Η Νάξος πρωταγωνιστεί... παντού

Η Νάξος έχει μεγάλη παράδοση στον αθλητισμό, αφού αθλητές από το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων καταφέρνουν να διακριθούν. Έτσι και τώρα πολλοί αθλητές με καταγωγή από τη Νάξο κατάφεραν να διακριθούν στα διάφορα αθλήματα που πήραν μέρος. Αθλητές όπως η Ιωάννα Σαχά, ο Δημήτρης Μανιός, η Γεωργία Κρασσά, οι οποίοι έχουν καταγωγή από το Φιλώτι, αλλά και ο Ρένος Κασέμης γνώρισαν μεγάλες επιτυχίες σε κολύμβηση και Taekwon do.

Η Ιωάννα Κρασά αγωνίστηκε στο διεθνούς μίτινγκ της Νετάνια στο Ισραήλ, στα 200 μέτρα ύπτιο κορασίδων και είχε την καλύτερη επίδοση από πλευράς Ελλήνων κολυμβητών. Η Ναξιώτισσα πλησίασε το όριο για το Μπακού και έκανε ρεκόρ αγώνων με χρόνο 2:16.91, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Ο Δημήτριος Μανιός κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 1500 μέτρα ελεύθερο με επίδοση 16:13.45, στο πλαίσιο των αγώνων Πολυεθνών συναντήσεων Παίδων - Κορασίδων στο Οέϊρας της Πορτογαλίας.

Η Γεωργία Κρασσά από τον Σύλλογο Αθλοπαιδειά Νάξου, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Taekwon Do που πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα.

Τέλος, ο Ρένος Κασέμης από τον Σύλλογο Αθλοπαιδειά Νάξου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο αφού βγήκε δεύτερος στην κατηγορία στο διασυλλογικό πρωτάθλημα της Χαλκίας το άθλημα του Taekwon do.