Ο Όμιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών πραγματοποίησε βιωματικό σεμινάριο ανοικτά της Σύρου

Συνεχής επιμόρφωση

Φώτο: Γ. Ρηγούτσος

Την προηγούμενη Κυριακή ο Όμιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου πραγματοποίησε βιωματικό σεμινάριο, ανοικτά της Σύρου, με εισηγητές την ομάδα Αιγαίου. Το σεμινάριο είχε να κάνει με την περισυλλογή ανθρώπου από τη Θάλασσα. Η ομάδα Αιγαίου που ήρθε στη Σύρο το βιωματικό σεμινάριο είχε σχεδιάσει δύο σενάρια, το πρώτο ήταν, ένας ναυαγός είχε τις αισθήσεις του και τα μέλη του Ομίλου με τα φουσκωτά πετούσαν στον ναυαγό κουλούρες διάσωσης, τον έφερναν κοντά στα σκάφη και τον ανέβαζαν στα φουσκωτά. Το δεύτερο σενάριο ήτα ο ναυαγός δεν είχε τις αισθήσεις του, οπότε τα σκάφη έπρεπε να πλησιάσουν περισσότερα, να του περάσουν ένα σχοινί για ασφάλεια και στη συνέχεια τον ανέβαζαν στο σκάφος χωρίς να συμμετέχει μιας και δεν είχε τις αισθήσεις του. Η ομάδα Αιγαίου ήρθε στη Σύρο για το σεμινάριο με δύο σκάφη και εννέα άτομα πλήρωμα.

Από εκεί και πέρα μετά το σεμινάριο στο οποίο ένα – ένα σκάφος έπρεπε να πάρει μέρος και στα δύο σενάρια, επέστρεψαν πίσω στη στεριά. Περισσότερα από τριάντα μέλη του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου πήραν μέρος στο σεμινάριο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ομίλου Τάσος Ρούσσος μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” και αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να γίνονται τέτοιου είδους σεμινάρια.

“Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοια σεμινάρια και τέτοιες δραστηριότητες, γιατί υπάρχει έλλειψη ναυτικής παιδείας γενικός και καλό είναι να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το οποιοδήποτε συμβάν”.

Τώρα όσον αφορά για τα επόμενα σχέδια του Ομίλου ο κ. Ρούσσος είπε: “Τα επόμενα σχέδια του Ομίλου ή καλύτερα η επόμενη δράση είναι μία αποστολή οικολογικού χαρακτήρα στο νησί της Δονούσας, κι αυτή θα γίνει στις 2 με 3 Μαΐου. Θα ξεκινήσουν από τη Σύρο πέντε σκάφη με 25 άτομα πλήρωμα, θα μεταβούν στο νησί της Δονούσας. Ήδη μία θεατρική ομάδα κάνει πρόβες εδώ και τρεις μήνες, με την κ. Ματσούκα συντονίστρια σε συνεργασία με τον Όμιλο μας, για να δοθεί μία θεατρική παράσταση. Στη Σύρο η παιδική αυτή παράσταση θα δοθεί στις 18 Απριλίου στην πινακοθήκη Κυκλάδων. Η αποστολή μας είναι η αφύπνιση των παιδιών όσον αφορά το θαλάσσιο περιβάλλον. Επίσης εκτός από το θεατρικό, κάποιοι παιδαγωγοί έχουν ετοιμάσει διάφορα πράγματα ώστε να παίξουν με τα παιδιά στη Δονούσα. Επίσης θα γίνει μία δωρεά βιβλίων από την προσωπική συλλογή του Δημήτρη Χάλαρη, τα οποία δώρησε η κόρη του Νάνση Χάλαρη, στον όμιλό μας προς τη μνήμη του πατέρα της. Από εκεί και πέρα μέχρι το τέλος του χρόνου , το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει κάποιες επισκέψεις σε διάφορα νησιά των Κυκλάδων. Επίσης, θα πάρουμε μέρος και στην 10η Πανελλήνια συνάντηση Φουσκωτών Σκαφών, η οποία θα γίνει τον Ιούλιο στη Λέρο. Από εκεί και πέρα θα κάνουμε και κάποιες δεντροφυτεύεις σε διάφορες περιοχές της Σύρου και καθαρισμός των βόριων παραλιών της Σύρου. Έχουμε προγραμματίσει κάποια σεμινάρια όπως, για τις μηχανές Θαλάσσης, από μηχανικό σκαφών και μετεωρολογίας από μετεωρολόγο του meteomarine.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα Αιγαίου που εδώ και έναν χρόνο έχουμε μία άψογη συνεργασία και μας βοηθούν σε ότι χρειαστούμε. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την “Κοινή Γνώμη” και τον Μάριο Βακόνδιο που έκανε το μοντάζ του βίντεο, τον φωτογράφο και μέλος του Ομίλου Γιώργο Ρηγούτσο για το φωτογραφικό υλικό που μας παραχώρησε και τον Γιώργο Ρούσσο για την κάλυψη με βίντεο”.

 

Ετικέτες: