Ο επικεφαλής της ομάδας “Trimore” Κ. Μητρόπαπας και ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γ. Μαραγκός μίλησαν αποκλειστικά στην «Κοινή Γνώμη» για το “2ο Trimore Syros Triathlon 2017”

Σε ρυθμούς τριάθλου η… Σύρος

Ξεκινά και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του 2ου “Trimore Syros Triathlon 2017” με την συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο «diaplous training experience concept – ford tc». Οι διοργανωτές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την αθλητική εκδήλωση που αναμένεται να δώσει αρκετά στο νησί της Σύρου σε ΜΜΕ του κέντρου, αλλά και σε αθλητές που βρέθηκαν στην παρουσίαση της εκδήλωσης. Οι βάσεις για μία μεγάλη διοργάνωση άλλωστε έχουν ήδη μπει με την πετυχημένη πρώτη εκδήλωση, όπου αθλητές και διοργανωτές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

 

 

Δημοσιεύτηκε από Goulielmos Printezis στις Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

 

 

 

Δημοσιεύτηκε από Goulielmos Printezis στις Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

 

Στην Αθήνα για τη συνέντευξη Τύπου βρέθηκε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, με τον υπεύθυνο αθλητισμού του Δήμου Γουλιέλμο Πρίντεζη. Η αποστολή από τη Σύρο, αλλά και οι διοργανωτές ανέλυσαν το πλάνο των αγώνων, όπου σύμφωνα με τα όσα μας μετέφεραν μεγαλώνει κατά μία ημέρα η όλη εκδήλωση. Από την Πέμπτη 15 έως και την Κυριακή 18 Ιουνίου η Σύρος θα κινείται σε ρυθμούς… τριάθλου. Η φετινή διοργάνωση θα έχει αρκετές διαφορές, αφού οι διοργανωτές πρόσθεσαν και την Ολυμπιακή διαδρομή τριάθλου, με την εκκίνηση να είναι προγραμματισμένη να δοθεί εν πλω από την περιοχή Βαπόρια. Επίσης, θα υπάρχουν αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις, όπου οι διοργανωτές θέλουν να δώσουν στους επισκέπτες, αλλά και στους αθλητές την ευκαιρία να αγωνισθούν, αλλά και να γνωρίσουν την Σύρο καλύτερα. Ο επικεφαλής της ομάδας “Trimore” Κωστής  Μητρόπαπας, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, αλλά και ο υπεύθυνος αθλητισμού του δήμου Γουλιέλμος Πρίντεζης μίλησαν αποκλειστικά στην «Κοινή Γνώμη» για το “2ο Trimore Syros Triathlon 2017”, αλλά και για τις παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

«Μεγαλύτερος και καλύτερος ο φετινός αγώνας τριάθλου»

Ο επικεφαλής της ομάδας "Trimore" και υπεύθυνος της διοργάνωσης Κωστής Μητρόποπας μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, για το “2ο Trimore Syros Triathlon 2017”.

"Αυτό που έγινε την πρώτη χρονιά ήταν η καθιέρωση του θεσμού. Υπήρξε μία προσπάθεια αποκέντρωσης του τριάθλου, που συνήθως γίνεται στις μεγάλες πόλης. Έγινε μία προσπάθεια να πραγματοποιηθεί ο αγώνας τριάθλου σε ένα νησί όπως είναι η Σύρος. Στην πρώτη αυτή προσπάθεια ο κόσμος του τριάθλου ανταποκρίθηκε και ένα από τα πιο πετυχημένα και πολυπληθέστερα που έχουν πραγματοποιηθεί έγινε το 2016 στη Σύρο. Η απόσταση που επιλέχθηκε την πρώτη χρονιά για το τρίαθλο ήταν το μισό Ολυμπιακό τρίαθλο το "σπριντ" όπως συνήθως αναφέρετε, με στόχο να λειτουργήσουν όλοι οι φορείς, όλη η διοργάνωση στην κατεύθυνση του επιτυχούς αποτελέσματος. Αυτό στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και δεδομένου του προσανατολισμού μας να κάνουμε διεθνή τον αγώνα μας, δηλαδή να έρθουν ακόμη περισσότεροι ξένοι αθλητές, μεγαλώνουμε την απόσταση και φέτος αντί να κάνουμε τη μισή Ολυμπιακή διαδρομή να πραγματοποιήσουμε την Ολυμπιακή απόσπαση. Αυτό δεν είναι κάτι εύκολο και θα πρέπει ο κόσμος να το αντιληφθεί γιατί αυτό σημαίνει ότι οι δρόμοι θα πρέπει να μείνουν κλειστοί για 4-5 ώρες και δεομένου ότι στο νησί έχουμε ένα πλοίο που έρχεται εκείνη την ώρα, υπάρχει η ανάγκη κι έχουν γίνει όλες οι ενέργειες το δρομολόγιο αυτό να μεταφερθεί λίγο αργότερα. Την συγκεκριμένη ημέρα (Σάββατο 17 Ιουνίου) υπάρχουν δύο διαφορετικά πλοία και έχουν γίνει όλες οι ενέργειες με το Υπουργείο και τις Ναυτιλιακές εταιρίες, έτσι ώστε να μεταφερθούν σε χρόνο που δεν θα ενοχλήσει ούτε τους αθλητές αλλά ούτε και τους πολίτες, που προκειμένου να προλάβουν το πλοίο θα πρέπει να κατέβουν στο λιμάνι με τον δρόμο κλειστό με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση".

