στην Α΄ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Υδατοσφαίρισης

Μια νίκη, δυο ήττες για τον ΝΟΣ

Στο βάθος βλέπει πρόκριση

Άνω – κάτω έγινε ο Όμιλος της Υδατοσφαίρισης του Ν.Ο Σύρου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής ανδρών.

Αρχικά ήταν η αποχώρηση της ομάδα του Αλίμου, της Άλμα Κλαμπ, γεγονός που άλλαξε τις ισορροπίες του ομίλου, αφού από την αρχή ήταν πλέον πιθανή η τριπλή ισοβαθμία των υπολοίπων ομάδων. Στη συνέχεια προέκυψαν προβλήματα με τη διαιτησία για τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου και ακολούθησαν, πρώτα η ένσταση της Ροής κατά της ομάδας του Άρη Κάμπου για αντικανονική συμμετοχή του βετεράνου αθλητή Μικέδη στο μεταξύ τους παιχνίδι και τέλος η αναγραφή-σημείωση στο φύλλο αγώνα εκ μέρους του αλυτάρχη και των διαιτητών, για τον ίδιο λόγο, στο τελευταίο παιχνίδι του Ν.Ο Σύρου με τον Άρη Κάμπου.

Στο αγωνιστικό μέρος του τουρνουά, στο πρώτο ματς, η ομάδα της Σύρου έπαιξε με τη Ροή του Νέου Ηρακλείου. Οι πολίστες του ΝΟΣ έδειχναν ανώτεροι στο νερό, αλλά από πολύ νωρίς (από το πιο πρώτο κιόλας οκτάλεπτο) υπήρξε εκνευρισμός από τις αποφάσεις των διαιτητών.

Ο προπονητής της ομάδας Σταμάτης Χέλμης προσπάθησε να προσπεράσει το θέμα της διαιτησίας, επιχειρώντας να μεταδώσει ηρεμία στους παίκτες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά ήταν φανερό ότι τα σφυρίγματα άλλαξαν τη ροή του αγώνα υπέρ της ομάδας της Ροής.

Οι διαιτητές του παιχνιδιού μετέτρεπαν αμέσως τις επαφές του κεντρικού αμυντικού με τον φουνταριστό σε αποβολές των παικτών της Σύρου, μη δείχνοντας την αντίστοιχη ευαισθησία αντιστρόφως. Παράλληλα σταματούσαν συχνά επιθέσεις του ΝΟΣ, σφυρίζοντας αντίστοιχα επιθετικά φάουλ, κυρίως στη θέση του φουνταριστού, ξαφνιάζοντας ακόμη και τους αντιπάλους.

Τα σκορ των οκταλέπτων ήταν 2-1, 1-1, 3-1 και 4-4, με τελικό σκορ 10-7 υπέρ της ομάδας της Ροής.

Τα γκολ της ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, πέτυχαν οι: Παύλος Αλτιπάρμακ, Μάνος Χίου, Νώντας Διακοδημήτρης (3) και Αχιλλέας Τσιργής (2).

Την ίδια μέρα το βράδυ, η Ροή αντιμετώπισε τον Άρη Κάμπου Χίου, που το ρόστερ του περιλαμβάνει κυρίως παλαιμάχους υδατοσφαιριστές της Χίου, που έχουν αγωνιστεί στην Α1. Η Ροή πριν την έναρξη του παιχνιδιού κατέθεσε ένσταση κατά της ομάδος του Άρη Κάμπου, λόγω συμμετοχής του Μάκη Μικέδη, ο οποίος είχε δηλωθεί ως προπονητής στον πρώτο αγώνα, αλλά δηλώθηκε και αγωνίστηκε εκ νέου και ως παίκτης. Ο προπονητής της Ροής, ξεκίνησε το ματς χωρίς τέσσερις βασικούς του παίκτες. Η ομάδα της Χίου προηγήθηκε στο σκορ και το παιχνίδι έκλεισε στο τρίτο 8λεπτο με 8-4 υπέρ του Άρη Κάμπου. Η ψαλίδα άνοιξε στο 4ο 8λεπτο, αφού η ομάδα του Κάμπου Χίου προηγήθηκε μέχρι και με 6 γκολ διαφορά. Στη συνέχεια φάνηκε να αφήνει το παιχνίδι, αλλάζοντας ακόμη και τερματοφύλακα. Τελικό σκορ 15-12 υπέρ του Άρη Κάμπου και ίσως το χειρότερο σενάριο για την ομάδα της Σύρου, που πλέον χρειαζόταν νίκη με 4 γκολ διαφορά επί της ομάδας της Χίου στο τελευταίο ματς.

Στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς, ο ΝΟΣ ξεκίνησε δυνατά, η διαιτησία αυτή τη φορά ήταν πολύ καλή (50-50% και για τις δύο ομάδες), αλλά η ομάδα του νησιού δεν μπορούσε να σκοράρει. Επτά τελικές προσπάθειες, με μηδενική αποτελεσματικότητα. Πέντε θαυμάσιες αποκρούσεις του έμπειρου τερματοφύλακα Σουσουρή του Άρη Κάμπου, ένα δοκάρι και ένα σουτ άουτ.

Το πρώτο 8λεπτο έκλεισε με την ομάδα του Κάμπου Χίου να προηγείται με 0-1.

