Οι κάτοικοι της Πρωτεύουσας των Κυκλάδων για ακόμη μία φορά έδειξε πως στέκεται δίπλα σε προσπάθειες που αφορούν παιδιά με ειδικές ανάγκες

Η Σύρος δίπλα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ακόμη μία φιλανθρωπική δράση που διοργάνωσαν από κοινού ο Άρης Σύρου και οι παλαίμαχοι του Συλλόγου. Το «4ο Τζάμπολ Αγάπης», πραγματοποιήθηκε στη Σύρο σε συνεργασία με τον εμπνευστή και πρωτεργάτη αυτής της πρωτοβουλίας, προπονητή Γιάννη Τσιουμπρή.

Ο σκοπός αυτής της δράσης ήταν ιερός, καθώς έγινε για την ενίσχυση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, αφού τα χρήματα από τις εισπράξεις θα διατεθούν για την αγορά ειδικού εξοπλισμού.

Δεκάδες συμπολίτες μας έδωσαν το παρών στο γήπεδο, ωστόσο το σημαντικότερο είναι ότι εκατοντάδες άλλοι αγόρασαν εισιτήρια παρότι δεν μπορούσαν να είναι παρών στο γήπεδο. Παρόλα αυτά ενίσχυσαν την προσπάθειά αυτή και οι διοργανωτές έδειξαν να είναι ικανοποιημένη από την συμμετοχή του κόσμου.

Το πρώτο μισό της εκδήλωσης περιελάμβανε αγώνα των ακαδημιών του Άρη, με την συμμετοχή παιδιών του Ειδικού Σχολείου, τα οποία αποδείχθηκαν ιδιαίτερα εύστοχα στα σουτ τους, γνωρίζοντας την αποθέωση σε κάθε καλάθι που πετύχαιναν.

Στο δεύτερο μισό πραγματοποιήθηκε φιλικό αγώνας ανάμεσα στους Παλαίμαχους του Άρη και την ομάδα μπάσκετ του Νεωρίου, στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια γιατί παρά τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και δυναμικά σε αυτή την προσπάθεια.

Στην ανάπαυλα ανάμεσα στα δύο παιχνίδια, οι Παλαίμαχοι Άρη Σύρου τίμησαν τον προπονητή Γιάννη Τσιουμπρή, με τον πρόεδρό τους Λευτέρη Λαζαρίνο να του απονείμει τιμητική πλακέτα.

Η πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν χωρίς αμφιβολία η απονομή διπλωμάτων και μεταλλίων στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου, τα οποία έλαμπαν από χαρά και μέσω του αθλητισμού μπόρεσαν να νιώσουν την ζεστασιά της ισότιμης μεταχείρισης.

Παρόντες στην εκδήλωση, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό, ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης Γουλιέλμος Πρίντεζης, ο πρόεδρος της ΕΣΚ Κυκλάδων Λώρης Σαλάχας, ο διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου κ. Αρμακόλας και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου Στράτος Μαύρος που έδωσε αναμνηστικά δώρα στον κ. Τσιουμπρή και τους εκπροσώπους των δύο ομάδων (Παλαίμαχοι και Νεώριο).

Τέλος, οι διοργανωτές της εκδήλωσης κατά τη διάρκεια του αγώνα ευχαρίστησαν όλους τους επιχειρηματίες που στήριξαν την εκδήλωση και μέσα απ’ αυτή την προσπάθεια θα αποκτηθεί ειδικός εξοπλισμός για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.  

 

Το ευχαριστώ του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Σχολείου

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σύρου μέσα από ανακοίνωση ευχαριστεί όλους όσους στάθηκαν δίπλα στην εκδήλωση και τον φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ.

Η ανακοίνωση

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σύρου ευχαριστεί όσους στήριξαν το Τζαμπολ Αγάπης. 

Ευχαριστούμε την ομάδα του Νεωρίου, τον Άρη Σύρου και τους παλαίμαχους του Άρη Σύρου, τον προπονητή Γιάννη Τσουμπρή, εμπνευστή του Τζάμπολ Αγάπης, αλλά και τα τοπικά ΜΜΕ που στήριξαν αυτή την προσπάθεια.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους βοήθησαν μεμονωμένα και φυσικά τους χορηγούς της εκδήλωσης. Ακόμη ευχαριστούμε τους Γιώργο Ρούσσο και Χάρη Ξύδη για την πολύτιμη βοήθειά τους, στην παρουσίαση και μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης, καθώς και τους διαιτητές Άγγελο Σαμοθράκη, Μάκη Μαρουδιά και Γιάννη Αγγέλικα.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς 

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σύρου»