Μεγάλα ονόματα του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού μπάσκετ βρέθηκαν στη Σύρο για το LG Aegean Ball Festival

Λάμψη πολλών...αστέρων

Κυριακή
Σάββατο

Σε αθλητικούς ρυθμούς κινήθηκε για 5 ημέρες η Σύρος, με μεγάλα ονόματα του μπάσκετ να ενισχύουν με την παρουσία τους την μεγάλη αθλητική διοργάνωση του καλοκαιριού, το LG Aegean Ball Festival.

Οι αστέρες του αθλητισμού, τόσο του Ελληνικού όσο και του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου μπάσκετ βρέθηκαν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του συριανού αθλητή Γιώργου Πρίντεζη, που για δεύτερη χρονιά φέτος, προχώρησε σε συνεργασία με τον Δήμο, στο στήσιμο της μεγάλης αθλητικής γιορτής.

Οι συμμετέχοντες αθλητές έδειξαν να απολαμβάνουν το παιχνίδι και ταυτόχρονα να προσφέρουν πλούσιο θέαμα, το οποίο έτυχε προβολής από μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, ενώ ενθουσίασε και το κοινό που παραβρέθηκε στην πλατεία Μιαούλη.

Περισσότεροι από 2.000 φίλοι του αθλήματος βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία του νησιού και απόλαυσαν ένα μοναδικό θέαμα που τους πρόσφεραν οι μεγάλοι αστέρες της καλαθοσφαίρισης.

Μία διοργάνωση η οποία ξεπέρασε τα στενά όρια της Ελληνικής επικράτειας, αφού οι αγώνες μεταδόθηκαν εκτός από την Ελλάδα σε Ισραήλ, Σερβία, Αμερική, Αυστραλία και Καναδά και η εικόνα της γεμάτης από κόσμο πλατείας μπροστά από το επιβλητικό Δημαρχιακό μέγαρο ταξίδεψε σε τρεις ηπείρους.

Μεγάλα ονόματα συμμετείχαν στους αγώνες 3on3

Το αγωνιστικό μέρος ξεκίνησε την προηγούμενη Τετάρτη με τους αγώνες των παιδιών μικρής ηλικίας, ενώ σταδιακά τις επόμενες ημέρες μπήκαν στην αθλητική δράση και οι μεγαλύτεροι παίκτες.

Από την πρώτη ημέρα των αγώνων ήταν μεγάλο το ενδιαφέρον που έδειξε και ο κόσμος, γεμίζοντας τις εξέδρες χωρητικότητας 1.800 ατόμων, σε όλες τις κατηγορίες των παιχνιδιών.

Το Σάββατο το απόγευμα υπήρξε η παρουσίαση των επαγγελματιών, με τον κόσμο που κατέκλεισε την πλατεία Μιαούλη, να αποθεώνει τόσο τον "οικοδεσπότη" Γιώργο Πρίντεζη, όσο και τους πρωταθλητές Ευρώπης με την Φενέρ, Bogdan Bogdanovic και Κώστα Σλούκα.

Να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως λίγες ώρες πριν ο αθλητής από την Σερβία Bogdanovic, έρθει στη Σύρο, υπόγραψε ένα μυθικό συμβόλαιο με τους Σακραμέντο Κινγκς και από την Τουρκία στο νέο πρωτάθλημα θα γίνει πλέον κάτοικος Αμερικής ως παίκτης του NBA.

Εκτός αυτών δυνατό ήταν το χειροκρότημα του κόσμου και για τους Kyle Hines, Γιάννη Μπορούση, Βαγγέλη Μάντζαρη, Ιωάννη Παπαπέτρου, Παναγιώτη Βασιλόπουλο, Απόλλων Τσόχλα, Ίαν Βουγιούκα, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Δημήτρη Αγραβάνη, Βασίλη Καββαδά και Βαγγέλη Σακελαρίου, που μετείχαν στο αθλητικό γεγονός της Σύρου.

Οι επαγγελματίες παίκτες που έπαιξαν στη γιορτή της Σύρου χωρίστηκαν σε ομάδες και πιο συγκεκριμένα οι LG Syros Warriors, στην οποία μετείχαν οι Πρίντεζης, Χάινς και Μάλτση, οι ΟΠΑΠ Syros Kings με τους Σλούκα, Μπογκντάνοβιτς και Μπουρούση, οι Cosmote PapBrothers με τους Παπανικολάου, Παπαπέτρου και Καββαδά, οι Adidas Maniacs με την τριάδα Μάντζαρης, Αργαβάνης και Λαρεντζάκης και οι Blue Star Dolhins με τους Βασιλόπουλο, Βουγιούκα και Τσόχλα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι πρωτοπόροι του Α’ Ομίλου αναδείχθηκαν οι ΟΠΑΠ Syros Crocodile, δεύτεροι οι LG Syros Warriors και τρίτοι οι COSMOTE PapBrothers και στον Β’ Όμιλο, πρωτοπόροι οι adidas Maniacs, δεύτερη ομάδα η Αθλητική Ένωση Πυροσβεστών Ελλάδος και τρίτοι οι Blue Star Dolphins.

