Ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό πανηγύρι στον Ταρσανά το "Syros Classic Yacht Race"

Η παράδοση "κέρδισε" τις αντιξοότητες

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας πραγματοποίησαν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων τον αγώνα Syros Classic Yacht Race. Στον αγώνα παρά τις πολλές αντιξοότητες πήραν μέρος συνολικά 12 σκάφη, από τα οποία τα 6 ήταν παραδοσιακά λατίνια, 3 κλασσικά και 3 καΐκια.

Οι κακές καιρικές συνθήκες επέτρεψε πολλούς να έρθουν στη Σύρο και να πάρουν μέρος στον αγώνα, αν και αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή. Επίσης ακυρώσεις συμμετοχής είχαμε και από διάφορα άλλα προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία και έτσι ο αριθμός των συμμετεχόντων θεωρείται ικανοποιητικός, αν και θα μπορούσαν να είχαν έρθει στη Σύρο κι άλλα παραδοσιακά λατίνια.

Οι εκδηλώσεις για τον αγώνα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή με τις εγγραφές στα γραφεία του Ν.Ο. Σύρου, στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των κυβερνητών και πραγματοποιήθηκε Πανελλήνιο συνέδριο με τίτλο "Παραδοσιακή Ιστιοπλοΐα και Ξυλοπαυπηγική, Μέλλον και Προοπτικές στην ελλάδα".

Στο τέλος της πρώτη ημέρας διοργανώθηκε δεξίωση για τους κυβερνήτες στα γραφεία του ομίλου.

Την επόμενη ημέρα αν και λόγω καιρού υπήρξαν κάποιες ακυρώσεις αγώνων, τελικά πραγματοποιήθηκαν και όσοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα ιστορικά σκάφη από κοντά, έμειναν ικανοποιημένοι από το θέαμα.

Τέλος, την Κυριακή το βράδυ πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό μουσικό πανηγύρι στον Ταρσανά και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά παραδοσιακά σκάφη.

Ο Σταμάτης Γρυπάρης ο οποίος ήταν πρόεδρος της επιτροπής αγώνα έκανε το καλύτερο δυνατό για να φέρει εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μία εκδήλωση η οποία είχε πολλές απαιτήσεις, αλλά και συνάντησε πολλές δυσκολίες, κυρίως λόγω καιρού.

Ο έφορος ανοικτής θαλάσσης του Ναυτικού Ομίλου Μίλτος Σακελαρίου μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" με τα καλύτερα λόγια για τον αγώνα, καθώς μας τόνισε πως παρά τα προβλήματα που υπήρξαν ο αγώνας αυτός πραγματοποιήθηκε και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερες συμμετοχές, όμως λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν κατάφεραν πολλοί να έρθουν στη Σύρο είπε στη συνέχεια ο κ. Σακελαρίου.