Με πολλές διακρίσεις και μετάλλια επέστρεψαν οι αθλητές του Ν.Ο. Σύρου από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Υποβρύχιας Σκοποβολής

Πέτυχαν... κέντρο

Η  ΕΟΥΔΑ διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία  το Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Σκοποβολής 2017, στο Κολυμβητήριο του Αλίμου.

Αλυτάρχης του αγώνα ήταν ο Βασίλης Μπέλλος  που με την εμπειρία του χάρισε στους αθλητές έναν αγώνα δίκαιο και συναρπαστικό.

Η ΕΟΥΔΑ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Βαγγέλη Ρακαντά  και τον  Γενικό γραμματέα Δημήτρη Γαλήνα, ενώ δεν έλειπε και ο Πρόεδρος της άπνοιας ΕΟΥΔΑ / μέλος επιτροπής Άπνοιας CMAS και αθλητής της υποβρύχιας σκοποβολής κ. Μπέλλος Απόστολος.

Οι Σύλλογοι της ΕΟΥΔΑ που έστειλαν αθλητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Σκοποβολής ήταν: Ν.Ο. Σύρου, Ν.Ο Βούλας, Ν.Ο. Κατακόλου Αλιότις, Ν.Ο. Χανίων “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ”,  Αθλητικός Σύλλογος Δράση Αγρινίου, Ν.Ο Τρίαινα Βούλας, Ν.Ο. ΑΜΦΙΘΕΑΣ.

Οι αθλητές του Ομίλου της Σύρου συμμετείχαν με επιτυχία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα καθώς σε όλες τις κατηγορίες ήταν μέσα στην πρώτη τριάδα. Η Τοπούζογλου Κατερίνα για ακόμη μια φορά ξεχώρισε με τις επιδόσεις της αφού στις περισσότερες κατηγορίες κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη. Αξιόλογη ήταν και η παρουσία της Ράνιας Κρητικού που αν και ακόμη βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο μετά την επάνοδο στον αθλητισμό. Η Κρητικού μετά από έναν καλό αγώνα κατέκτησε την πρώτη θέση στο αγώνισμα Υπερδιάθλου. Επίσης στις γυναίκες του Ν.Ο. Σύρου καλή παρουσία είχε και η Σαρρή Έλενα με την 2η θέση στο αγώνισμα του Διάθλου.

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εκτός από τις γυναίκες του Ομίλου πήραν μέρος και οι άνδρες, με τους του Ξανθάκη Γιάννη και Γιώργο Δούναβη να κατακτούν τη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα στο αγώνισμα του Διάθλου. Επίσης η ομάδα σκυταλοδρομίας των ανδρών με τους Παπακωνσταντή, Ξανθάκη, Ζαρμπόνη, κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο.

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου Συμμετείχε με 10 αθλητές στην διοργάνωση, αναλυτικότερα τα αποτελέσματα στα αγωνίσματα :

Αγώνισμα Ακρίβειας (Γενική Κατάταξη):

1ος ΒΟΥΡΤΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (Ν.Ο.Κ.ΑΛΙΟΤΙΣ)

2ος ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΤΡΙΑΙΝΑ ΒΟΥΛΑΣ)

ΤΟΠΟΥΖΟΓΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (Ν.Ο. ΣΥΡΟΥ)

 

Αγώνισμα Ακρίβειας (Κατάταξη γυναικών):

ΤΟΠΟΥΖΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑΡΙΝΑ (Ν.Ο. ΣΥΡΟΥ)

ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΡΑΝΙΑ (Ν.Ο. ΣΥΡΟΥ)

ΣΑΡΡΗ ΕΛΕΝΑ (Ν.Ο. ΣΥΡΟΥ)

ΦΟΥΤΣΙΤΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ (Ν.Ο.ΣΥΡΟΥ)

 

Αγώνισμα Διάθλου (Κατάταξη Ανδρών)

1ος ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΣ (ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ)

2ος ΞΑΝΘΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Ν.Ο. ΣΥΡΟΥ)

3ος ΔΟΥΝΑΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Ν.Ο. ΣΥΡΟΥ)

 

Αγώνισμα  Διάθλου (Κατάταξη Γυναικών)

ΤΟΠΟΥΖΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑΡΙΝΑ (Ν.Ο. ΣΥΡΟΥ)

ΣΑΡΡΗ ΕΛΕΝΑ (Ν.Ο. ΣΥΡΟΥ)

ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΡΑΝΙΑ (Ν.Ο. ΣΥΡΟΥ)

 

Αγώνισμα Υπερδιάθλου (Κατάταξη Ανδρών)

1ος ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (Ν.Ο.Κ.ΑΛΙΟΤΙΣ)

2ος ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΣ (ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ)

3ος ΖΑΡΜΠΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Ν.Ο. ΣΥΡΟΥ)

 

Αγώνισμα Υπερδιάθλου (Κατάταξη Γυναικών)

ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΡΑΝΙΑ (Ν.Ο. ΣΥΡΟΥ)

ΤΟΠΟΥΖΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑΡΙΝΑ (Ν.Ο. ΣΥΡΟΥ)

ΣΑΡΡΗ ΕΛΕΝΑ (Ν.Ο. ΣΥΡΟΥ)

 

Αγώνισμα Σκυταλοδρομίας

1ος Ν.Ο. ΣΥΡΟΥ 1 (ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ Κ., ΞΑΝΘΑΚΗ Γ., ΖΑΡΜΠΩΝΗ Γ.)

2ος Ν.Ο.Κ ΑΛΙΟΤΙΣ

3ος Ν.Ο. ΤΡΙΑΙΝΑ ΒΟΥΛΑΣ

4ος Ν.Ο. ΣΥΡΟΥ 2 (ΠΟΡΙΧΗ Λ.,ΤΟΠΟΥΖΟΓΛΟΥ Κ., ΔΟΥΝΑΒΗ Γ.)

 Έτσι λοιπόν ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Σκοποβολής όπου ο Ν.Ο. Σύρου πέτυχε δύο νέα Πανελλήνιο Ρεκόρ στα αγωνίσματα Ακρίβεια Γυναικών και Σκυταλοδρομίας. 

Τέλος  συγκροτήθηκε η Εθνική Ομάδα Υποβρύχιας Σκοποβολής για το 2017 με 10 Αθλητές εκ των οποίων οι 6 αθλητές –αθλήτριες ανήκουν στην δύναμη του Ν.Ο. Σύρου. Οι αθλητές του Ν.Ο. Σύρου που κλήθηκαν στην Εθνική μετά τους αγώνες είναι η Τοπούζογλου Κατερίνα, η Κρητικού Ράνια, η Σαρρή Έλενα, ο Δούναβης Γιώργος, ο Ξανθάκης Γιάννης και ο Ζαρμπώνης Γιώργος.