Η ομάδα της Σύρου επικράτησε με 69-59 του ΤΑΚ Περιστεριώνα

Εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο final four ο Α.Ο. Ερμούπολης

Μία σημαντική νίκη σημείωσε ο Α.Ο. Ερμούπολης, επιτυχία η οποία συνδυάστηκε και με την εξασφάλισης του εισιτήριου για την επόμενη φάση του πρωταθλήματις Κυκλάδων. Οι άνδρες της ομάδας της Σύρου επικράτησαν με 69-59 του ΤΑΚ Περιστεριώνα, στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Ουσιαστικά το παιχνίδι αυτό ήταν μία ολόκληρη… χρονιά, καθώς από το αποτέλεσμά του θα κρινόταν αν θα περνούσαν οι Συριανοί ή όχι. Οι δύο ομάδες έδειξαν από την αρχή διάθεση και έπαιξαν για την κατάκτηση του… ροζ φύλλου αγώνα.  

Αν και στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού η Συριανή ομάδα βρισκόταν μπροστά στο σκορ, η σκληροτράχηλη ομάδα του ΤΑΚ Περιστεριώνα έβρισκε τον τρόπο να την πλησιάζει σε απόσταση  αναπνοής και κάποιες φορές να ισοφαρίζει.

Η διαφορά των οκτώ πόντων της Τρίτη περιόδου ουσιαστικά ήταν και ο λόγος που η Ερμούπολη έφτασε στη νίκη, καθώς στη συνέχεια διαχειρίστηκε άψογα την διαφορά αυτή.

 

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης ήταν ντέρμπι με την πραγματική του έννοια, καθώς και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη και κάλλιστα θα μπορούσαν να την πάρουν. Ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, καθώς από την αρχή μέχρι το τέλος κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει το αποτέλεσμα. Στο πρώτο δεκάλεπτο το επιμέρους σκορ ήταν αρκετά υψηλό και για τις δύο ομάδες, αφού έδειξαν επιθετικές αρετές. Οι άμυνες όσο και πιεστικές κι αν ήταν οι παίκτες πάντα έβρισκαν τους διαδρόμους για το… καλάθι. Στο τέλος της περιόδου βρήκε την ομάδα της Σύρου με δύο πόντους μπροστά 22-20. Η δεύτερη περίοδος ήταν ακόμη πιο ισορροπημένη αφού η μία ομάδα ήταν κοντά στην άλλη, το 15-16 υπέρ του Περιστεριώνα, έφερνε την ομάδα της Τήνου με έναν πόντο πίσω στο ημίχρονο. Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, οι παίκτες του Αδρέα Μαύρου εκμεταλλεύτηκαν την αμυντική αδράνεια των Συριανών, αλλά και την αστοχία τους στην επίθεση και κατάφεραν να κλείσουν την περίοδο με το +9. Στη τέταρτη και τελευταία περίοδο οι Συριανοί προσπάθησαν να διαχειριστούν τη διαφορά στο σκορ κι από την άλλη οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να μειώσουν και να μπουν στο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες έμειναν κοντά στο σκορ και οι Ερμουπολίτες επικράτησαν με το 69-59.   

 

 

Α.Ο. Ερμούπολης – ΤΑΚ Περιστεριώνας 69-59

Δεκάλεπτα: 22-20, 15-16, 18-10, 14-13

Α.Ο.ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ (Μαύρος Α.): Ρουμελιώτης Θ.,Τάκος Δ. ,Παρμαξίδης Ν.29(5), Γαβιώτης Η.6, Χαλκιόπουλος Μ.14, Καραμολέγκος Λ.12(2), Φρέρης Ι., Τομαής Φ., Αληφραγκής Θ.2, Κατσαμάγκος Π., Αληφραγκής Δ.6, Γάδ Υ.

Τ.Α.Κ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ (Ξενόπουλος Α.): Ρουγγέρης Α.13(1), Μπινιάκου Μ.7(1), Στρούμπος  Δ.5, Καμπέρι Ι., Οικονομίδης Κ.11(3), Ξενόπουλος Α.11, Τσακίρης Ν.7(2), Ξενόπουλος Ι.3(1), Πετρόπουλος Γ.,Δελατόλας Φ.2.

 

 

Final four και για τις κορασίδες της Σαντορίνης

Ισάριθμες νίκες σε δύο αναμετρήσεις σημείωσαν τα τμήματα μπάσκετ της ΑΕ Σαντορίνης.

