Stop... στην τηλεθέρμανση λόγω ασφαλιστικής ενημερότητας

Στάσιμη - όπως όλα αποδεικνύουν - παραμένει η λειτουργία του κολυμβητηρίου, αφού όπως ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης το βράδυ της Πέμπτης, ο εργολάβος ο οποίος είχε αναλάβει το έργο της τηλεθέρμανσης, ανακοίνωσε τη διακοπή εργασιών, αφού δεν έχει εισπράξει έως τώρα ούτε ένα ευρώ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Δήμος δεν διαθέτει ασφαλιστική ενημερότητα, εξαιτίας οφειλών που σχετίζονται με ασφαλιστικές εισφορές του παιδικού σταθμού του Βήσσα. 

Ο Σταύρος Γουσγουνέλης, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στην τοποθέτησή του επί του θέματος ανέφερε σχετικά: "Ο Δήμος δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα και δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρωθεί και να δώσει το σχετικό κονδύλι στον ανάδοχο. Είναι πολύ σημαντικό γιατί έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες για να ολοκληρωθεί το έργο. Από το καλοκαίρι προσπαθούμε να φέρουμε κάποιες ομάδες στο κολυμβητήριο και τους είχαμε πει ότι τον Ιανουάριο θα ήταν σε λειτουργία και είχαν "κλείσει" ήδη τρεις ομάδες να έρθουν, αλλά δυστυχώς λόγω της διακοπής των εργασιών, αυτό, δεν θα είναι δυνατόν".

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Γιαλόγλου ρώτησε τον κ. Γουσγουνέλη, "ποια είναι η διαφορά μεταξύ Πράσινου Ταμείου και άρα κολλά η χρηματοδότηση στην ασφαλιστική ενημερότητα από την χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ που γίνεται απρόσκοπτα", με τον δεύτερο να απαντά πως, "είναι απαραίτητο δικαιολογητικό στα στοιχεία που στέλνουμε στο πράσινο ταμείο. Χρειάζονται 13 δικαιολογητικά, δυστυχώς έχουμε τα 12 και μας λείπει το βασικό".