Η ομάδα της Νάξου παρά την ήττα με 50-48 στέφθηκε πρωταθλήτρια στην κατηγορία των ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2016-17

Χαμόγελα παρά την… ήττα

Το παιχνίδι της… χρονιά για την κατηγορία των ανδρών πραγματοποιήθηκε στο κλειστό της Τήνου, με τον Α.Ο. Μυκόνου να φιλοξενεί τα Φανάρια. Ένα ματς στο οποίο τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα πάνω του, αφού από το αποτέλεσμά του θα κρινόταν και ο πρωταθλητής για την φετινή αγωνιστική σεζόν. Τα Φανάρια πήγαιναν για δύο ουσιαστικά αποτελέσματα, αφού εκτός από νίκη είχαν την ευχέρεια να ηττηθούν και μέχρι τρεις πόντοι. Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό μέχρι το τέλος του, αφού όλα τα αποτελέσματα μέχρι το τέλος ήταν ανοικτά. Η Μύκονο από την πλευρά ήθελε κι αυτή νίκη με +5 ώστε να αποκτήσει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, αλλά και η Ερμούπολη μετά από επική ανατροπή του… σκορ επικράτησε του Περιστεριώνα και για μικρό χρονικό διάστημα κρατούσε το τίτλο με τα… χέρια της.

Τώρα η Μύκονος μπορεί να κέρδισε τα Φανάρια όμως οι δύο βαθμοί έδιναν προβάδισμα τίτλου στα Φανάρια. Λίγες ώρες αργότερα το πλεονέκτημα έγινε σίγουρος τίτλος, αφού έγινε γνωστό πως η Πάρος δεν θα ταξιδέψει στη Νάξο στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστική και η διοργανώτρια αρχή ετοιμάζεται για τη Φιέστα τίτλου που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο.

 

Το Φιλμ του αγώνα

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο αφού και οι δύο ομάδες είχαν τα δικά τους καλά διαστήματα, με τους τυπικά γηπεδούχους να αγγίζουν το… θαύμα, όμως ένα άστοχο σουτ τριών πόντων στο τέλος δεν τους έδωσε το δικαίωμα στην ελπίδα. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο τέλος της πρώτης περιόδου είχαν ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων (9-13). Στην συνέχεια οι Μυκονιάτες πίεσαν στο παιχνίδι βρήκαν κάποιους κενούς διαδρόμους, όμως το 12-10 επιμέρους σκορ της περιόδου δεν τους επέτρεψε να προσπεράσουν, αλλά να μειώσουν στο καλάθι τη διαφορά. Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με το συγκρότημα του κ. Μάμμου να επαναφέρει τη διαφορά στο +4. Με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου, Α.Ο. Μυκόνου και Φανάρια έμαθα τα… νέα από τη Σύρο και τη νίκη της Ερμούπολης επί του Περιστεριώνα. Έτσι, η τέταρτη περίοδο ήταν και η πιο κρίσιμη, αφού από το αποτέλεσμά της αναμέτρησης αυτής θα αναδεικνύονταν και ο φετινός πρωταθλητής. Η Μύκονος πίεσε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και μάλιστα κατάφερε όχι μόνο να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, αλλά και να καλύψουν την απαιτούμενη διαφορά αφού προηγήθηκαν ακόμη και με έξι πόντους (48-42). Κάπου εκεί όμως μίλησε η… ψυχή του πρωταθλητή, οι Ναξιώτες με τον Νίκο Χάρο σε κρίσιμα σημεία βρήκαν τις λύσεις και μείωσαν τη διαφορά στο ένα καλάθι (50-48). Μία διαφορά που ήταν μέσα στα πλαίσια… θέλω της ομάδας των Φαναριών. Τέλος, στη Μύκονο δόθηκε η ευκαιρία να πάρει τη διαφορά των πέντε πόντων, όμως ο Κονταρίνης αστόχησε σε προσπάθεια τριών πόντων λίγο πριν το φινάλε κι έτσι το σκορ δεν άλλαξε. Η ήττα με μόλις δύο πόντους έδωσε το πρωτάθλημα στα Φανάρια, αφού αν η διαφορά ήταν τρεις ο τίτλος θα πήγαινε προς την μεριά της Σύρου και της Ερμούπολης.

