Ξεκινούν οι αγώνες της συγχρονισμένης Κολύμβησης “Hellas Beetles Synhro cup”

Μουσική, χορός μέσα στο νερό και πλούσιο Θέαμα

Ξεκινά την Παρασκευή το πρωί η δεύτερη κατά σειρά μεγάλη διοργάνωση του φετινού καλοκαιριού.  Τα κορίτσια είναι έτοιμα να… πέσουν στην πισίνα του κολυμβητηρίου της Ερμούπολης και να προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα σε όλους όσους αποφασίσουν να δουν τους αγώνες από κοντά. Οι 300 περίπου αθλήτριες που βρίσκονται στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων αναμένεται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, αφού αρκετές απ’ αυτές θα πάρουν μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις. Έτσι ο αγώνας αυτός για κάποιες από τις αθλήτριες, όπως και για την αποστολή της Εθνικής ομάδας είναι η πρόβα τζενεράλε. Τα πάντα είναι έτοιμα στο Κολυμβητήριο, αφού έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες και μαζί έχουν μπει και οι τελευταίες πινελιές.

Το πρόγραμμα του τριημέρου είναι γεμάτος αγώνες και τόσο ο κόσμος της Σύρου, όσο και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στο κολυμβητήριο και να δουν τους αγώνες από κοντά.

Την Πέμπτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στο Φουαγέ του Κολυμβητηρίου, όπου το παρών έδωσαν τόσο οι διοργανωτές, όσο και το ντουέτο των αθλητριών της Εθνικής Ελλάδας.

Στο πάνελ μαζί με τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό, κάθισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού Γουλιέλμος Πρίντεζης, αλλά και η Εθνική προπονήτρια και μέλος του Ν.Ο. Μεταμόρφωσης Μαρία Θηβαίου. Επίσης στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων βρίσκεται αυτές τις μέρες ώστε να είναι κοντά στους αγώνες ο Α’ αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Κατσαρός.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το νησί της Σύρου και ιδιαίτερα το Δήμο για την φιλοξενία αυτού του αθλητικού event. Ευχαριστούμε το Δήμο γιατί μας βοήθησε σε όλα όσα του ζητήσαμε ώστε να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε μία ιδέα, όπου μέσα απ’ αυτόν τον αγώνα το άθλημα μας θα μπορέσει να αναπτυχθεί», είπε μεταξύ άλλων η κ. Θηβαίου. Για να συνεχίσει λέγοντας «Ο Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε και να βελτιώσουμε το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε και να φτάσουμε σε ένα καλύτερο και ανταγωνιστικότερο επίπεδο. Ελπίζουμε η διοργάνωση αυτή θα έχει την επιτυχία, έτσι ώστε να επιλεχθεί και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για να γίνει ένα μέρος των διοργανώσεων που λαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Από εκεί και πέρα πιστεύουμε ότι οι αγώνες αυτοί θα αποτελέσουν ένα πρώτης τάξεως τεστ ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος».

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός στη συνέχεια πήρε το λόγω και αναφέρθηκε στους αγώνες. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν ώστε αυτός ο αγώνας διεθνούς εμβέλειας να πάρει «σάρκα και οστά».  Έχουμε την τύχη και την χαρά να φιλοξενούμε το επόμενο τριήμερο στο κολυμβητήριο της Σύρου μία σπουδαία αθλητική υποδομή. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως η πισίνα του κολυμβητήριου είναι Ολυμπιακών προδιαγραφών και οφείλουμε να το αξιοποιούμαι και ταυτόχρονα να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πρότυπα και στη νεολαία μας, αλλά και στους κατοίκους της Σύρου».

Στη συνέχεια μίλησαν ο Α’ αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας κ. Κατσαρός, ο πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου Γουλιέλμος Πρίντεζης, αλλά και η διαιτήτρια του αγώνα. Επίσης στο Πάνελ ήταν και τα κορίτσια που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνα Παπάζογλου, οι οποίες μίλησαν και αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση, αλλά και για τις προοπτικές που ανοίγονται με την πραγματοποίηση τέτοιον αγώνων στην Ελλάδα και κυρίως σε νησιωτικές περιοχές.