"Το καλύτερο 3on3 στην Ελλάδα"

  • Τετάρτη, 11 Ιουλίου, 2018 - 23:01
  • /   Eνημέρωση: 12 Ιουλ. 2018 - 7:25

Η μεγαλύτερη αθλητική, τουριστική και φιλανθρωπική διοργάνωση του καλοκαιριού στην Ελλάδα, το LG AegeanBall Festival, ολοκληρώθηκε και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με μεγάλη επιτυχία, ξεπερνώντας πάλι ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό. Κορυφαίοι αθλητές από το ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ αγωνίστηκαν και εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους, επισκέπτες και κατοίκους του νησιού μας, οι οποίοι κατέκλεισαν ασφυκτικά την πλατεία Μιαούλη για έξι (6) συνεχόμενες ημέρες, με αποκορύφωμα τους τελικούς της 8ης και της 9ης Ιουλίου.

Η μοναδική στο είδος της διοργάνωση LG AegeanBall Festival, η καλύτερη 3 on 3  διοργάνωση στην Ελλάδα και μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη, ανέδειξε τη Σύρο και εν γένει την Ελλάδα, διαμέσου των ΜΜΕ, του Internet και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και του τηλεοπτικού σήματος της ΕΡΤ, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά σε 3 ηπείρους (ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία).

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τον μοναδικό αθλητή, άνθρωπο και Συριανό, Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος αποτελεί τον εμπνευστή και την ψυχή αυτής της σπουδαίας πρωτοβουλίας, η οποία ξεκίνησε ως μια σκέψη και ένα όνειρο του Γιώργου, και εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς για τα αθλητικά και τουριστικά δεδομένα της χώρας μας, συμβάλλοντας πέραν των άλλων, στη δημιουργία αθλητικών προτύπων για τη νεολαία, παρακολουθώντας αθλητές παγκόσμιου βεληνεκούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σύρος στοχεύει, τα τελευταία χρόνια, στην ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού, μεταξύ των οποίων και του αθλητικού τουρισμού, με μεγάλες και εξωστρεφείς διοργανώσεις, οι οποίες έχουν καταστήσει το νησί μας αδιαφιλονίκητο αθλητικό προορισμό. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, το LG AegeanBall Festival έχει την επίσημη αιγίδα και στήριξη της FIBA, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων, καθώς και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Προκειμένου όλοι μας να απολαύσουμε και να ζήσουμε αυτήν την ανεπανάληπτη εμπειρία, πολλοί συντελεστές, μαζί με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, και για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμμετείχαν και συνεργάστηκαν στον σχεδιασμό, στην προετοιμασία και υλοποίησή του.

Ως Δήμος και ως νησί θέλουμε, επίσης, να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους συνδιοργανωτές, χορηγούς, υποστηρικτές και συντελεστές του LG AegeanBall Festival και ιδιαίτερα την LG Hellas, που είναι ο Χορηγός Ονόματος της διοργάνωσης, τον Μεγάλο Χορηγό μας ΟΠΑΠ, την Blue Star Ferries, την ΙΚΕΑ, την ONEX Shipyards, την Adidas, την Whats Up, την Sustenium,  το φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ, την επιχείρηση ΚΟΗΣ, την Oro e Ora Printezis, την HONOR OMANO, την Human Tecar, τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, την Hope Genesis, την ESA, την Humane, το Eurohoops Net, το SPORT24 και τους χορηγούς επικοινωνίας, το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, και ιδιαιτέρως τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρέθηκε στο νησί μας για να απολαύσει τη διοργάνωση, τον ΕΟΤ και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Τσέγα, ο οποίος έδωσε το «παρών» στους τελικούς, την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, την FIBA, η οποία συμπεριέλαβε στο επίσημο καλεντάρι της τη διοργάνωση, ιδιαιτέρως την ΕΡΤ, η οποία κάλυψε τηλεοπτικά σε ζωντανή μετάδοση τους ημιτελικούς και τελικούς, στις 8 και 9 Ιουλίου 2018, δίνοντας παράλληλα δορυφορικό σήμα για τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση σε τρεις ηπείρους, τις επιχειρήσεις του νησιού μας και ιδιαίτερα την επιχείρηση SUERTE και την ENERGY STORE του κ. Μάρκου Λουμίδη, οι οποίες συνέδραμαν με διάφορους τρόπους στην εξυπηρέτηση αναγκών της διοργάνωσης, τους εθελοντές μας, καθώς επίσης τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης (τεχνική υπηρεσία, υπηρεσία καθαριότητας, οικονομική υπηρεσία, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, μηχανογράφηση, γραφείο Δημάρχου, τμήμα αθλητισμού), οι οποίοι για πολλούς μήνες υπερέβαλαν εαυτούς, μαζί με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού κ. Γουλιέλμο Πρίντεζη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολίτικης Προστασίας κ. Μάριο Βουτσίνο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φραγκίσκο Βακόνδιο, και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Αλέξανδρο Αθανασίου, καθώς και την Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου μας, προκειμένου να υλοποιηθεί μια άρτια από κάθε άποψη διοργάνωση.

Ιδιαίτερη αναφορά και ευχαριστίες θα θέλαμε να απευθύνουμε προς τους συνδιοργανωτές μας,  την εταιρεία Progame και τους εκπροσώπους της, κ. Φάνη Ξηνταβελώνη και κ. Γιάννη Λάσκαρη, οι οποίοι ανέλαβαν τον γενικό συντονισμό και την ευθύνη της διοργάνωσης, καθώς και την εταιρεία TCS και τον εκπρόσωπό της Μάικ Φουντεδάκη, η συνδρομή του οποίου αποτέλεσε για μια ακόμη φορά σημείο αναφοράς στο 3ο LG AegeanBall Festival.

Το  LG AegeanBall Festival του 2018 αποτελεί πλέον μια γλυκιά και έντονη ανάμνηση που θα μας συντροφεύει παράλληλα με την μεγάλη προσμονή για το επόμενο LG AegeanBall Festival, το οποίο ήδη ξεκινήσαμε, με πρωτεργάτη τον Γιώργο Πρίντεζη, να σχεδιάζουμε και να προετοιμάζουμε εν όψει της επόμενης χρονιάς.

Ήδη, λοιπόν, μετράμε αντίστροφα με την ανυπομονησία να βρεθούμε ξανά στις κερκίδες και να απολαύσουμε τον αθλητισμό, τη γιορτή και τα μεγάλα αστέρια του μπάσκετ.