Με σύμμαχο τον… καιρό

  • Δευτέρα, 10 Ιουλίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 10 Ιουλ. 2017 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο καιρός ήταν σύμμαχος των αθλητών, των πληρωμάτων και των κυβερνητών, καθώς οι άνεμοι βοήθησαν τα σκάφη που συμμετείχαν στον 23ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Κυκλάδες 2017, να κάνουν μία γρήγορη κούρσα και να φτάσουν μέσα σε λίγη ώρα στο νησί της Σερίφου.  

Όλα τα σκάφη ξεκίνησαν παρακάμπτοντας το κάβο του Αγίου Φωκά, με κατεύθυνση προς το Λιβάδι τις Σερίφου, σε απόσταση περίπου 30 ναυτικά μίλια, με βόρειο άνεμο έως και 25 κόμβους.

Η κούρσα  ήταν πολύ γρήγορη λόγω του δυνατού ανέμου. Σε λιγότερο από 3 ώρες τερμάτισαν τα πρώτα σκάφη με νικητές το FARSIDEXL ε κυβερνήτη τον κο. MartinTimmermans για την κλάση ORCI , το  ΑΦΡΟΔΙΤΗ SOLARIS με κυβερνήτη  τον κο. Βασίλη Μιλιώτη για την κλάση ORC CLUB και το DECISION με κυβερνήτη  Γιώργου  Λάσδα  στη κλάση NON SPINNAKER .

Φτάνοντας στο νησί Βους ο άνεμος είχε φτάσει τους 30 κόμβους. Παρακάμπτοντας το Ακρωτήρι Νερού για να κατευθυνθούν για τη γραμμή του τερματισμού, κόντρα στο καιρό, έκαναν κοντοβόρια σε ανέμους που πλέον ξεπερνούσαν τους 30 κόμβους.

Την προηγούμενη ημέρα η Πάρος με έναν εντυπωσιακό τρόπο αποχαιρέτησε τον 23ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα, ΚΥΚΛΑΔΕΣ 2017 «Cyclades Regatta».

Την Απονομή τίμησαν με την παρουσίας του ο Δήμαρχος Πάρου  Μάρκος Κωβαίος, η Αντιδήμαρχος Πάρου Κα. Σαρρή, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Σταύρος Καραχάλιος και ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Πάρου κ. Λευτέρης Πώλος, στους οποίου απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες.

Επίσης απονεμήθηκαν κύπελλα στους πρώτους νικητές του 2ου σκέλους από τον Φοίνικα Σύρου στην Παροικιά.

Στην κατηγορία ORCI την πρώτη θέση πήρε το σκάφος ERYTOSIIτου ΝΟΠΦ με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο, στη κατηγορία  ORCCLUB ,το σκάφος  ΑΦΡΟΕΣΣΑ του ΝΑΟΒ  με κυβερνήτη  τον Κώστα Γκρέτσο  και στη κατηγορία NONSPINNAKERτο σκάφος  BLUEPEARL του ΝΑΟΠμε κυβερνήτη τον κ. Αργύρη Αναγνώστου

Η Επιτροπή Αγώνα εκφράζει  ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Δήμο Πάρου για την φιλοξενία , στο Λιμεναρχείο και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για την εξαιρετική οργάνωση στο λιμάνι , όπως και στο Ναυτικό Όμιλο Πάρου για την εγκάρδια υποδοχή του και υποστήριξη.

Στο τέλος της απονομής οι Καπετάνιοι και τα πληρώματα απόλαυσαν τοπικά εδέσματα και σούμα με θέα το Αιγαίο πέλαγος και πήραν αναμνηστικά από το Δήμο Πάρου.