Μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα ο Ν.Ο. Σύρου έκοψε την πίτα του

123 χρόνια ένδοξης ιστορίας

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου έκοψε στα γραφεία του ομίλου παρουσία μελών, αθλητών και πολλών φίλων την πίτα του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Νεώσικο του Ν.Ο. Σύρου και η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο. Άλλωστε ο Όμιλος της Σύρου είναι ένας από τους αρχαιότερους στην Ελλάδα με ιστορία 123 ετών μέσα σ' αυτήν έχουν γραφτεί πολλές χρυσές σελίδες. Αθλητές του Ομίλου έχουν κατακτήσει την κορυφή του κόσμου, αλλά και έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Το "παρών" στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας έδωσαν τόσο ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β', όσο και ο επίσκοπός της καθολικής εκκλησίας πατέρας Πέτρος Στεφάνου. Επίσης στην εκδήλωση έδωσαν τοπικοί φορείς του τόπου, οι δύο αντιπεριφερειάρχες Κυκλάδων, Λεονταρίτης και Μαργαρίτης, αλλά και ο Λιμενάρχης Σύρου και ο διοικητής της σχολής του εμπορικού ναυτικού.

"Το 2016 να είναι γεμάτο επιτυχίες"

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β' είπε: "Θέλω να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου στον Ναυτικό Όμιλο, η κάθε του 2016 να είναι γεμάτη από επιτυχίες, επιτυχίες, προσωπικές, αθλητικές και να κρατήσουμε ψηλά αυτό το οποίο παραλάβαμε εδώ και πολλές δεκαετίες πίσω. Να είναι πάντοτε αυτός ο χώρος μία εστία πολιτισμού, προόδου, ευγενούς άμιλλας, γιατί στον αθλητισμό η άμιλλα έχει σημασία και προκοπή για όλους. Εύχομαι οι θάλασσες να είναι γαλήνιες στα σκάφη και οι δραστηριότητες πολλές και ο Άγιος Νικόλαος, ο προστάτης των ναυτικών και φυλάσσει τη θάλασσα όλους όσους την αγαπούν και τη σέβονται να σας δίνει κάθε ευλογία".

"Σημασία δεν έχει η νίκη, αλλά να γνωρίσετε να αγωνίζεσθε τίμια"

Ο επίσκοπος της καθολικής εκκλησίας είπε: "Όπως βλέπουμε ο Όμιλος ιδρύθηκε πριν από 123 χρόνια (1893) και τα μέλη αυτού του συλλόγου έχουν καταφέρει πάρα πολλά. Έτσι κι εσείς παιδιά θα πρέπει να συνεχίσετε αυτή την ιστορία, ακούγοντας τις συμβολές των εκπαιδευτών σας. Να μάθετε καλά τα αθλήματα τα οποία έχετε ακολουθήσει ώστε να καταφέρετε να φέρετε στον Όμιλο πολλές επιτυχίες. Όμως αυτό που μετρά και το γνωρίζεται καλύτερα από όλους είναι ότι δεν μετρά η νίκη αλλά να μάθετε να συναγωνίζεστε τίμια σωστά και να μάθετε να ζείτε μαζί με τους άλλους συναθλητές σας".

"Θα είμαστε δίπλα σας"

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης είπε: "Είδα το λάβαρο που έγραφε 1893 και φυσικά αισθάνθηκα δέος όπως και όλοι μας πιστεύω πρέπει να νιώθουμε έτσι όταν βρισκόμαστε σ' αυτό το ιστορικό μέρος. Αν αναλογιστούμε και σκεφτούμε πόσα παιδιά, πόσοι έχουν παιδαγωγηθεί από τη συνεισφορά του Ομίλου, πραγματικά θα πρέπει να αισθανόμαστε δέος, αλλά και συγχρόνως υποχρεώσει να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον ιστορικό όμιλο της Σύρου. Αμέτρητες είναι οι εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει και έχει προσφέροντας προβολή στο νησί, αλλά κι αυτές που έρχονται είναι εξίσου μεγάλες. Από την πλευρά μας θα είμαστε δίπλα σας σε ότι μας ζητηθεί, καθώς με τις εκδηλώσεις σας δεν προβάλετε μόνο τη Σύρο, αλλά και την περιφέρειά μας".

"Θέλουμε να βοηθάμε τα αθλήματα του υγρού στοιχείου"

Ο Αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού κ. Μαργαρίτης είπε: "Από την αρχή έχουμε τονίσει πως είναι μέλημά μας να βοηθάμε τα αθλήματα του υγρού στοιχείου. Αλλά θέλουμε να είμαστε δίπλα σε ότι έχει να κάνει τα μικρά παιδιά, θέλουμε να είμαστε δίπλα σε όλα τα αγωνίσματα που έχουν να κάνουν με τα μικρά παιδιά και τα οποία θέλουμε να τα κρατάμε μακριά από κακές συνήθεις. Έχουμε ήδη συζητήσει για τις εκδηλώσεις που έρχονται και θα διοργανωθούν από τον όμιλο της Σύρου. Από την αρχή είμαστε δίπλα στον όμιλο και μιας και μου δίνεται η ευκαιρία θα ήθελα να παρακαλέσω το δήμο να στηρίξει όπως στηρίζουμε κι εμείς ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πολλά περισσότερα".

"Ο Ν.Ο. Σύρου είναι ένα ζωντανό κύτταρο"

Ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού του δήμου Σύρου-Ερμούπολης είπε: "Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου είναι ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας και όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει ότι είναι παρών σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Ο Όμιλος έχει αναδείξει μεγάλους αθλητές όπως είναι ο Γιάννης Γρυπάρης, αλλά και ο Αντώνης Μπουγιούρης. Εμείς ως δήμος θα είμαστε δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, μάλιστα θα συνδιοργανώσουμε εκδηλώσεις το καλοκαίρι του 2016". Στη συνέχεια απεύθυνε τις ευχές του ο διοικητής του λιμενικού σώματος και ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Γρυπάρης. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ τόνισε πως θα πρέπει να στηριχθεί ο Ν.Ο. Σύρου καθώς είναι ένας Όμιλος ο οποίος έχει φέρει τεράστιες επιτυχίες στο νησί. Ακόμη πως για να συνεχίζει να παράγει ταλέντα θα πρέπει το κολυμβητήριο της Ερμούπολης να παραμένει ανοικτό όλο τον χρόνο κι όχι κάποιους μόνο μήνες. Ο κ. Γρυπάρης τέλος, ευχήθηκε μία καλή χρονιά σε όλους με υγεία.