 

Οι διαδρομές έχουν καθοριστεί από που θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους οι αθλητές;

 "Οι διαδρομές έχουν χαρτογραφηθεί και έχουν ήδη καθοριστεί. Μπορώ να αναφέρω σε ότι αφορά την κύρια διαδρομή, πως θα υπάρξει διαφοροποίηση στο κολύμπι του τριάθλου. Το κολύμπι του τριάθλου πέρσι που ήταν μικρής απόσταση ήταν μέσα στο λιμάνι. Αυτό δεν θα αλλάξει όσον αφορά τη μικρή απόσταση. Η μεγάλη απόσταση η οποία είναι και το δυνατό μας χαρτί θα ξεκινήσουν οι αθλητές αφού πρώτα του πάρει ένα σκάφος από την περιοχή "Νησάκι", θα τους οδηγήσει στα "Βαπόρια" και από εκεί θα δοθεί η εκκίνηση. Οι αθλητές θα κινηθούν προς τον φάρο και στη συνέχεια θα βγουν από την ίδια έξοδο στην περιοχή "Νησάκι". Όλη αυτή κολύμβηση στην περιοχή "Βαπόρια" είναι κάτι που θεωρούμε ότι αποτελεί διαφήμιση του Ελληνικού τριάθλου. Διαφήμιση της Σύρου, της Ελλάδας και του Αιγαίου. Η Εκκίνηση θα δοθεί μέσα από τη θάλασσα. Η εκκίνηση και των δύο διαδρομών θα είναι ταυτόχρονη. 200 αθλητές που είναι το όριο του Ολυμπιακού τριάθλου θα ξεκινήσουν από την περιοχή Βαπόρια και 300 αθλητές θα ξεκινήσουν την προσπάθειά του μέσα από το λιμάνι. Η απόσταση της πρώτης διαδρομής είναι διπλάσια της μικρής δηλαδή μιλάμε για 1.500 μέτρα κολύμβηση. Άλλωστε αυτή είναι και η Ολυμπιακή διαδρομή".

 

Τι πρέπει να περιμένουμε από την εκδήλωση του τριάθλου το καλοκαίρι του 2017.