Με μεγάλη επιτυχία ξεπέρασαν τα εμπόδια της αναμέτρησης με τα τμήματα του ΑΟ Πάρου τα τμήματα Εφήβων και Κορασίδων της ομάδας της Σαντορίνης.

Με στόχο να διεκδικήσουν την πρώτη θέση του Β΄ Ομίλου αγωνίστηκαν οι Κορασίδες της Α.Ε. Σαντορίνης με αντίπαλο την αήττητη ομάδα του ΑΟ Πάρου και το αποτέλεσμα του αγώνα τις δικαίωσε απόλυτα. Οι κορασίδες της Σαντορίνης επικράτησαν με 41-21 και πήραν την πρόκριση στην τελική φάση του πρωταθλήματος που σύμφωνα με τα όσα ισχύουν αυτή την στιγμή θα πραγματοποιηθεί στην Πάτο στις 17 και 18 Μαρτίου.

Α.Ε. Σαντορίνης – Α.Ο.  Πάρου 41-21

Δεκάλεπτα: 11-11, 13-2, 4-2, 13-6

Διαιτητές: Παπαδημητρόπουλος, Κασάπη

Α.Ε. Σαντορίνης (Χατζηαυγουστίδης Π.): Βαρβαρήγου Αν., Τσολακίδου Αλκ., Σελάμι Τζ.2, Χάλαρη Αν.17, Φουστέρη Δ., Παπαιωάννου Φ.12, Σκαπινάκη Ν.4, Γούσια Καλ.4, Αργυρού Μαρ., Ξαγοράρη Αρτ.2, Τσαβδαρίδη Θεοδ., Φύτρου Αικ..

Α.Ο. Πάρου (Βλάχος Σ.): Καλακώνα Β., Φλέσσα Δ.2, Καλακώνα Α. 4, Κουρμούκη, Αλιπράντη Δ. 5, Βεντούρη Α. 4, Βιώνη Φ., Μπίζα Φ., Ιωαννίδου Αλ. 6, Πάσσαρη Μ.

 

 

Νίκη και για τους έφηβους της Σαντορίνης

Μονόδρομος ήταν η νίκη για να κρατηθεί όρθιο στη μάχη του Final 4 το Εφηβικό τμήμα της ομάδας της Σαντορίνης. Με την εντυπωσιακή εμφάνιση που πραγματοποίησε απέδειξε ότι μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Μένει η αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής με τον ΑΠΑΣ Τα Φανάρια που θα δώσει, σε μία από τις δύο ομάδες, το εισιτήριο για το Final 4 που θα πραγματοποιηθεί στην Τήνο στις 10-11 Μαρτίου.

ΑΕ Σαντορίνης – ΑΟ Πάρου 69 – 35

Δεκάλεπτα: 15-5, 21-17, 21-7, 12-6

Διαιτητές: Παπαδημητρόπουλος, Κασάπη

ΑΕ Σαντορίνης (Αξιώτης Κ.): Βαρβαρήγος Ι.2, Βλαβιανός Ν.11, Βλαβιανός Γ.2, Φερατάι Ν.3, Πελεκάνος Ι.3, Σταθάκης-Κορωνιός Ν.4, Φέγγης Κ.10, Δαρζέντας Μ.6, Παπαδόπουλος Α., Δαμίγος Α.21, Καβαλλάρης Κ.4, Φουστέρης Χ.3.

ΑΟ Πάρου (Καζακίδης Θ.): Κίτα Φ.3, Καλακώνας Π. 12, Κούτρας Κ.2, Κονδύλης Θ.6, Βιώνης Κ., Βαγιόπουλος Χ.3, Ζωντανός Β.2, Αρκουλής Μ., Σαλταμάνης Εμ., Μπάλιος Β.5, Κουρμούκης Μ., Βιώνης Γ..

 

Πλούσιες αγωνιστικές εμπειρίες για τoυς Παμπαίδες

Τα τμήματα των Παμπαίδων της ομάδας της Σαντορίνης υποδέχθηκε το αντίστοιχο τμήμα του Α.Ο. Πάρου στο πλαίσιο του Τουρνουά 2004 της ΕΣΚΚ, για αθλητές γεννηθέντες το 2004 και νεότερους. Έχοντας την υποστήριξη των συναθλητών τους και των φίλων της ΑΕΣ που βρέθηκαν δίπλα τους, αγωνίστηκαν με θέρμη και επιμονή παρόλο που δεν κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό του παιχνιδιού.

Το τελικό σκορ ήταν 18-59 υπέρ του ΑΟ Πάρου.