Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Ν.Ο. Σύρου στο «Περιφερειακό πρωτάθλημα Νήσω Αιγαίου και Κρήτης»

Κέρδισαν εμπειρίες και… διακρίσεις

Στη βάση τους επέστρεψαν οι αθλητές του Ν.Ο. Σύρου μετά τη συμμετοχή τους στο «Περιφερειακό πρωτάθλημα Νήσω Αιγαίου και Κρήτης». Η αποστολή του Ομίλου της Σύρου είχε θετικά αποτελέσματα αφού κατάφερε να πάρει 2 προκρίσεις για την προεθνική ομάδα και ένα κύπελλο. Οι Συριανοί συμμετείχαν με 13 αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας σκαφών optimist και 4 αθλητές και αθλήτριες στην κατηγορία σκαφών laser 4,7.  Οι αθλητές που προκρίθηκαν στον αγώνα συγκρότησης της Εθνικής ομάδας είναι οι: Ερμής Μιχαηλίδης (κατηγορία Laser 4,7) και Δήμητρα Σακελλερίου (κατηγορία Optimist). Ο αθλητής που κατέλαβε την 3η θέση στα 11χρονα αγόρια είναι ο Γιώργος Ρούσσος.

Στην εν λόγω διοργάνωση συμμετείχαν 162 αθλητές των παρακάτω ομίλων: Ι. Ο. Αγίου Νικολάου, Ν. Ο. Άνδρου, Ν. Ο. Αντιπάρου, Ν. Ο. Γαζίου Κρήτης, Ι. Ο. Ηρακλείου, Ν. Ο. Καρδαμύλων, Ι. Ο. Μυτιλήνης, Ν. Ο. Ρόδου, Ν. Ο. Πάρου, Ν. Ο. Σύρου, Ι.Ο. Χανίων, Ν. Ο. Χανίων, Ν. Ο. Χίου.

 

Στις τρείς μέρες ημέρες του πρωταθλήματος, διεξήχθησαν συνολικά 8 ιστιοδρομίες για την κατηγορία των Optimist και 7 ιστιοδρομίες για τα Laser 4,7. Αναλυτικότερα:

Τις δύο πρώτες ημέρες των αγώνων ο μέτριας έντασης άνεμος που φυσούσε από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις βοήθησε την Επιτροπή των αγώνων να ολοκληρώσει όλες τις προγραμματισμένες ιστιοδρομίες (7 για κάθε κατηγορία), και σχεδόν όλα τα σκάφη να τερματίσουν στις περισσότερες από τις κούρσες που έγιναν. Την Κυριακή που ήταν και η τελευταία ημέρα των αγώνων από νωρίς το πρωί φάνηκε ότι ο άνεμος θα ήταν χαμηλότερης έντασης από τις δύο προηγούμενες, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα. Το ελαφρύ δυτικό-βορειοδυτικό αεράκι που εμφανίστηκε για δύο περίπου ώρες στη θάλασσα, έδωσε την ευκαιρία στην Επιτροπή να ολοκληρώσει δύο εκκινήσεις (μία για κάθε κατηγορία), αλλά να ολοκληρώσει μόνο την ιστιοδρομία των optimist αφού τα Laser 4,7 «ξέμειναν» από αέρα και η ιστιοδρομία ακυρώθηκε περίπου στις 12:50 και κάπου εκεί ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης, αφού το χρονικό όριο για την τελευταία εκκίνηση της Κυριακής ήταν οι 13:00 και ο αέρας δεν φαινόταν να έχει διάθεση να εμφανιστεί.

Την αποστολή του Ν.Ο. Σύρου συνόδευσαν οι προπονητές μας Γιάννης Γρυπάρης και Στρατής Μιχαήλ.

Τους αγώνες  συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο ΔΟΠΑΒΣ  (Δημοτικός οργανισμός πολιτισμού αθλητισμού & βρεφονηπιακών σταθμών Κω και ο Ναυτικός Όμιλος Κω υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Οι ιστιοδρομίες διεξήχθησαν στη Θαλάσσια περιοχή της πόλης της Κω

 

Το Δ.Σ. του Ν.Ο. Σύρου με ανακοίνωσή του νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια τον Ναυτικό Όμιλο  Κω και ιδιαιτέρως την διοίκησή του, για την άρτια διοργάνωση των αγώνων και την άψογη φιλοξενία που παρείχε για μια ακόμη φορά στους αθλητές του Ομίλου της Σύρου και τους συνοδούς τους. Επίσης, ευχαριστεί την ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star Ferries για την παροχή έκπτωσης στα εισιτήρια μεταφοράς  των αθλητών, των συνοδών και των συνοδών οχημάτων.