"Αρχικά θέλω να πω στο σημείο αυτό πω, πως η όλη διοργάνωση έχει επεκταθεί κατά μία ημέρα. Επίσης, έχουν προστεθεί και πολλά σπορ μέσα στην διοργάνωση. Ένα άθλημα που έχει προστεθεί είναι το κολύμπι ανοικτής θαλάσσης το οποίο θα γίνει την Παρασκευή. Η όλη εκδήλωση θα ξεκινήσει την Πέμπτη το απόγευμα με το Σπάτα πάρτυ που θα γίνει μέσα στον θερινό κινηματογράφο. Επίσης θα πραγματοποιηθούν αγώνες water polo σε συνεργασία με τους παλαιμάχους του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή Νησάκι. Την Παρασκευή ξεκινάμε αγωνιστικά, ενώ πέρσι οι αθλητές ήρθαν εκείνη την ημέρα το απόγευμα, φέτος έχουμε αγώνα κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης, παράπλους αγώνας δηλαδή θα πέσουν σε ένα σημείο και θα τερματίσουν σε ένα άλλο. Η εκκίνηση της μεγάλης απόστασης των 5,5 χιλιομέτρων θα δοθεί από την Φάμπρικ, της μεσαίας απόσταση η οποία θα ενσωματωθεί  είναι από την περιοχή της Βάρης και η εκκίνηση της μικρής απόστασης εκεί όπου θα είναι και ο τερματισμός θα είναι στον όρμο του Αγίου Αντωνίου (παραλία Μέγας Γιαλός). Εκεί θα τερματίσουν όλοι οι αθλητές. Θέλω να τονίσω πως αυτός ο αγώνας είναι από τους πρώτους που έχουν πάρει την έγκριση της ΚΟΕ, έχουμε καταθέσει έναν  πλήρες φάκελο πως θα διεξαχθεί αυτό το event, με πρωταρχικό παράγοντα την ασφάλεια που έχουμε δώσει ιδιαίτερο βάρος πάνω σ' αυτό το κομμάτι. Μικρή απόσταση σε πρώτη φάση με 5,5 και 3,5 χιλιόμετρα και κάποια στιγμή φιλοδοξούμε να τον κάνουμε μεγαλύτερο και σε κόσμο, αλλά και σε απόσταση. Πρόκειται να υπάρχουν πολλές σημαδούρες στη διαδρομή, θα υπάρχουν σκάφη που θα προσέχουν τους αθλητές, όλα αυτά έχουν προβλεφθεί. Τώρα, όσον αφορά τα υπόλοιπα γιατί μιλήσαμε για την Παρασκευή, το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί το τρίαθλο και των δύο αποστάσεων. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει τρέξιμο 5 και 10 χιλιομέτρων  και την Κυριακή θα διεξαχθεί το παιδικό τρίαθλο και επίσης θα έχουμε την κολύμβηση μετ' εμποδίων που πήγε εξαιρετικά πέρσι. Φέτος το συγκεκριμένο κομμάτι θέλουμε να το αναδείξουν ακόμη περισσότερο. Αυτά είναι οι κυρίως αθλητικές δραστηριότητες, καθώς υπάρχουν μία σειρά από άλλες, όπως το water τριαθλο που θα γίνει στην περιοχή του Γαλησσά και θα ολοκληρωθεί σε όλο μέσα στην περιοχή του χωριού. Τέλος, έχουν προβλεφθεί κι άλλες παράπλευρες εκδηλώσεις. Είναι ένα γεμάτο πρόγραμμα που πιστεύουμε πως θα ικανοποιήσει τους αθλητές αλλά και τον κόσμο που θα θελήσει να τις παρακολουθήσει από κοντά".

  

"Θέλουμε να έρθουν αθλητές από όλον τον κόσμο"

Ο Δήμαρχος Σύρου Γιώργος Μαραγκός για την μεγάλη αθλητική εκδήλωση του καλοκαιριού είπε χαρακτηριστικά: "Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη διοργάνωση που πέρσι έδωσε τα διαπιστευτήριά της και αυτή του καλοκαιριού του 2017 θα είναι μεγαλύτερη και πληρέστερη, τόσο όσον αφορά τις διαδρομές οι οποίες θα είναι δύο, η "Half Olympic Distance" και "Olympic Distance". Αυτό θα μας επιτρέψει να έχουμε περισσότερους αθλητές και πιο καταξιωμένους εκτός Ελλάδας, οι οποίοι αναζητούν διαπιστευμένες διοργανώσεις. Η περσινή διοργάνωση ήταν άκρως επιτυχημένη τόσο από οργανωτικής πλευράς όσο και της ροής του αγώνα. Ο κόσμος που την παρακολούθησε την αγκάλιασε αυτή την διοργάνωση και φέτος στοχεύουμε να υπάρχει μεγαλύτερο εσωστρέφεια και να το περάσουμε και μέσα στα σχολεία, καθώς ελπίζουμε να έχουμε και μικρούς σε ηλικία αθλητές. Νομίζω ότι ήμαστε σε πάρα πολύ καλό σημείο καθώς έχουμε δουλέψει πάνω σ' αυτό το κομμάτι. Η προβολή της διοργάνωση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό είναι μεγάλη, καθώς συμμετείχε και σε έκθεση στο Λονδίνο και με τα σχόλια των επισκεπτών να είναι κολακεύτηκα. Οι προεγγραφές τόσο πριν την έκθεση όσο και μετά είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα. Πιστεύω ότι φέτος θα δούμε μία πιο καλή διοργάνωση από την ήδη πολύ καλή περσινή πρώτη εκδήλωση. Στηρίζουμε από την πλευρά μας αυτή την διοργάνωση όπου για μας θεωρείτε ήδη θεσμός για το νησί μας και νομίζω πως χρόνο με τον χρόνο θα γίνεται πολύ καλύτερη. Επιλέξαμε τόσο για τον αγώνα τριάθλου, αλλά και όλες τις αθλητές διοργανώσεις να γίνουν τον Ιούνιο, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να έρθει στο νησί μας και να παρακολουθήσει πιο άνετα αυτές τις εκδηλώσεις".

