14ο Κύπελλο Σύρου Υποβρύχιας Αλιείας

Αγώνας με φιλανθρωπικό σκοπό

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, το 14ο Κύπελλο Σύρου Υποβρύχιας Αλιείας. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τον κανονισμό του ομαδικού πανελληνίου πρωταθλήματος Υ/Α, στην τράπεζα: “Δανί – Ακρ. Βελοστάσι”.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 09:00 το πρωί από τον Αλυτάρχη Ισίδωρο Μαμίδη, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και ολοκληρώθηκε στις 14:00 το μεσημέρι.

Λίγη ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 15:30, αθλητές, Αλυτάρχης αλλά και η επιτροπή του αγώνα βρέθηκε στην ταβέρνα “Λιμανάκι” στο Φοίνικα, για το ζύγισμα των ψαριών και την βράβευση της πρώτης τριάδας. Τα ψάρια δόθηκαν στα παιδιά της Στέγης Ανηλίκων και Εφήβων.

Την πρώτη θέση με 11.660 βαθμούς και με 11 μετρήσιμα ψάρια κατέκτησαν οι: Σάμιος, Ζαράνης και Τάνταλος. Στη δεύτερη θέση με 8.765 πήρε ο Παπακωνσταντής, Δούναβης Ζωνομέσης με 5 μετρήσιμα ψάρια και την τρίτη θέση κατέλαβαν οι Μαραγκός, Σέγκος, Πάπιτσης με 7.070 βαθμούς και 8 ψάρια βαθμολογούμενα. Επίσης, οι Σάμιος, Ζαράνης και Τάνταλος κατέκτησαν και το κύπελλο για τα περισσότερα ψάρια. Ενώ, το κύπελλο για το μεγαλύτερο ψάρι πήγε στους Σέκος, Μαραγκός και Πάπιτση.

“Ο Ν.Ο. Σύρου έχει πλούσια ιστορία”

Το παρόν στους αγώνες έδωσε και ο Συριανός Νικόλαος Καμπάνης, ο οποίος είναι στην Ελληνική Ομοσπονδία υποβρύχιας αλιείας.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού τους ο κ. Καμπάνης είπε: “Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, για την πλούσια ιστορία του, αλλά και την προσφορά του στον Ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Ιδιαίτερα στο δικό μας άθλημα, ο Ν.Ο. Σύρου, δίνει πάντα το παρών, αλλά και κάθε χρόνο διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία κύπελλα υποβρύχιας αλιείας. Μην ξεχνάμε ότι ο Όμιλος έχει τεράστια παράδοση στο χώρο της Υποβρύχιας Αλιείας, καθώς αρκετοί αθλητές του έχουν περάσει από την Εθνική ομάδα. Επίσης, ο Μανώλης Γιάνκος αθλητής του Ομίλου πριν από λίγες ημέρες αναδείχθηκε πρώτος στο Ευρωαφρικανικό πρωτάθλημα CMAS 2013, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Φιλανδία. Από την πλευρά της Ομοσπονδίας ήθελα να σας πω ότι θα πρέπει να συνεχίσετε αυτήν την προσπάθεια και θα προσπαθήσουμε τα επόμενα χρόνια να κάνουμε μία μεγάλη διοργάνωση. Θα παλέψουμε το 2016 να διεξαχθεί στη Σύρο μία μεγάλη διοργάνωση. Τέλος, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που πήραν μέρος σήμερα “χθες”, γιατί υπήρχαν δύσκολες καιρικές συνθήκες.

“Ο αγώνας είχε επιτυχία, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες”

Από του ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και αλυτάρχης του αγώνα Ισίδωρος Μαμίδης, μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για τον αγώνα και τις δυσκολίες που υπήρχαν. “Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Όμιλό μας το 14ο κύπελλο υποβρύχιας αλιείας. Το παρών στον αγώνα έδεσε και ο Συριανός μέλος της Ομοσπονδίας κ. Καμπάνης. Στον αγώνα συμμετείχαν 13 σκάφη και ο αγώνας ξεκίνησε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 2 το μεσημέρι. Ήταν πάρα πολύ καλός ο αγώνας κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι δεν υπήρχαν ενστάσεις. Παρά την επιτυχία του αγώνα, ο καιρός ήταν πάρα πολύ κακός και δεν βοήθησε τις προσπάθειες των αθλητών. Ο αγώνας αυτός ήταν μέσα στο πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Ν.Ο. Σύρου”.

 

Ετικέτες: