Οι παίδες της Ερμούπολης επικράτησαν με 78-60 του Γ.Σ. Μυκόνου

Έκαναν το δύο στα δύο

  • Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2017 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 4 Οκτ. 2017 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα των παίδων πήραν οι αθλητές του Ανδρέα Μαύρου, οι οποίοι επικράτησαν του Γ.Σ. Μυκόνου με 78-60. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του αθλητικού κέντρο του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, παρουσία αρκετών φίλων του αθλήματος. Είναι γνωστό πως ο κόσμος του νησιού ακολουθεί και παρακολουθεί τις μικρές κατηγορίες, οι οποίες ανεβαίνουν συνεχώς επίπεδο και ο κάθε αγώνας έχει να προσφέρει αρκετές συγκινήσεις.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μάλιστα κατάφεραν να κλείσουν την πρώτη περίοδο και να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 14-15. Στο δεύτερο δεκάλεπτο και με τον Ανδρέα Μαύρο να έχει δώσει τις οδηγίες του, οι παίκτες του πίεσαν ψηλά, έκλεψαν μπάλες και κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να περάσουν μπροστά με τέσσερις, πόντους έπειτα το επιμέρους σκορ 23-18 της δεύτερης περιόδου.

Το ματς εξακολούθησε να έχει σασπένς, να κρατά τους φίλους του αθλήματος σε αγωνία, καθώς οι Μυκονιάτες έδειχναν πως δεν θα τα παρατούσαν και θα συνέχιζαν στους ίδιους ρυθμούς. Οι αθλητές του Ρουσσουνέλου στο τρίτο δεκάλεπτο ισορρόπησαν το ματς, βρήκαν λύσεις στην επίθεση και ταυτόχρονα έκλεισαν όλους τους διαδρόμους που οδηγούσαν στην ρακέτα τους. Το 16-19 του τρίτου δεκαλέπτου έφερε τον Γ. Σ. Μυκόνου με μόλις έναν πόντο πίσω από την Ερμούπολη και η τελευταία περίοδο αναμενόταν συναρπαστική.

Οι παίδες της Ερμούπολης όμως είχαν διαφορετική άποψη, αφού μετά από ένα πάρα πολύ καλό δεκάλεπτο στο οποίο ήταν το απόλυτο... αφεντικό στο ματς, έκαναν ότι ήθελαν σημείωσαν 25 πόντους και δέχθηκαν μόλις 8, αποτέλεσμα να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα και ταυτόχρονα να χτίσουν μία διαφορά 18 πόντων.  

 

     

Α.Ο. Ερμούπολης - Γ.Σ. Μυκόνου 78-60 (πρωτάθλημα παίδων)

Δεκάλεπτα: 14-15, 23-18, 16-19,25-8

Α.Ο. Ερμούπολης (Μαύρος Α.): Μανανάς Χ., Σιγάλας Π.6, Ξαγοράρης Γ., Σαμψωνίδης Ν.17(3), Ευκαρπίδης Σ.8(2), Βελούδος Μ.10, Σιανίδης Κ., Τομαής Φ.31(7), Λούβαρης Γ., Νικολακόπουλος Α., Ρούσσος Π.6, Ζούμπερης Ε.

Γ.Σ. Μυκόνου (Ρουσσουνέλος Γ.): Γκίοκας Π.21(1), Καβαθάς Κ., Στύλλα Ν.10(2), Ζίντρο Α., Δαλέζιος Μ., Μαραγκός Γ., Βινάνι Λ.22, Αναστασίνης Ι. 7(1), Μαραγκός Μ., Κώτσης Μ., Λοίζος ., Σφυρής Ι.

 

 

 

Στον Α.Ο. Πάρου το ροζ φύλλο αγώνα

Ένα πραγματικό ντέρμπι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του μπάσκετ  στην Πάρου, με την τοπική ομάδα τελικά να επικρατεί με 57-52 του Πλοηγού Αντιπάρου. Οι δύο ομάδες αγωνίσθηκαν για την κατηγορία των παίδων και έδειξαν αρκετές από τις αρετές τους.

Α.Ο. Πάρου και Πλοηγός Αντιπάρου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό αν και ακόμη είμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα, σε όσους αποφάσισαν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση από κοντά. Οι γηπεδούχοι αν και προηγήθηκαν ακόμη και με 16 πόντους δεν κατάφεραν να διατηρήσουν αυτό το προβάδισμα, καθώς οι Αντιπαριώτες τα έδωσαν όλα για τη... νίκη. Οι παίκτες του πλοηγού έφτασαν πολύ κοντά στην... ανατροπή -3, όμως ένα χαμένο σουτ και ένα εύστοχο από την άλλη έκριναν τον τελικό νικητή. Ο ομάδα του κ. Καζακίδη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο με το +9 (13-4). Οι γηπεδούχοι στο πρώτο δεκάλεπτο έδειχναν πως δεν θα αντιμετωπίσουν καμία δυσκολία και πως θα έφταναν εύκολα στη νίκη. Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο δεκάλεπτο άλλαξε, αφού οι αθλητές του κ. Αγγελάκου πίεσαν και έκλεψαν αρκετές μπάλες, με αποτέλεσμα να κάνουν περισσότερες επιθέσεις. Το 13-16 έφερε τη διαφορά στο -6 για τον Πλοηγό, όμως ο Α.Ο. Πάρου εξακολουθούσε να προηγείται στο σκορ και μάλιστα να πηγαίνει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με ένα σημαντικό προβάδισμα. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι θέλησαν να αυξήσουν τη διαφορά, πράγμα που το κατάφεραν με το 20-13 της τρίτης περιόδου. Με την έναρξη του τετάρτου δεκαλέπτου η διαφορά πήγε ακόμη και στο +16 για την ομάδα της Πάρου, όμως κάνουν εκεί οι παίκτες του κ. Καζακίδη έπαθαν... μπλακ άουτ. Οι Αντιπαριώτες εκμεταλλεύτηκαν τον εφησυχασμό των γηπεδούχων και με διαδοχικά εύστοχα καλάθια κατέβασαν τη διαφορά στο -3. Το τελικό 57-52 έδωσε την αγχωτική όπως εξελίχθηκε νίκη στον Α.Ο. Πάρου.  

 

 

ΑΟ Πάρου – Πλοηγός Αντιπάρου 57-52 (πρωτάθλημα παίδων)

Διαιτητής: Πετρόπουλος

Δεκάλεπτα: 13-4, 13-16, 20-13, 11-19

ΑΟ Πάρου (Καζακίδης): Λαβδας, Μπρούσης, Μοστράτος 15 (1), Γυφτόπουλος, Πασσαρης, Πολυχρονόπουλος  19 (1), Αργυρός, Μυτιληναίος, Αρκουλής 10 (2), Λουκής  10 (2), Καπετανέας, Μπομποτας

Πλοηγός Αντιπάρου (Αγγελάκος): Μαρινάτος , Φαρούπος Α. 4, Πατέλης, Παλαιολόγος  Θ. 9 (1), Φαρούπος Χ. 10, Καστανιάς, Χιούσα 2, Καλάργυρος 6, Σκιαδάς 4, Τριαντάφυλλος 4, Κοχάι 4, Παλαιολόγος Α. 2