Το Δ.Σ. του Ν.Ο. Σύρου συγχαίρει επίσης όλους τους αθλητές του τμήματος ιστιοπλοΐας τριγώνου, που συμμετείχαν στον αγώνα, για την προσπάθεια και την πρόοδο τους και ιδιαίτερα τους αθλητές που προκρίθηκαν και εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους επόμενους στόχους τους και πάντα πρόοδο στη ζωή τους.

Τέλος, ο ΝΟΣ καλεί τα παιδιά  της Σύρου, αλλά και τους γονείς τους, να δοκιμάσουν την εμπειρία και την ενασχόληση με τον Ναυταθλητισμό και την ιστιοπλοΐα που μόνο θετικές επιρροές μπορεί να τους προσφέρει. Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα προπονήσεων, αλλά και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με τον έφορο ιστιοπλοΐας κ. Τάσο Μιχαηλίδη στα τηλέφωνα: 6944315262 ή 22810 87388 ώρες καταστημάτων ή E-mail: sailteam.nos@gmail.com. Ακόμη μπορείτε να επικοινωνείτε και με τον προπονητή του τμήματος κ. Γιάννη Γρυπάρη 6942456500.

Για την γραμματεία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου εργάσιμες ημέρες από  11:00- 14:00  στο τηλέφωνο :2281088666 ή στο  E-mail : contact@nosyrou.gr.

 

Οι αθλητές της αποστολής του Ν. Ο. Σύρου που συμμετείχαν είναι οι εξής:

 

No

Όνομα

Επίθετο

Κατηγορία - Αριθμός Ιστίου

1

ΔΗΜΗΤΡΑ

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

OPTIMIST – 1366

2

ΕΙΡΗΝΗ-ΕΛΕΝΗ

ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ

   OPTIMIST – 2431

3

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΡΟΥΣΣΟΣ

OPTIMIST – 1317

4

ΠΕΤΡΟΣ

ΜΑΡΑΓΚΟΣ

OPTIMIST – 620

5

ΣΤΑΜΑΤΗΣ

ΓΡΥΠΑΡΗΣ

OPTIMIST – 1720

6

ΒΑΣΙΛΗΣ

ΧΑΤΖΑΚΗΣ

OPTIMIST – 784

7

ΑΝΤΩΝΗΣ

ΡΟΥΣΣΟΣ

OPTIMIST – 1364

8

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΨΑΣΚΗΣ

OPTIMIST – 683

9

ΜΑΡΚΟΣ

ΜΠΑΤΖΑΚΑΣ

OPTIMIST – 904

10

ΔΑΝΑΗ

ΠΡΙΝΤΕΖΗ

OPTIMIST – 680

11

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΡΑΒΙΩΤΗΣ

OPTIMIST – 1367

12

ΓΕΩΡΓΙΑ

ΒΟΥΤΣΙΝΟΥ

OPTIMIST – 905

13

ΝΙΚΟΣ

ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

OPTIMIST – 186

14

ΕΡΜΗΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

LASER 4,7 - 179072

15

ΜΑΡΙΑ

ΡΟΥΣΣΟΥ

LASER 4,7 - 191944

16

ΟΡΕΣΤΗΣ

ΖΑΚΟ – ΒΑΡΕΛΛΑΣ

LASER 4,7 - 180453

17

ΣΠΥΡΟΣ

ΣΜΠΕΤΕΓΚΑ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

LASER 4,7 - 144409

 

 

 

Διεξαγωγή Συμπληρωματικών Αρχαιρεσιών

Οι συμπληρωματικές εκλογές για την ανάδειξη νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου θα διεξαχθούν την Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 στον Νεώσοικο του Ν.Ο. Σύρου (Ακτή Καταδρομικού Έλλη 9, δίπλα στο Λιμεναρχείο) και ώρα 12:30π.μ. με 16:00μ.μ, με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Στο ψηφοδέλτιο αυτό συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα των υποψηφίων κατά αλφαβητική σειρά.

