Η ομάδα του Ανδρέα μαύρου επικράτησε με 39-37 του Περιστεριώνα Τήνου

Στα κορίτσια της Ερμούπολης η νίκη

  • Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, 2017 - 06:24
  • /   Eνημέρωση: 11 Οκτ. 2017 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Οι κορασίδες της Ερμούπολης μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, διαφήμιση για το άθλημα κατάφερε να πάρει τη νίκη και το ροζ φύλλο αγώνα έπειτα το 39-37 επί του Περιστεριώνα Τήνου. Ο αγώνας από το πρώτο δευτερόλεπτο έως και το τελευταίο είχε σασπένς, διαρκείς ανατροπές, με τις αθλήτριες του Ανδρέα Μαύρου να κατακτούν μία υπερπολύτιμη νίκη.  

Οι νεαρές αθλήτριες των δύο ομάδων ήθελαν πολύ την νίκη και αυτό φαινόταν από το περίσσιο πάθος που έδειχναν σε κάθε φάση του αγώνα. Αυτό είχε σαν συνέπεια οι πολλοί φίλαθλοι που παρευρέθηκαν στο κλειστό ΑΚΔΕ στην Σύρο να παρακολουθήσουν για σαράντα λεπτά έναν άκρως απολαυστικό αγώνα! Πρέπει να σημειωθεί η μεγάλη προσέλευση πολλών Τηνιακών στο γήπεδο οι οποίοι υποστήριξαν με την φωνή τους την ομάδα τους.

Οι Συριανές αθλήτριες στις τελευταίες κατοχές εκτέλεσαν πιο ορθολογικές επιθέσεις, μπόρεσαν να πάρουν «κεφάλι» στο ματς και να το κρατήσουν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα των διαιτητών.

 

Α.Ο. Ερμούπολης – ΤΑΚ Περιστεριώνας 39-37 (κορασίδες)

Δεκάλεπτα: Α: 09-05, Β: 12-13, Γ: 08-06, Δ: 10-13

Α.Ο. Ερμούπολης: (Ανδρέας Μαύρος): Φρέρη - Παναγιώτίδου 2, Κοτσιπετσίδου 16, Βρούτση 1, Γρηγροριάδου Ε-Ε, Γρηγοριάδου Ε., Ξαγοράρη,Ρούσου 7, Μίμογλου, Ρίζου 4, Συργιάννη 9 (2), Μαριάνου, Μπουντπούρη.

Περιστεριώνας: (Πολυκανδριώτου Ε.): Μεταξά, Πολυκανδριώτη 11 (3), Παλαμάρη, Λούβαρη, Βιδάλη, Λούβαρη, Φωσκόλου 2, Βοΐνα 2, Τριαντάφυλλου 10, Πετροπούλου 4, Δελώτη 6, Πλυτά 2.

 

Εύκολο πέρασμα του Περιστεριώνα από την Άνδρο

Χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα πέρασε από την... Άνδρο το συγκρότημα των παίδων του Περιστεριώνα. Η ομάδα της  Τήνου επικράτησε με 37-55 του Α.Ο. Άνδρο και με τη νίκη της αυτή έφτασε στις δύο σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο Περιστεριώνας μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές είναι συγκάτοικος με την ομάδα της Ερμούπολης στην πρώτη θέση του ομίλου.

Οι παίκτες του Αντώνη Βιδάλη μετά και το αναγνωριστικό γι' αυτούς πρώτο δεκάλεπτο, ξεκίνησαν την επίθεση και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου τους βρήκε μπροστά με το +8 (13-21). Στην επανάληψη του αγώνα τίποτα δεν άλλαξε, αν και σο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς και να κλείσουν την τρίτη περίοδο με επιμέρους σκορ 10-12. Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενοι έκαναν ότι ήθελαν εντός αγωνιστικού χώρου, έβρισκαν συνεχώς ανοικτούς διαδρόμους κι έφταναν εύκολα κάτω από τη ρακέτα. Αντίθετα οι παίκτες του Α.Ο. Άνδρου έδειξαν κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια και έκαναν συνεχώς λάθη. Λάθη τα οποία τα εκμεταλλεύτηκαν οι Τηνιακοί και πήραν το δεύτερο συνεχή ροζ φύλλο αγώνα.  