Οι εκπλήξεις

Ο Γιώργος Πρίντεζης, κατά την διάρκεια της εισόδου των αθλητών, έδειξε πόσο καλός οικοδεσπότης είναι στο LG Aegean Ball Festival, αλλά και πόσο ξέρει να τιμά του άξιους συναθλητές του, όπως συνέβη με την Εβίνα Μάλτση, αρχηγό της Εθνικής ομάδας Γυναικών.

Η Εβίνα Μάλτση, μετά την πρόσφατη επιτυχία της  με την εθνική ομάδα γυναικών στο Eurobasket της Τσεχίας, βρέθηκε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων μετά την πρόσκληση του φόργουορντ του Ολυμπιακού, ο οποίος, πριν ξεκινήσει το αγωνιστικό σκέλος της διοργάνωσης, την βράβευσε εν μέσω επευφημιών του κοινού.

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο κατάφερε να φτάσει ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, καθώς μία μικρή εμπλοκή στο ταξίδι του τον εγκλώβισε στο γειτονικό νησί της Μυκόνου, όπου είχε φτάσει με αεροπορική πτήση. Συγκεκριμένα ο πρωταθλητής Ευρώπης και παίκτης πλέον των Σακραμέντο Κινγκς θα έφτανε στη Σύρο μέσω Σαντορίνης και Μυκόνου, όμως μία μικρή καθυστέρηση ήταν ικανή ο αθλητής να χάσει το πλοίο της γραμμής. Ο Μπογκντάνοβιτς επικοινώνησε αμέσως με τον Γιώργο Πρίντεζη και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα ο Σέρβος πέταξε από Μύκονο για Σύρο με ελικόπτερο. Το γεγονός γνωστοποίησε και στον προσωπικό του διαδικτυακό λογαριασμό αναφέροντας χαρακτηριστικά "Σε περίπτωση που βρεθείτε σε κατάσταση ανάγκης καλέστε τον Γιώργο Πρίντεζη, εάν βρίσκετε στην Ελλάδα για διακοπές".

Η μεγάλη έκπληξη που επεφύλαξε ο Γιώργος Πρίντεζης για τον κόσμο της Σύρου ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης, την άφιξη του οποίου κανόνισε με σκάφος από την Πάρο, χωρίς κανείς να το γνωρίζει. Οι θεατές που είχαν κατακλύσει την πλατεία Μιαούλη για την λήξη της μεγάλης γιορτής, αποθέωσαν έναν από τους μεγαλύτερους αθλητές που πέρασαν από τα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα. Ο Διαμαντίδης, βρέθηκε στην Σύρο για να τιμήσει το φίλο του Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος και έκλεισε την γιορτή με την βράβευση του πρώην άσσου των πρασίνων, από τον κορυφαίο προπονητή Ντούσαν Ίβκοβιτς, με όλους τους θεατές να φωνάζουν ενθουσιασμένοι το όνομα του κορυφαίου αθλητή.

"Κάθε χρόνο θέλουμε να είμαστε καλύτεροι"

Ο Συριανός αθλητής του Ολυμπιακού και ουσιαστικά ο "οικοδεσπότης" αυτής της μοναδικής διοργάνωσης, Γιώργος Πρίντεζης, μετά το τέλος των αγώνων και των απονομών των επάθλων, μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για τον 5ήμερο των αγώνων. "Μία ακόμη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γι' αυτό, γιατί για να καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας όλη αυτή τη διοργάνωση χρειάστηκε σκληρή δουλειά ενός έτους. Χαίρομαι πάρα πολύ που ο κόσμος ήρθε στην πλατεία Μιαούλη,  επίσης ήταν μία μοναδική στιγμή με την φωταγώγηση του Δημαρχείου, αλλά και τις εξέδρες και τα σκαλιά να είναι γεμάτα από φίλους του αθλήματος. Από την πλευρά μας ελπίζουμε όλοι να έμειναν ικανοποιημένοι και τα οφέλη αυτού του event να είναι μεγάλα για τη Σύρο".