Για την εικόνα που υπάρχει και το πόσοι αθλητές αναμένεται να πάρουν μέρος στις δύο αυτές διαδρομές ο κ. Μαραγκός είπε: "Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που υπάρχουν θα ξεπεράσει τον περσινό αριθμό συμμετεχόντων, αφού το καλοκαίρι του 2016 πήραν μέρος σε όλες τις ηλικίες 300 αθλητές, το 2017 θα είναι μεγαλύτερος. Ευελπιστούμε πως ο αριθμός των αθλητών θα ξεπεράσει τους 1000. Αυτό που θέλουμε και αναζητούμε είναι να είναι μεγάλος ο αριθμός των αθλητών που θα είναι εκτός Ελλάδος. Αυτό είναι που ζητάμε ώστε το νησί μας να καταξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως ένας αθλητικός προορισμός. Αν το καταφέρουμε αυτό τότε ο σκοπό μας θα έχει επιτευχθεί".

 

Τι μπορούμε να περιμένουμε από τη φετινή διοργάνωση;

"Οι μέρες εκδηλώσεων για το τρίαθλο αυξάνονται κατά μία ημέρα. Γιατί αυτό που θέλουμε είναι να φέρουμε τον κόσμο στο νησί και να το γνωρίσει καλύτερα. Έτσι, υπάρχουν περισσότερες εκδηλώσεις και το σημαντικότερο είναι πως θα υπάρξουν κάποια event και σε άλλες γεωγραφικές ενότητες του νησιού μας και όχι μόνο μέσα στην Ερμούπολης. Μην ξεχνάμε πως πέρσι η ποδηλασία έφτασε μέχρι τον Μέγα Γιαλό, φέτος θα επεκταθούμε και θα πάμε σε περισσότερες περιοχές, καθώς θα υπάρξει αγώνας κολύμβηση στον Φοίνικα, αλλά και στις νότιες παραλίες της Σύρου. Ταυτόχρονα θα υπάρχουν κι άλλα events και δρώμενα, πολιτιστικά, μουσικά για το τρίαθλο και νομίζω ότι όποιο επιλέξει να έρθει στο νησί μας, αφενός θα απολαύσει μία πολύ σπουδαία διοργάνωση, αφετέρου θα έχει τη δυνατότητα να δει και να γνωρίσει τη Σύρο. Ο Ιούνιος είναι ο ιδανικός μήνας για τις αθλητικές μας διοργανώσεις, καθώς ακόμη δεν θα έχει αυξημένη τουριστική κίνηση και θα μπορούν οι πάντες να κινηθούν μέσα στο νησί καλύτερα".

"Το τρίαθλο είναι πολύ σημαντικό για το νησί μας"

Από την πλευρά το ο πρόεδρος της αθλητικής επιτροπής του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης Γουλιέλμος Πρίντεζης ο οποίος βρέθηκε και ο ίδιος στην Αθήνα για τη συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα είπε: "Η διοργάνωση του τριάθλου είναι πάρα πολύ σημαντική για το νησί μας, καθώς ένα κομμάτι της εκδήλωσης αυτής θα προσφέρει στην τοπική μας οικονομία. Είναι μία διοργάνωση επιτυχημένη η οποία με το... καλημέρα έδειξε τα διαπιστευτήριά της. Έχουμε βάλει τις βάσεις ώστε η διοργάνωση αυτή να διεξάγετε στο νησί μας για πολλά χρόνια ακόμη".

 

Φέτος θα δούμε μία μεγαλύτερη και καλύτερη διοργάνωση;

"Κάθε χρόνο προσπαθούμε να βάζουμε και ένα λιθαράκι παραπάνω. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά και όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι. Η περσινή με την φετινή δεν θα έχουν σχέσεις, αφού αυτή του 2017 θα είναι μεγαλύτερη και πληρέστερη. Ο κόσμος θα πρέπει να στηρίξει την προσπάθειά μας αυτή, όπως δηλαδή έκανε και την πρώτη χρονιά που οι συμμετοχή των εθελοντών ήταν συγκινητική. Ελπίζουμε πως και φέτος ο Συριανός λαός θα στηρίξει την εκδήλωση, έχουμε ανάγκη για περισσότερους εθελοντές μιας και θα είναι ακόμη μεγαλύτερη η διοργάνωση, αλλά και περισσότερες μέρες. Ο κόσμος από την πλευρά του θα πρέπει να δείξει κατανόηση και να κάνει λίγη υπομονή την ημέρα του αγώνα".