 

Α.Ο. Άνδρου - ΤΑΚ Περιστεριώνα 37-55 (παίδων)

Τα δεκάλεπτα: 9-9, 4-12, 10-12, 14-22
Περιστεριώνας Τήνου (Αντώνης Βιδάλης): Χατζίρης (2), Μπινιάκου (C) (6), Παγανέλης (12), Κορνάρος (1), Σπεντζάρης, Χαρικιόπουλος, Τριαντάφυλλος (19), Τσουλάϊ, Μαρκουίζος (3), Πετρόπουλος (8), Μπον (2), Τζές (2)
ΑΟ Άνδρου: Ζώνγκα, Μπέλο 20, Κρεττός, Γκάνας 6, Ανύσης, Παπά 2, Λανάι 2, Ρούτσι 2, Κωνσταντής, Καλογέρι 2, Μενδρινός, Σουσούδης 3.

 

Επίδειξη δύναμης από τα Φανάρια

Τα Φανάρια έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στον Πανναξαικό, καθώς για το πρωτάθλημα των παίδων η ομάδα από το Ορεινό χωριό επικράτησε με 85-26.

Η ομάδα των Φαναριών έδειξε από τα πρώτα λεπτά ότι ήθελε το παιχνίδι για να διατηρηθεί αήττητη, πράγμα που πέτυχε εύκολα, καθώς το αντίστοιχο συγκρότημα του Πανναξιακού  δεν κατάφερε να φέρει καμία αντίσταση, αλλά και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Βέβαια ο Πανναξιακός κάνει μία νέα προσπάθεια, με νέους αθλητές και προσπαθεί να βρει και πάλι τα πατήματά του μετά το πέρασμα από το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας.

 

Φανάρια – Πανναξιακός ΑΟΝ 85-26

Δεκάλεπτα: 29-01, 17-09, 25-02, 14-14

ΦΑΝΑΡΙΑ (Μάμος): Σοφικίτης 4, Σιδέρης 10 (2), Τελόπουλος 4, Τριαντάφυλλος 4, Βασιλάκης Εμ. 4, Σειντίνι 10(2), Βασιλάκης Γ. 2, Ναυπλιώτης 8, Μαργαρίτης Ιωάν. 6, Μαργαρίτης Δημ. 17, Μαθιάσος 7, Χιλά 9 (2)

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ (Σφήκας): Λιανόπουλος 5, Μαυρομάτης 2, Σιδέρης, Γομπάς 2, Βαλέτας 4 (1), Μανδηλαράς 11 (1), Βομβάς 2, Φλεριανός.   

 

                                                   

Με το... δεξί στο νέο κλειστό

Με το καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους οι κορασίδες του Μαρπησσαϊκού, οι οποίες μπήκαν με το... δεξί στο νέο τους σπίτι. Τα κορίτσια ης ομάδας της Μάρπησσας επικράτησαν με 26-25 των Φαναριών και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο αγώνας ήταν αρκετά καλός μεταξύ των δύο ομάδες και ο κόσμος που βρέθηκε στην εξέδρα του κλειστού για να παρακολουθήσει την αναμέτρησης μεταξύ του Μαρπησσαϊκού με τα Φανάρια έμεινε ικανοποιημένος και με το τέλος της αναμέτρησης όρθιοι όλοι χειροκρότησαν τις προσπάθειες των κοριτσιών.

ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ - ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ 26-25

Δεκάλεπτα : 03-09/01-04/13-03/09-09
Διαιτητές: Κιουλάφας Μ. / Πετρόπουλος Χ.

ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ (Μουρογιάννης Β.) Δαγδαλένη Ε., Τσιγώνια Χ., Αλιπράντη Κ., Τζιώτη Κ.2, Λαουράκη Σ., Χαλδαίου Α.12, Πραμάτια Χ., Παπαχρήστου Σ.2, Τζιώτη Δ., Πετροπούλου Α., Λουκή Σ.4, Τζανακοπούλου Ζ.6

ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ (Μάμμος Θ.) Μιχελοπούλου Φ.4, Μαργαρίτη Μ.4,Τριανταφύλλου Σ.15,Πιετρί Π., Χουζούρη Σ.2, Γρατσία Α., Αμοργινού Μ., Γρατσία Σ., Κουφοπούλου Α.