Ο Συριανός αθλητής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αγάπη του κόσμου, όπως αυτή εκδηλώθηκε με τον τρόπο που έχει αγκαλιάσει αυτήν την εκδήλωση "Για να καταφέρουμε να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο τις εγκαταστάσεις θα πρέπει να γίνει μελέτη από αρχιτέκτονα, ώστε να μπορεί να έρθει ακόμη περισσότερος κόσμος. Όλες τις μέρες της εκδήλωσης οι εξέδρες ήταν γεμάτες και πιστεύω πως ακόμη και να είχαμε τη δυνατότητα να φιλοξενηθεί ο διπλάσιος αριθμός κόσμου και πάλι γεμάτη θα ήταν η πλατεία. Η εικόνα αυτή που βγαίνει προς τα έξω είναι μοναδική και αυτό είναι κάτι που αρέσει πολύ".

Τέλος, ο αθλητής του Ολυμπιακού μίλησε και για τις επόμενες διοργανώσεις, αφού ήδη αυτή η εκδήλωση έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της Ελλάδας. "Το άσχημο είναι ότι από την πρώτη χρονιά είχαμε ανεβάσει πάρα πολύ ψηλά τον πήχη, καθώς είχαν έρθει πάρα πολλοί παίκτες και είχε γίνει ένα τρομερό event. Πλέον, κοιτάμε να γινόμαστε σε όλα καλύτεροι, ακόμη και στην οργάνωση, να βλέπουμε τα κενά που υπήρχαν και να τα διορθώνουμε και ταυτόχρονα να φέρνουμε στη Σύρο όσο το δυνατόν καλύτερους παίκτες μπορούμε. Προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο τόσο για τον νησί όσο και για το καλό του τόπου.

"Ένα τεράστιο event"

Την απόλυτη ικανοποιήσου του εξέφρασε για την επιτυχία του 2ου τουρνουά μπάσκετ 3on3 "LG Aegean Ball Festival" ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός. "Μία μεγάλη γιορτή όχι μόνο του μπάσκετ, μία γιορτή τουριστική, αθλητική και κοινωνική - φιλανθρωπική, ένα τεράστιο event,το οποίο πλέον είναι σημείο αναφοράς όχι μόνο για το νησί μας, αλλά του Αιγαίου και του Ελληνικού χώρου. Μιλάμε για μία διοργάνωση άκρως επιτυχημένη, η οποία έδωσε θέαμα, ζωντάνια, χαρά αισιοδοξία και χιλιάδες επισκέπτες που βρέθηκαν στο νησί μας». Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη συγκίνηση του, διότι, όπως είπε «οι παραστάσεις οι οποίες μας άφησαν οι αθλητές θα μας συνοδεύουν για τα επόμενα χρόνια, σκηνές και στιγμές μοναδικές για το νησί μας και για την πόλη μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον τεράστιο αθλητή και Συριανό πάνω από όλα Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος ήταν, είναι και παραμένει η ψυχή αυτής της διοργάνωσης».

Ο Γιώργος Μαραγκός ευχαρίστησε «όλους όσοι αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή αυτή την προσπάθεια και συνέβαλαν με πάρα πολύ σημαντικό τρόπο, οικονομικό και όχι μόνο, τους μεγάλους χορηγούς, οι οποίοι μαζί με την LG, αγκάλιασαν αυτή τη διοργάνωση. Τους αφανείς εργάτες που δούλεψαν πάρα πολλούς μήνες για να παρουσιαστεί αυτό το αποτέλεσμα και θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος πως αυτή η πανδαισία στην Ερμούπολη, ήταν αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας, συνεργασίας και συντονισμού πολλών ανθρώπων».

Για το μέλλον της διοργάνωσης είπε ότι «Η επιτυχία αυτής τη ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της Ελληνικής επικράτειας. Έχουμε ήδη συζητήσεις με τους βασικούς συντελεστές για την επόμενη μεγάλη διοργάνωση και πιστεύουμε ότι θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, με αθλητές οι οποίοι ζητούν οι ίδιοι να έρθουν στο νησί και να πάρουν μέρος σ' αυτή τη γιορτή. Τεράστια ονόματα του ελληνικού, ευρωπαϊκού, αλλά και του παγκόσμιου μπάσκετ θέλουν να βρεθούν στην Σύρο και να πάρουν μέρος στους αγώνες»

Σημείωσε δε πως και αυτή η διοργάνωση είναι στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, όπως και οι λοιπές εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εντός του Ιουνίου, καθιστώντας τον συγκεκριμένο μήνα την Σύρο ως τον απόλυτο αθλητικό προορισμό.