Στη Σύρο βρέθηκε η γνωστή κριτής Τάνια Μερίκα

«Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση οι… πρωταγωνιστές»

  • Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, 2017 - 06:13
  • /   Eνημέρωση: 16 Οκτ. 2017 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Στη Σύρο βρέθηκε η πρόεδρος των κριτών Καλαθοσφαίρισης Τάνια Μερίκα, αλλά και ο γενικός γραμματέας Τάσος Αναστασόπουλος. Οι κριτές καλαθοσφαίρισης από την πρωτεύουσα επισκέφθηκαν τη  Σύρο λόγω της σχολής κριτών που πραγματοποιήθηκε στο νησί. Πριν την έναρξη της σχολής παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου, σε γνωστό ξενοδοχείο της Ερμούπολης και το παρών εκτός από την κ. Μερίκα και τον κ. Αναστασόπουλο έδωσε ο πρόεδρος της ΕΣΚ Κυκλάδων Λώρης Σαλάχας, αλλά και ο αντιπρόεδρος Πέτρος Δεναξάς.

Η κ. Μερίκα στο ξεκίνημα της ομιλίας της αναφέρθηκε στο «ιερό» καθήκον των κριτών, αλλά και το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν σε έναν αγώνα μπάσκετ. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και με τους εδώ κριτές και να τους ενημερώσουν για την αλλαγή των κανονισμών. «Η πρώτη μου επαφή με τις Κυκλάδων έχει ξεκινήσει εδώ και μία 20ετία περίπου, από τότε που στο τιμόνι της Ένωσης ήταν ο Σωκράτης Ψαρρό. Όταν για πρώτη φορά  ήρθα στη Σύρο με εντολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας προκειμένου να διοργανώσουμε σχολή κριτών και να φτιάξουμε κριτές στις Κυκλάδες. Από τότε έως και σήμερα είναι αλήθεια ότι έχω έρθει πάρα πολλές φορές, έχω ταξιδέψει σε όλα τα νησιά που αντιπροσωπεύουν το μπάσκετ στις Κυκλάδες. Έχουμε δουλέψει πάνω στους κανονισμούς, αλλά και στην εν γένει στάση τους πάνω στο παιχνίδι. Κακά τα ψέματα και ίσως υπάρχουν παρερμηνείες. Οι κριτές και οι διαιτητές βρίσκονται σε έναν ματς για να διευκολύνουν την ομαλή διεξαγωγή του. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε οι πρωταγωνιστές, είμαστε κομπάρσοι, αλλά χωρίς εμάς δεν αρχίζει κανένας αγώνας. Όπως σε μία θεατρική παράσταση δεν πραγματοποιείται με μόνο πρωταγωνιστές. Το μπάσκετ για εμάς είναι μεράκι, το αγαπάμε και θέλουμε να είμαστε κοντά. Μία σωστά ενημερωμένη γραμματεία μπορεί να φέρει σε πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έναν αγώνα μπάσκετ»..

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΚ Κυκλάδων αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της σχολής. Ο κ. Σαλάχας είπε «είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε καλούς κριτές και γι’ αυτό πραγματοποιούμε αυτές τις σχολές. Όπως επίσης χρειαζόμαστε και διαιτητές, καθώς έχουν ένα μικρό πρόβλημα στο κομμάτι αυτό».