Στο πλευρό του Αντώνη Μπουγιούρη ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης

Δίπλα στον παγκόσμιο πρωταθλητή

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πήρε την απόφαση να σταθεί στο πλευρό του Παγκόσμιου πρωταθλητή Αντώνη Μπουγιούρη και να ενισχύσει την προσπάθεια που θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Συριανός αθλητής. Ο Μπουγιούρης θα συνεχίσει την προετοιμασία του, αφού έχει στόχο την πρόκριση στην Ολυμπιάδα του 2016 στο Ρίο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ακούστηκαν διάφορες απόψεις για την οικονομική ενίσχυση από πλευράς Δήμου, κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος θα καταφέρει να σταθεί στο πλευρό του Παγκόσμιου πρωταθλητή. Από την στιγμή που ο τρόπος βρέθηκε κανείς από τους συμβούλους δεν έφερε αντίθετη άποψη, μιας και ο Αντώνης Μπουγιούρης εκτός από Συριανός είναι κι ένας αθλητής ο οποίος έχει φέρει μεγάλες επιτυχίες στο νησί.

Ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός μίλησε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου για την ενίσχυση - στήριξη του Παγκόσμιου πρωταθλητή Αντώνη Μπουγιούρη.

"Μίλησε δύο φορές με τον Αντώνη Μπουγιούρη, μετά την μεγάλη του επιτυχία φυσικά, καθώς όλοι Συριανοί κι εγώ προσωπικά ένιωσα πολύ υπερήφανος για τον συμπατριώτη μας. Ο Αντώνης Μπουγιούρης εκτός από Ολυμπιονίκης κέρδισε ξανά την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κατηγορία Λέιζερ και η επιτυχία του αυτή ήταν η αφορμή η Σύρος να προβληθεί και να διαφημιστεί μέσα από τη μεγαλύτερη Καναδική εφημερίδα, όπου μέσα από την συνέντευξη του Αντώνη Μπουγιούρη , η Σύρος παρουσιάστηκε ως ένας από του έξι αναδυόμενους προορισμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θα ήθελε κι εγώ, αυτή μας η προσπάθεια με την οικονομική ενίσχυση του Αντώνη Μπουγιούρη μέσα από τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, θα αποτελέσει ένα εφαλτήριο ώστε στο μέλλον ο Αντώνης Μπουγιούρης να επιστρέψει στη Σύρο και να γίνει ξανά μέλος του Ομίλου. Ο Αντώνης είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων και υψηλού ήθους, ο οποίος με τις συνεχόμενες επιτυχίες του δημιουργεί πρότυπα και αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση για τη νεολαίο. Η οικονομική αυτή ενίσχυση μπορεί να φαίνεται μεγάλη, αλλά δεν είναι έτσι, καθώς ο Αντώνης Μπουγιούρης τους επόμενους μήνες θα προσπαθήσει να πιάσει τα όρια πρόκρισης για την επόμενη Ολυμπιάδα στο Ρίο. Το κόστος για την ανταγωνιστική προετοιμασία του ανέρχεται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Άρα η χορηγία μας είναι μία καθαρά συμβολική κίνηση, η οποία θα βοηθήσει τον Αντώνη να πετύχει τον στόχο του".