Η ομάδα των Κυκλάδων ηττήθηκε στο ματς της «χρονιάς» από τον Λοκρό Αταλάντης με 78-81

Στο τοπικό και η Α.Ε. Σαντορίνης

Μετά από μία πάρα πολύ δύσκολη σεζόν,  με πολλές… ανατροπές και διάφορα ευτράπελα, η Α. Ε. Σαντορίνης έπαιζε την παραμονή της στην Γ’ Εθνική. Το ματς αυτό έπρεπε να είχε γίνει πριν από μία εβδομάδα όμως οι διαιτητές δεν κατάφεραν να φτάσουν στην Σαντορίνη – είχαν αναβληθεί οι πτήσεις – κι έτσι ο αγώνας με τον Λο9κρό Αταλάντης μετατέθηκε. Αφού πλέον τα αποτελέσματα ήταν γνωστά σε όλους και οι πάντες γνώριζαν τι ήθελαν  παίχτηκαν τα δύο ματς τα οποία ήταν υψίστης σημασίας. Η Σαντορίνης φιλοξενούσε τον Λοκρό Αταλάντης και η Νίκη Αμαρουσίου έπαιζε εκτός έδρας με τον Άρη Νίκαιας. Οι ομάδες που καίγονταν για τους βαθμούς ήταν η Σαντορίνη και η Νίκη Αμαρουσίου, αφού και οι δύο ομάδες ισοβαθμούσαν και μόνο μία θα παρέμενε στην κατηγορία. Η ομάδα των Κυκλάδων έπαιξε όσο καλύτερα μπορούσε, όμως κάτι το άγχος και κάποιες λάθος επιλογές στην επίθεση έφεραν την ήττα  μιας και το συγκρότημα από την Αταλάντη εκμεταλλεύτηκε ότι… δώρο της δόθηκε και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα επικρατώντας με 78-81. Με τους βαθμούς της νίκης ο Λοκρός Αταλάντης ισοβάθμησε στην τέταρτη θέση με τον Έσπερο και οι δύο ομάδες θα δώσουν αγώνα κατάταξης.

Ο νομός των Κυκλάδων τώρα αν ο πρωταθλητής της σεζόν 2016-17 ΑΠΑΣ ΤΑ Φανάρια δεν τα καταφέρει στα μπαράζ ανόδου δεν θα εκπροσωπηθούν τη νέα σεζόν  στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Ο Πανναξιακός άντεξε σ’ αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα δύο σεζόν, σε αντίθεση με την Σαντορίνη που αυτή η συμμετοχή της ήταν η… παρθενική. Ίσως η κατηγορία αυτή να μην χωρά τις ομάδες των Κυκλάδων, αφού είδαμε λίγο πριν το φινάλε να αλλάζει ο αριθμός των ομάδων που υποβιβάζονται κατηγορία. Αν αυτό δεν είχε αλλάξει τώρα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Από εκεί και πέρα και στο άλλο ματς που ενδιέφερε την ομάδα της Σαντορίνης, η Νίκη Αμαρουσίου πέρασε από τη Νίκαια αν και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν πίσω στο σκορ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγώνα και κατάφεραν να πάρουν μία διαφορά οκτώ πόντων στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια ισορρόπησαν το ματς και κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να πάνε στα αποδυτήρια με το 44-44. Στην τρίτη περίοδο και πάλι οι γηπεδούχοι πάτησαν «γκάζι» με αποτέλεσμα να ξεφύγουν στο σκορ με οκτώ πόντους (73-65) και να ελέγχουν και τον ρυθμό του αγώνα. Η τελευταία περίοδος ήταν δραματική, αφού με επική ανατροπή οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο πήραν την πολυπόθητη νίκη, αλλά και σαν μπόνους την παραμονή στην κατηγορία της Γ΄ Εθνικής.   

 

 

 

Άρης Νικαίας – Νίκη Αμαρουσίου 88-92
Διαιτητές: Τσαχάκης – Πολυχρόνης.
Τα δεκάλεπτα: 29-21, 44-44, 73-65, 88-92.
ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Ζερβουλάκος): Γεωργουσόπουλος, Καρβούνης 11 (3), Αγγελόπουλος 3 (1), Θαλασσινός 25 (5), Γαλίτης, Κόλλιας 9, Στέφος 4, Δρίβας 12, Αντωνούσος 6 (2), Καρυπίδης 18 (2).
ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (Τσακίρης): Κοροπούλης 22 (2), Κοντογιάννης 21, Σιδέρης 8, Τσέκενης Γ., Ευαγγελούλης, Σκούταρης 18 (1), Τσέκενης Α. 4 (1), Αγγέλης 23 (1).

 

Η τελική βαθμολογία:
1) Διαγόρας Δρυοπιδέων 45
2) Ιπποκράτης Κω 44
3) Πεντέλη 41
4) Λοκρός Αταλάντης 40
5) Έσπερος Λαμίας 40
6) ΟΦΗ 37
7) Κάδμος 35
8) Άρης Νικαίας 34
9) Νίκη Αμαρουσίου 33
10) ΑΕ Σαντορίνη 32
11) Πανναξιακός 30
12) Πόλις Καλλιθέας 29
13) Προμηθέας Χαλανδρίου 27.