Ιστιοπλοϊκός αγώνας Άνδρου

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια από την πρώτη φορά που διοργανώθηκε από τον Ιωάννη Β. Γουλανδρή. 

Αρχικά οι καιρικές συνθήκες έκαναν δύσκολο το έργο των πληρωμάτων, αφού η μπουνάτσα που επικρατούσε δεν επέτρεψε στα σκάφη να αναπτύξουν ταχύτητα, ενώ τους ανάγκασε να αναζητούν τα κατάλληλα περάσματα για να μπορέσουν να φτάσουν το συντομότερο στον προορισμό τους, τη γραφική χώρα της Άνδρου.  Το πρώτο έγκυρο σκάφος που έφτασε στην χώρα της Άνδρου ήταν το Code Zero Tsakos Group της κατηγορίας ORCI με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελέγρη. 

Από εκεί και πέρα, με μεγάλες αξιώσεις συνεχίστηκε η δεύτερη μέρα του 50ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου, όπου η δράση συνεχίστηκε μπροστά από τη χώρα της Άνδρου με τον τοπικό αγώνα. Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν προσέφεραν ιδανικές συνθήκες στα συμμετέχοντα σκάφη τα οποία απήλαυσαν όμορφες στιγμές δράσης καθ' όλη τη διάρκεια του τοπικού αγώνα  με φόντο την γραφική χώρα της Άνδρου. 

Στην κατηγορία ORCI, πρώτο τερμάτισε το σκάφος Ellinix, δεύτερο το σκάφος Pega – ΑΦΟΙ Γουλανδρή Ελλάς– Musto και τρίτο το σκάφος Chiara Iason, ενώ στην κατηγορία Club τα Alter Ego, Larne και Apidalos Nafs. Η ημέρα κορυφώθηκε με την λαμπρή εκδήλωση στο μνημείο Αφανή Ναύτη, φόρος τιμής προς όλους τους ναυτικούς της Άνδρου. Είναι έργο του Μιχαήλ Τόμπρου, δωρεά των οικογενειών Γουλανδρή και Εμπειρίκου. Αθλητές και εκλεκτοί καλεσμένοι τίμησαν με την παρουσία τους, τους νικητές.