Στο δεύτερο 8λεπτο το σκορ έμεινε στο 0-0. Ακόμη έξι τελικές προσπάθειες των παικτών της Σύρου δεν βρήκαν στόχο και το σκορ πλέον θύμιζε ποδόσφαιρο.

Στο τρίτο 8λεπτο και πάλι ισοπαλία. Οι ομάδες σκόραραν από δυο φορές  (2-2) με τους πολίστες της Σύρου να ξορκίζουν το “κακό”. Στο 4ο 8λεπτο οι παίκτες της Χίου με την εμπειρία τους κάλυπταν τα κενά στον υγρό αγωνιστικό χώρο, συχνά επέλεγαν να παίζουν 5 εναντίον 5 στην άμυνα και τον φουνταριστό μονίμως στην επίθεση. Κράτησαν το παιχνίδι στα μέτρα τους, έπαιξαν έξυπνα ροκανίζοντας το χρόνο και τελικώς - προς απογοήτευση των αρκετών φίλων του ΝΟΣ που βρέθηκαν στις κερκίδες του Κολυμβητηρίου του Γέρακα - επικράτησαν με 1-3. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 6-3 υπέρ του Άρη και όσο και αν το σκορ έδειχνε πλασματικό, ωστόσο δεν μειώνει τη νίκη των αθλητών της ομάδας του Κάμπου Χίου.

Τα γκολ της ομάδας του ΝΟΣ πέτυχαν οι: Νώντας Διακοδημήτρης, Άγγελος Τσινός και Λευτέρης Καλογρίδης.

Και σ' αυτό το ματς η ομάδα της Σύρου έδειχνε πολύ καλύτερη αγωνιστικά, αλλά είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα στο γκολ και όταν μια ομάδα στο water polo δεν σκοράρει, δεν μπορεί να κερδίσει. Οι αθλητές, ο προπονητής και οι υπεύθυνοι της αποστολής του ΝΟΣ και στις δύο περιπτώσεις μετά το τέλος των παιχνιδιών, έδειχναν να μην μπορούν να πιστέψουν τι είχε συμβεί.

Στα θετικά του τουρνουά η χρησιμοποίηση των δύο νεαρών της παιδικής ομάδας, του Αχιλλέα Τσιργή (γεν. 2001) και του Αντώνη Πρίντεζη (γεν. 2001), οι οποίοι συμμετέχουν από πέρσι στην ανδρική ομάδα και του χρόνου κατά την εκτίμηση όλων, εφόσον συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, θα είναι έτοιμοι να βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα.

Σημειώνεται ότι στο φύλλο αγώνος και αυτού του παιχνιδιού (με υπογραφές του Αλυτάρχη του αγώνα και των διαιτητών), αναγράφηκε σύσταση να μην αγωνιστεί ο αθλητής Μάκης Μικέδης, ο οποίος είχε δηλωθεί ως προπονητής. Ο αθλητής όμως και πάλι αγωνίστηκε κανονικά.

Αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις της Κ.Ο.Ε και είναι πλέον πιθανό, ο Άρης Κάμπου να αποβληθεί από το πρωτάθλημα. Συνεπώς ο ΝΟΣ ίσως περάσει ως δεύτερος από τον Όμιλο (μια νίκη, δύο ήττες) και να προκριθεί στη β' τελική φάση του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Ανδρών (play off) που θα πραγματοποιηθεί στις 29-31 Ιουλίου 2016.

Η σύνθεση της ομάδας του Ν.Ο. Σύρου:

Αθλητές: Αλτιπάρμακ Παύλος, Διακοδημήτρης Νώντας, Διακοδημήτρης Φώτης (αρχηγός), Κάλλης Βασίλης, Καλογρίδης Λευτέρης, Κρητικός Αντώνης, Λαμπρινός Γιάννης, Μιχάλοβιτς Απόστολος, Μπογιατζάκης Κώστας, Παπαδημητρίου Βασίλης, Πρίντεζης Αντώνης, Ρούσσης Γιάννης, Τσινός Άγγελος, Τσιργής Αχιλλέας, Φουρνιστάκης Αντώνης και Χίου Μάνος.

Προπονητής: Χέλμης Σταμάτης

Αρχηγός Αποστολής - Έφορος: Ρούσσης Χρήστος

Τέλος, σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως της πρόκρισης ή όχι, η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, χρειάζεται να συνεχίσει τις προσπάθειές της, γιατί εδώ και δυο χρόνια επιχειρείται η ανανέωση της ομάδας με τη συμμετοχή Συριανών παικτών που προέρχονται από τα τμήματα των υποδομών. Να μην ξεχνάμε επίσης, ότι αυτή η ομάδα για τρία συνεχόμενα χρόνια αγωνίζεται με κλειστό το κολυμβητήριο της Ερμούπολης, στο στάδιο της προετοιμασίας της και τους αθλητές της να προπονούνται σε κολυμβητήρια της Αθήνας. Εφόσον το έργο της Τηλεθέρμανσης ολοκληρωθεί, είναι σίγουρο ότι μπορούμε να περιμένουμε περισσότερες επιτυχίες, τόσο από τα τμήματα υποδομών, όσο και από την ανδρική ομάδα.