Ο Κωστής Μητρόπαπας... τέσταρε την απόσταση των 10 χιλιομέτρων, ενόψει των αγώνων ανοικτής θαλάσσης του 2019

"Δάμασε" τα κύματα

  • Τετάρτη, 16 Αυγούστου, 2017 - 17:13
  • /   Eνημέρωση: 17 Αυγ. 2017 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Συμπληρώθηκε την Τετάρτη 16 Αυγούστου ένας χρόνος από την μεγάλη επιτυχία του αθλητή ανοικτής θαλάσσης, Σπύρου Γιαννιώτα. Οι εδώ... φίλου "weswim" θέλοντας να εκφράσουν την αγάπη τους και τον θαυμασμό τους, αποφάσισαν να κολυμπήσουν μία απόσταση 10 χιλιομέτρων. Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων ο Κωστής Μητρόπαπας κολύμπησε 10 χιλιόμετρα και ταυτόχρονα χαρτογράφησε την περιοχή στην οποία υπάρχουν σκέψεις για να ενταχθεί στους αγώνες ανοικτής θαλάσσης των 3,5 και 5,5 χιλιομέτρων. Αυτή η διαδρομή σύμφωνα με τα όσα μας μετέφερε ο κ. Μητρόπαπας δεν θα ενταχθούν άμεσα, αλλά υπάρχουν σκέψεις για τους αγώνες του 2019.  Ο Κωστής Μητρόπαπας μίλησε μετά την διαδρομή των 10 χιλιομέτρων η οποία ξεκίνησε από την παραλία της Αζολίμνου και κατέληξε στον Μέγα Γιαλό. Ο κ. Μητρόπαπας διένυσε την απόσταση αυτή σε 2 ώρες και 50 λεπτά, όπου σε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι ιδιαίτερα στο ξεκίνημα και μέχρι τον όρμο της Βάρης, με τις καιρικές συνθήκες νε δυσκολεύουν αρκετά τις προσπάθειες τόσο τις δικές του όσο και της συνοδούς Γιάννας Σίμου η οποία τον ακολουθούμε με κανό. "Είναι μία προσπάθεια η οποία ξεκίνησε σε ένδειξη αγάπης και Θαυμασμού για τη μεγάλη νίκη του Σπύρου Γιαννιώτη στους Ολυμπιακούς αγώνες. Το "weswim" είναι μία ομάδα κολυμβητών, όπου στην Βουλιαγμένη θα κάνουν τα 10 χιλιόμετρα σε ανάμνηση της νίκης του μεγάλου Έλληνα αθλητή. Έχουμε πει, πως οπουδήποτε κι αν βρισκόμαστε μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και να το εντάξουμε σ' αυτήν την προσπάθεια. Από την πλευρά μου συνδύασα τη διαδρομή αυτή στη Σύρο, με τον αγώνα που σκεφτόμαστε να κάνουμε - 10 χιλιομέτρων -, όχι το καλοκαίρι του 2018, αλλά πιθανότατα το 2019 και να τον προσθέσουμε στους αγώνες ανοικτής θαλάσσης, των 3,5 και των 5,5 χιλιομέτρων. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπου ήταν λίγο... άγριος, καταφέραμε να βγάλουμε τη διαδρομή τόσο εγώ όσο και η φίλη και συνοδός μου Ιωάννα Σίμου η οποία με ακολουθούσε με όλες τις προμήθειες και για ασφάλεια με κανό" είπε αρχικά ο κ. Μητρόπαπας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ήταν μία δύσκολη διαδρομή φαντάζομαι μιας και η εκκίνηση ήταν από την παραλία της Αζολίμνου και ο τερματισμός στον Μέγα Γιαλό. Ανοικτά και ιδιαίτερα έξω από την Αζόλιμνο είχε αρκετά άσχημο καιρό.

"Πράγματι ξεκίνησα από την παραλία της Αζολίμνου, είχαμε μαζί μου την Ιωάννα Σίμου η οποία με κανό με ακολουθούσε και είχε μαζί και τις προμήθειες, αλλά και να μου προσφέρει την οποιαδήποτε κι αν χρειαζόταν βοήθεια. Ουσιαστικά καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής ο ένας προστάτευε τον άλλον. Τώρα όσον αφορά το κομμάτι του καιρού και τις συνθήκες που αντιμετωπίσαμε. Το δύσκολο μέρος ήταν ευτυχώς στο ξεκίνημα της διαδρομής. Αν ήταν στο τέλος μετά δηλαδή από τόσα χιλιόμετρα θα μας δυσκόλευε την προσπάθεια. Το πρώτο 1,5 χιλιόμετρο όσο δηλαδή να φτάσουμε στις Φωκιότρυπες, είχε αρκετό κύμα και το πιο δύσκολο ήταν για την Ιωάννα με το κανό, καθώς ήθελε προσπάθεια για να κρατήσει την ισορροπία της. Από την πλευρά μου έχω μάθει να κολυμπώ με κύμα, οπότε δεν ήταν πάρα πολύ δύσκολα για μένα. Από τον όρμο της Βάρης και μέχρι τον Μέγα Γιαλό είχαμε τον καιρό στο πλάι και έτσι καταφέραμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την προσπάθειά μας αυτή".