Δηλώσεις συμμετοχής θα κατατίθενται στην γραμματεία του ομίλου μέχρι την Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 και ώρα 14:00.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη τα οποία έχουν συμπληρώσει ένα (1) έτος από την ημερομηνία εγγραφής τους και είναι ταμειακώς ενταξει μέχρι και το έτος 2016.

Οι πληρωμές καθυστερουμένων εισφορών μπορούν να γίνουν και κατά την ημέρα των αρχαιρεσιών πριν την ψηφοφορία.

 

 

 

Ένας εξαιρετικός… Ν.Ο. Σύρου

 

Με την κατάκτηση 7 κυπέλλων ο Ναυτικός όμιλος Πάρου ανακηρύχθηκε πολυνίκης όμιλος στο Περιφερειακό πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης κατηγοριών optimist & laser 4.7. 

Το πρωτάθλημα διεξήχθη με την συμμετοχή 14 ομίλων της περιφέρειας. Συμμετείχαν συνολικά 114 αθλητές στην κατηγορία σκαφών optimist και 46 αθλητές στην κατηγορία σκαφών Laser 4,7. Την διοργάνωση του αγώνα είχε αναλάβει για πρώτη φορά ο Ναυτικός Όμιλος της Κω μετά από ανάθεση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Ο Ν.Ο. Πάρου συμμετείχε με 15 αθλητές οι οποίοι κατάφεραν να ξεχωρίσουν για άλλη μία φορά με τις επιδόσεις τους.

Η Δαφερέρα Θεοδώρα κατέκτησε 3 χρυσά μετάλλια, κερδίζοντας την 1η θέση στην  κατηγορία 15χρονων κοριτσιών, την 1η θέση στην κατηγορία 11χρονων κοριτσιών και την 1η θέση στην γενική 11χρονων.

 Δύο ασημένια μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές του ΝΟΠ,  Καλακώνα Μαρια-Ελένη με την 2η θέση στην κατηγορία 11χρονων κοριτσιών και ο Σπανός Μάνος με την 2η θέση στην κατηγορία 11χρονων αγοριών.

Ένα χάλκινο μετάλλιο κέρδισε η Καλακώνα Μαρία-Ελένη με την 3η θέση στην γενική 11χρονων.

 Τέλος, ο αθλητής του ΝΟΠ Κυπραίος Γιώργος πήρε το κύπελλο του μικρότερου αθλητή.

Επίσης χρειάζεται να αναφέρουμε ότι ο αθλητής του Ν.Ο. Πάρου  Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης δεν αγωνίστηκε την 1η και πιο σημαντική ημέρα των αγώνων λόγω ασθένειας.

Ο Όμιλος της Πάρου με ανακοίνωσή του ευχαριστεί τον Ναυτικό όμιλο της Κω για την φιλοξενία, καθώς και για την διοργάνωση του πρωταθλήματος. Επίσης ευχαριστεί την Blue Star Ferries που στέκεται αρωγός σε όλες τις αποστολές του ομίλου, αλλά και τους προπονητές, Άγγελο Βασιλά και Σταυρούλα Θεοχάρη και ειδικότερα τον Παναγιώτη Ταγαρόπουλο οι οποίοι είναι οι βασικοί συντελεστές της μεγάλης αυτής επιτυχίας.

 

Ακολουθούν τα τελικά αποτελέσματα:

Κατηγορία-15χρ κορίτσια:

Δαφερέρα Θεοδώρα: 1η θέση

Κατηγορία-15χρ αγόρια:

Ραγκούσης Στέφανος: 7η θέση

Ανδρεάδης Γρηγόρης: 8η θέση

Καρασαντές Κωνσταντίνος: 31η θέση

Παναγιωτίδης Κωνσταντίνος: 37η  θέση

Σωτήρης Γιώργος: 61η θέση

Κατηγορία-11χρ κορίτσια:

Δαφερέρα Θεοδώρα: 1η θέση

Καλακώνα Μαρία Ελένη: 2η θέση

Κατηγορία-11χρ αγόρια:

Σπανός Μάνος: 2 η θέση

Πούλιος Αντώνης:4 η θέση

Σίδερης Χάρης: 7η θέση

Ραγκούσης Σωτήρης: 9η θέση

Κυπραίος Γιώργος:13 η θέση

Αδάμ Γιάννης: 20η θέση

Νίκας Θοδωρής: 27η θέση

Ραγκούσης Αντώνης: 34η θέση