Με ρεκόρ συμμετοχής ο Διάπλους Πάρου-Αντιπάρου

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη ο κολυμβητικός αγώνας του διάπλου Πάρου – Αντιπάρου που έλαβε χώρα για όγδοη χρονιά υπό την διοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Αντιπάρου με την υποστήριξη του δήμου Αντιπάρου.

Η εκκίνηση του μαζικού αυτού κολυμβητικού αγώνα δόθηκε, με ρεκόρ συμμετοχών, αφού περισσότερα από 450 πήραν μέρος στους αγώνες. Παριανοί, Κυκλαδίτες, αλλά και αθλητές από άλλα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού διέσχισαν 1453 μέτρα ξεκινώντας από την Πούντα της Πάρου και τερματίζοντας στο λιμάνι της Αντιπάρου.

Αυτή τη φορά έλειπε όμως ο Τομ Χανκς. Ο 59χρονος Αμερικάνος ηθοποιός και σκηνοθέτης δεν πήρε μέρος στον φετινό κολυμβητικό αγώνα στο στενό Πάρου – Αντιπάρου, ωστόσο πολλοί ήταν πάντως εκείνοι που τον αναζητούσαν.

Περισσότερα από 18 σκάφη, η Ελληνική Ομάδας Διάσωσης (παράρτημα Κυκλάδων), με τέσσερα μέλη, επαγγελματίες δύτες, αλλά και το λιμενικό σώμα, μεριμνούσαν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα για την ασφάλεια των κολυμβητών οι οποίοι όλοι μετά τον τερματισμό τους έλαβαν αναμνηστικά μετάλλια για τη συμμετοχή τους.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα χρειάστηκε να αντιμετωπιστεί μικροτραυματισμός συμμετέχουσας αθλήτριας από την ΕΟΔ Κυκλάδων.

Ο διάπλους είναι μια γιορτή για όλο το νησί της Πάρου, καθώς η πρώτη θέση δεν έχει καμία σημασία.