Οι κορασίδες του Περιστεριώνα επικράτησαν στον τελικό της Ερμούπολης με 49-37 και κατέκτησαν τον πρωτάθλημα Κυκλάδων

Άξιες πρωταθλήτριες

Στην κορυφή των Κυκλάδων ο Περιστεριώνας μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην κατηγορία των Κορασίδων. Η ομάδα από την Τήνο έκανε το… νταμπλ, αφού μία εβδομάδα από την κατάκτηση του τίτλου από τους εφήβους, ήρθε η νίκη επί της Ερμούπολης και στις κορασίδες.

Το Final Four των κορασίδων έγινε στο νέο κλειστό της Μάρπησσας, με τον κόσμο του νησιού να δίνει βροντερό παρών και τις δύο ημέρες των αγώνων.

Σε αγωνιστικό συνολικά επίπεδο και οι τέσσερις ομάδες που έφτασαν μέχρι την τελική φάση, έδειξαν πως πράγματι έχουν κάνει βήματα προόδου και πως στα επόμενα χρόνια και με τη δημιουργία κλειστών γυμναστηρίων ο νομός των Κυκλάδων θα έχει πολλές ελπίδες διάκρισης. Οι μικροί αθλητές/τριες από την πλευράς τους δείχνουν να αγαπούν το άθλημα, αλλά κι από την στιγμή που άλλαξαν οι συνθήκες προπόνησης (σ.σ. είναι διαφορετικά να προπονείσαι μέσα στο κρύο) ανεβάζουν συνεχώς επίπεδο. Σε λίγα χρόνια το μπάσκετ θα έχει τη δική του μερίδα κόσμου που θα το ακολουθεί κι αν αυξηθούν και οι ομάδες τότε η επιτυχία θα είναι σίγουρα.

Πάμε όμως στον τελικό των κορασίδων με τον Περιστεριώνα και τον Α.Ο. Ερμούπολης, να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και να αποδεικνύουν πως όντως άξιζαν να φτάσουν έως εκεί. Στον τελικό ουσιαστικά αγωνίσθηκαν οι δύο καλύτερες ομάδες του νομού μιας και η ομάδα της Σύρου είναι μία… παραδοσιακή δύναμη. Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων, καθώς καμία δεν κατάφερε να πάρει διαφορά. Οι Συριανές που μπήκαν κάπως καλύτερα στο πρώτο μέρος, έδειχναν να ελέγχουν το ματς, όμως στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου ήταν μόλις με δύο πόντους μπροστά 23-21. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του κ. Σιώτη, μπήκαν αποφασισμένες να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, αλλά και να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Πίεσαν ψηλά και κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα λάθη των αθλητριών του κ. Μαύρου. Αυτό βοήθησε να πάρουν κεφάλι στο σκορ και όσο ο χρόνος περνούσε τόσο αύξαναν τη διαφορά τους από την Ερμούπολης. Το τελικό 49-37 το ροζ φύλλο αγώνα στην ομάδα της Τήνου και ταυτόχρονα ο Περιστεριώνας στέφθηκε πρωταθλητής.

Ο πρόεδρος της ομάδας της Τήνου λίγο αργότερα δήλωσε τα εξή: «Όπως και μετά το αγώνα του εφηβικού έτσι και τώρα μετά τις κορασίδες έχω δεχτεί πολλά μηνύματα συγχαρητηρίων ως πρόεδρος του Περιστεριώνα. Νιώθω την ανάγκη να πω ότι στους προπονητές και στους αθλητές, όπως και στους γονείς τους που τους στηρίζουν αναλογεί το 99.9% της επιτυχίας αυτής. Ίσως γενναιόδωρα να μπορούμε και εμείς ως διοικητικό συμβούλιο να πάρουμε ένα 0.01% από αυτές τις επιτυχίες. Αυτούς τους τέσσερις μήνες ως νεοεκλεγέν συμβούλιο προσπαθήσαμε να δώσουμε στην ομάδα μας έναν οικογενειακό χαρακτήρα. Παλέψαμε να φέρουμε τον κόσμο δίπλα μας όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και σε κάθε ανάγκη της ομάδας. Στόχος μας το κάθε παιδί να νιώθει ότι ο Περιστεριώνας είναι το σπίτι του, η οικογένειά του, το στήριγμα του. Από την πρώτη στιγμή είπαμε στα παιδιά ότι μαζί μας θα νιώθουν ασφάλεια. Γνωρίζουμε ότι όλα τα παιδιά δεν ξεκινάνε με την ίδια αφετηρία από το σπίτι τους, ούτε αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, θέλουμε όμως μέσα από την ομάδα σε όλα αυτά να έχουμε λύσεις. Πρώτα από όλα θέλουμε να διαπαιδαγωγήσουμε όχι μόνο αθλητές αλλά ανθρώπους με ήθος και προσωπικότητα για να είμαστε και εμείς και η κοινωνία περήφανοι για εκείνους. Τα καλύτερα έρχονται και είναι σημαντικότερα από ένα άψυχο κύπελλο».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος έγραψε: «Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα των Κορασίδων του ΤΑΚ Περιστεριώνα, που πριν καλά - καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από την κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ Εφήβων, οδήγησαν την Τήνο και πάλι στην κορυφή των Κυκλάδων.
 Οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο στον προπονητή  κ. Παναγιώτη Σιώτο, στις παίκτριες της ομάδας που μας έκαναν και πάλι υπερήφανους καθώς και στους φανταστικούς φιλάθλους μας, που ακολούθησαν την ομάδα στην Πάρο και έκαναν την Πάρο...Τήνο με τη θερμή υποστήριξή τους».