Η ομάδα της Σαντορίνης επικράτησε του Πανναξιακού στον τελικό του final four παίδων και κατέκτησε το πρωτάθλημα Κυκλάδων

Άξιοι πρωταθλητές

  • Τετάρτη, 12 Απριλίου, 2017 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 12 Απρ. 2017 - 21:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Α.Ε. Σαντορίνης στην κατηγορία των παίδων. Οι Σαντορινιοί μετά από έναν αγώνα – θρίλερ επικράτησε του Πανναξιακού με 59-57.Οι φίλοι του αθλήματος που βρέθηκαν στο ΔΑΚ Νάξου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά σπουδαίες κι αμφίρροπες γενικά αναμετρήσεις, αφού ο πήχης των ομάδων έχει ανέβει πάρα πολύ. Μάλιστα όλα τα ματς κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, ενώ δεν έλειψαν και τα παράπονα από την πλευρά των ομάδων για την διαιτησία. Αλλά αυτό που έμεινε είναι η ανταγωνιστικότητα των ομάδων, η καλά προπονημένοι παίκτες και η πού καλή δουλειά που έγινε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς φάνηκε στην τελική φάση. Οι ομάδες έχουν κάνει αρκετά βήματα προόδου και το μπάσκετ έχει γίνει ακόμη πιο ελκυστικό.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ, υπήρχαν πολλές εναλλαγές, αλλά και τα πάντα κρίθηκαν στην τελευταία… επίθεση. Οι πρωταθλητές είχαν την ψυχραιμία και διαχειρίστηκαν με σωστό τρόπο τα τελευταία λεπτά του τελικού όπου και τους χάρισε το κύπελλο του πρωταθλητή. Ο Νίκος Μπουράντας αναδείχθηκε και βραβεύτηκε ως MVP του final four παίδων, που πραγματοποιήθηκε στη Νάξο. Από εκεί και πέρα ο Πανναξιακός κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ όπως αναφέρουμε παραπάνω εξέφρασε κάποια παράπονα για τη διαιτησία μετά το τέλος του τελικού.

 

Οι ημιτελικοί αγώνες

 

Α.Ο. Ερμούπολης – Πανναξιακός ΑΟΝ 59-63

Διαιτητές: Μαρουδιάς - Κιουλάφας

Δεκάλεπτα: 11-22, 18-12, 9-15, 21-14

ΑΟ Ερμούπολης (Μαύρος): Σιγάλας , Τάκος 7 (2), Τομαής 7 (2), Σαμψωνίδης, Λημναίος 8 (1), Χαλαβαζής, Τσίργης 6, Κρεατσούλας 22 (5), Ευκαρπίτης 2, Τσιπολίτης, Ρούσσος, Λειβαδίτης 7.

Πανναξιακός ΑΟΝ (Μάκαρης): Μανδηλαράς 1, Ανδριέλος 5 (1), Λιανόπουλος, Αρτσάνος  37 (5), Μαυρομάτης 8, Απειρανθίτης 2, Γρυλλάκης 6, Χαρίτος, Σαράντος 2, Μανδηλαράς Μ., Μαρούλης 2, Βαλέττας.

 

ΑΕ Σαντορίνης – Περιστεριώνας 67-55

Διαιτητές: Κιουλάφας - Σαμοθράκης

Δεκάλεπτα: 20-15, 12-12, 17-17, 18-11

ΑΕ Σαντορίνης (Αξιώτης): Πρέκας, Βλαβιανός 4, Καβαλάρης, Φερετάι 11 (1), Πελεκάνος, Παγώνης, Φέγγης 27, Μπουραντάς 23 (2), Παπαδόπουλος 2, Παπαδας.

Περιστεριώνας (Βιδάλης): Ανταλής 2, Μπινιάκου 4 (1), Παγανέλης 4, Καμπέρι 25 (3), Χατζίρης, Ποντης, Τριαντάφυλλος, Βοϊνας 18 (2), Μαρκουϊζος, Πετρόπουλος 2, Βιδάλης, Μελισσουργός.