 

 

ΑΟ Μυκόνου – ΑΠΑΣ τα Φανάρια  50 – 48

Τα δεκάλεπτα: 09-13, 12-10, 16-18, 13-07

ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ (Σκόρδος): Κονταρίνης 9 (1), Μονογιός, Ι. Σάχας 13, Γ. Σάχας 3, Κουτσούκος, Βασίλιεφ 10 (1), Μπέλλης 9 (1) Κολοβός 6, Μπάλλας, Κουσαθανάς, Κωνσταντάρας

ΑΠΑΣ τα Φανάρια (Μάμμος): Μουστάκης, Κιόσκου 5 (1), Φρατζέσκος, Χουζούρης, Προμπονάς 2, Βασιλάκης 2, Χάρος 24 (3), Γιαμούρης 7, Βουτυρόπουλος 8 (2), Ναυπλιώτης, Μαργαρίτης, Σεϊντίνι.

 

 

Το συγκρότημα του Ανδρέα Μαύρου επικράτησε με 74-69 του Περιστεριώνα

 

Πλούσιο θέαμα στο κλειστό της Ερμούπολης 

 

 

Η Ερμούπολη επικράτησε με 74-69 του Περιστεριώνα, όμως οι Συριανοί δεν… χαμογέλασαν. Το Συγκρότημα του Ανδρέα Μαύρου αν και έπαιξε κόντρα στους Τηνιακούς έχοντας πολλά προβλήματα, κατάφερε να δείξει χαρακτήρα και να γυρίσει από μία διαφορά δέκα (10) πόντων. Οι Ερμουπολίτες όχι μόνο ήθελαν νίκη απέναντι στον Περιστεριώνα, αλλά και ήττα των Φαναριών μεγαλύτερη των τριών πόντων. Για μερικά λεπτά οι Ερμουπολίτες ένιωθαν… πρωταθλητές, όμως το τελικό σκορ της Τήνου, τους προσγείωσε… ανώμαλα στο έδαφος της πρωτεύουσας των Κυκλάδων. Τώρα, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, παρά το άγχος και τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι Συριανοί, οι φίλοι που βρέθηκαν στο κλειστό της Ερμούπολης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία σπουδαία αναμέτρηση και να απολαύσουν πλούσιο θέαμα. Οι Τηνιακοί μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πήραν την πρώτη περίοδο και μάλιστα με διαφορά έξι πόντων 18-24. Οι Συριανοί ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και μάλιστα να περάσουν μπροστά με 41-37 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες χάρισαν όμορφο θέαμα, αφού είχαν τις δικές τους απαντήσεις στα καλάθια των αντίπαλων παικτών. Ο Περιστεριώνας στην τρίτη περίοδο είχε επιμέρους σκορ 18-19, όμως η διαφορά δεν έπεσε αρκετά και στην τέταρτη και τελευταία οι Συριανοί με το 15-13, έκλεισαν μία πολύ καλή σεζόν για τους ίδιους, που μετά από χρόνια… άγγιξαν τον τίτλο.

 

 

 

Α.Ο. Ερμούπολης – ΤΑΚ Περιστεριώνας 74-69

Δεκάλεπτα: 18-24, 23-13, 18-19, 15-13

Α.Ο. Ερμούπολης (Μαύρος): Τάκος 9 (2), Σαβρακίδης 7 (2), Παρμαξίδης 12 (2), Γαβιώτης 3, Τζώρτζης 10 (2), Καραμολέγκος 13 (3), Μαρινάκης, Αλιφραγκής Θ., Χατζηαναγνώστου, Γκογκολάκης, Αληφραγκής Δ. 20, Γαδ.

ΤΑΚ Περιστεριώνας (Σιώτης): Ρουγγέρης 7, Μπινιάκου 2, Οικονομίδης 24 (6), Ξενόπουλος Α. 8 (1), Παγανής, Δελατόλας 2, Σιώτης 17 (2), Χατζής, Διακογιάννης 2, Ξενόπουλος Ι. 1, Τσακίρης 6 (1), Πετρόπουλος.

 

 

Η Βαθμολογία του πρωταθλήματος

Ομάδα                                                      Βαθ   Αγών  Ν  Η  Μ

1. ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ                          20       11      9     2

2. Α.Ο. ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ                          20       11      9    2

3. Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ                                 18       10      8     2

4. ΤΑΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ                      16       11     5     6

5. ΑΟ  ΠΑΡΟΥ                                        15       11      4    7

6. Α.Ο. ΑΡΗΣ  ΣΥΡΟΥ                           13        10     3     7

7. AO  AΝΔΡΟΥ                                      1         12     0    11