Η άλγη… επέστρεψε στην πισίνα του κολυμβητηρίου και ήταν πιο εμφανής στη διάρκεια των αγώνων κολύμβησης

Ανεπαρκής προγραμματισμός

Τα προβλήματα στο κολυμβητήριο της Ερμούπολης όχι μόνο παραμένουν, αλλά είναι πλέον κραυγαλέα. Δύο περίπου μήνες μετά την «μεγάλη» συντήρηση που πραγματοποιήθηκε στην πισίνα του Κολυμβητήριου, η άλγη επέτρεψε. Η κακή συντήρηση και ο ελλιπής προγραμματισμός έχουν δημιουργήσει μία άσχημη κατάσταση στο εσωτερικό της πισίνας. Μπορεί το νερό να είναι καθαρό – όπως δείχνουν τα στοιχεία των ελέγχων – όμως η εικόνα του υδάτινου στίβου, που παρουσίασε στην τελευταία διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε, δεν ήταν καθόλου καλή. Το κολυμβητήριο συγκαταλέγετε μέσα στις «προβληματικές» εγκαταστάσεις του Δήμου, αφού όσες προσπάθειες κι αν έχουν γίνει, η εικόνα της πισίνας δεν βελτιώνεται. Από την πλευρά της Δημοτικής αρχής δεν υπήρχε ταύτιση απόψεων, καθώς από την μία ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού, Γουλιέλμος Πρίντεζης, μας είπε πως έχουν ήδη γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες  ώστε η καλή εικόνα της πισίνας να επιστρέψει, από την άλλη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φραγκίσκος Βακόνδιος, μας τόνισε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, πως υπήρχε μία μικρή καθυστέρηση από την πλευρά του προμηθευτή και γι’ αυτό ακόμη δεν έχει γίνει η απαιτούμενη συντήρηση της πισίνας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ελλιπής προγραμματισμός»

Η πισίνα για να είναι σε άριστη κατάσταση χρειάζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ιδιαίτερα του μήνες του καλοκαιριού λόγου της μεγάλης ηλιοφάνειας, προγραμματισμένη χλωρίωση. Αυτό γιατί το καλοκαίρι η πολύωρη ηλιοφάνεια και οι αυξημένες θερμοκρασίες, βοηθούν στην ταχύτερη ανάπτυξη της άλγης.

Από την στιγμή που το πρόβλημα ήταν και είναι εδώ και χρόνια γνωστό γιατί δεν είχε προβλεφθεί τα χημικά να είναι διαθέσιμα προς χρήση την κατάλληλη στιγμή και όποτε αυτό είναι απαραίτητο, βάσει του προγραμματισμού που υπάρχει και απαιτείται; Κάθε χρόνο το πρόβλημα αυτό γίνεται πιο εμφανές τους καλοκαιρινούς μήνες, παρόλα αυτά διαπιστώνεται πως υπάρχει πάντα κάποια καθυστέρηση. Ένα πρόβλημα το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, αφού μετά την συντήρηση που προηγήθηκε, ο Δήμος δεν είχε στη διάθεσή του τα χημικά για το κολυμβητήριο, με αποτέλεσμα να δανειστεί από την ΔΕΥΑΣ.

 

«Έχουμε κάνει ήδη τις απαιτούμενες ενέργειες»

 Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού, Γουλιέλμος Πρίντεζης, μετά από σχετική ερώτηση που του θέσαμε για την κατάσταση της πισίνας του κολυμβητηρίου και της άλγης που παρατηρήθηκε μας είπε: «Μας έλειπαν κάποια χημικά, αλλά τώρα τα έχουμε ρίξει και η πισίνα θα φτιάξει. Φαντάζομαι πως θα είναι σε καλύτερη κατάσταση τώρα».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Περιμένουμε τα χημικά για να προχωρήσουμε στο σοκ χλωρίωσης»

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φραγκίσκος Βακόνδιος, μας επισήμανε πως όντως υπάρχει καθυστέρηση στην συντήρηση του νερού της πισίνας λόγω της έλλειψης χημικών. Αυτό όπως μας είπε ο κ. Βακόνδιος οφείλετε στην καθυστέρηση της αποστολής των χημικών από την πλευρά του προμηθευτή. «Το νερό είναι καθαρό και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αυτό φαίνεται κι από τις αναλύσεις που έχουν γίνει. Τώρα όσον αφορά στην άλγη, όταν θα γίνει σοκ χλωρίωσης η πισίνα θα καθαρίσει και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απ’ όσο γνωρίζω άλγη υπάρχει σε κάποια σημεία της πισίνας, όχι σε όλη την πισίνα. Το σοκ χλωρίωσης θα γίνει αυτές τις μέρες. Όταν θα γίνει θα καθαρίσουν τα πλακάκια της πισίνας. Περιμένουμε τα χημικά για να προχωρήσουμε στο σοκ χλωρίωσης. Έχει γίνει η παραγγελία, με το που έρθουν θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Πάντως οι αναλύσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα δείχνουν πως το νερό είναι καθαρό».

 

«Μετεξεταστέα η Σύρος στα Βικέλεια 2017»

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα πραγματοποιήθηκαν στην πισίνα του κολυμβητήριου οι αγώνες «Βικέλεια 2017». Τα παιδιά αντίκρισαν ένα αποκρουστικό θέαμα, αφού κάτω από τους βατήρες ήταν γεμάτο άλγη. Παρόλα αυτά οι μικροί αθλητές έδειχναν να μην επηρεάζονται από το θέαμα και προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Η Σύρος, ενώ στα μεγάλα event παίρνει άριστα, στα «Βικέλεια 2017» έμεινε… μετεξεταστέα. Οι αγώνες μπορεί να μην είχαν την αίγλη της συγχρονισμένης κολύμβησης ή του τρίαθλου και του LG Aegean Ball, όμως αρκετοί ήταν οι φιλοξενούμενοι, που βρέθηκαν στην πισίνα του κολυμβητηρίου. Την εικόνα της πισίνας με την άλγη την πήραν μαζί τους, καθώς το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν σε εμφανές σημείο, κάτω από τους βατήρες που έπεφταν τα παιδιά για την εκκίνηση των αγώνων. Ο κακός προγραμματισμός και τα δανεικά χημικά έφεραν την πισίνα του κολυμβητηρίου στην κατάσταση που ήταν πριν την συντήρηση που έγινε πριν από περίπου δύο μήνες. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γεμάτοι σκουριά οι πυλώνες

Εκτός από φυτικούς μικροοργανισμούς, καταγράφονται και άλλα προβλήματα, όταν από τη σεζόν 2006-07 έχει να γίνει συντήρηση στους πυλώνες του κολυμβητηρίου και η φθορά είναι πέρα για πέρα εμφανής. Σκουριά, προβολείς χωρίς προστατευτικά τζάμια είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν οι πυλώνες του κολυμβητηρίου. Αν παραμείνουν σε αυτήν την κατάσταση και σε συνδυασμό με την θάλασσα να βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα μακριά, τότε δεν θα αργήσει η φθορά να είναι καταστροφική και να απαιτείτε η αλλαγή και η αντικατάστασή τους. Πράγμα στις μέρες μας δύσκολο, αφού τα έργα συντήρησης σε αθλητικούς χώρους – ιδιαίτερα στη Σύρο - γίνονται με το σταγονόμετρο.