 

Τρίτος ο Α.Ο. Ερμούπολης

Μετά από δύο συναρπαστικά παιχνίδια , οι παίδες του Α.Ο. Ερμούπολης κατάφεραν να πάρουν την τρίτη θέση και να επιστρέψουν στη βάση τους με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές, από το νησί της Νάξου.

Με την πίκρα της ήττας στον ημιτελικό που τους στέρησε την συμμετοχή τους σε έναν ακόμη τελικό, έπαιξαν με ψυχή στο μικρό τελικό και νίκησαν τον Περιστεριώνα και ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Αρχικά η Συριανή ομάδα αντιμετώπισε την τοπική ομάδα του Πανναξιακού στον ημιτελικό, μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο από φίλους της ομάδας της Νάξου. Η Ερμούπολη έμεινε πίσω στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο , καθώς μπήκε νωχελικά και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το γρήγορο παιχνίδι των γηπεδούχων(11-22). Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Συριανοί, κατάφεραν να ροκανίσουν την διαφορά και να μπουν στο κλίμα του παιχνιδιού (29-34). Στο τρίτο δεκάλεπτο η αστοχία από τους παίκτες του Ανδρέα Μαύρου έδωσε την ευκαιρία στους τυπικά φιλοξενούμενους να ξεφύγουν και πάλι στο σκορ με εννέα πόντους (9) 38-49.  Ενώ η εικόνα του αγώνα έδειχνε πως ο Πανναξιακός θα έπαιρνε την πρόκριση σχετικά εύκολα, οι συριανοί ανέβασαν την απόδοσή τους πίεσαν τους αντιπάλους τους και αρχικά μείωσαν τη διαφορά στο σκορ. Λίγο πριν τελειώσει το ματς, μπόρεσαν να πάρουν κεφάλι με 2 πόντους, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Δύο άστοχες επιθέσεις από τους Συριανούς παίκτες σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, στέρησαν την νίκη και την συμμετοχή τους στον τελικό.

Στον μικρό τελικό ο Α.Ο. Ερμούπολης αντιμετώπισε την σκληροτράχηλη ομάδα του ΤΑΚ Περιστεριώνα. Η Συριανή ομάδα μπήκε πάλι νωθρά και έμεινε πίσω στο ημίχρονο (22-26). Στην ανάπαυλα ο κόουτς των Συριανών κατάφερε να τους «ξυπνήσει» και με αλλαγμένη ψυχολογία οι παίκτες του έπαιξαν το μπάσκετ που είχαν δείξει όλη την χρονιά. Πιεστικές άμυνες, γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και ελεύθερα σουτ, αυτά είδαν οι φίλαθλοι που παρευρέθηκαν στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε η Συριανή ομάδα να πάρει το ροζ φύλλο και την νίκη με σκορ 52-62 απέναντι στην πολύ καλή ομάδα της Τήνου.

 

 

Μικρός τελικός

Α.Ο. Ερμούπολης – ΤΑΚ Περιστεριώνας 52-42

Ημίχρονο 22-26

Δεκάλεπτα: 09-16,13-10,14-03,16-13.

Α.Ο. Εερμούπολης (Μαύρος): Σιγάλας, Τάκος 24(3), Τομαής 5(1), Σαμψωνίδης, Λημναίος, Χαλαβαζής, Τσιργής 6, Κρεατσούλας 5(1), Ευκαρπίδης, Τσιπολίτης, Ρούσσος 1, Λειβαδίτης 11.

 ΤΑΚ Περιστεριώνας (Βιδάλης): Αντάλης, Μπινιάκου 9 (1), Παγανέλης 3, Καμπέρι 19(5), Χατζίρης, Πόντης, Τριαντάφυλλος, Βοίνας 7, Μαρκουίζος 4, Πετρόπουλος, Βιδάλης, Μελισσουργός.