Ο γνωστός προπονητής Αντώνης Δροσόπουλος της Εθνικής Ελβετίας ήταν στην Πάρο για το camp του Ναυτικού Ομίλου

Προπονήθηκαν, άκουσαν και ταυτόχρονα έμαθαν

  • Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:25
  • /   Eνημέρωση: 7 Σεπ. 2017 - 16:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Στα πλαίσια της προετοιμασίας για την νέα περίοδο, οι αθλητές της αγωνιστικής ομάδας optimist του Ναυτικού ομίλου Πάρου με τον ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής ομάδας της Ελβετίας Αντώνη Δροσόπουλο, με την οποία κέρδισε την 1η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα optimist το 2016 και την 2η θέση στο Πανευρωπαΐκό το 2017.

Στο camp του optimist συμμετείχαν αθλητές από τα νησιά των Κυκλάδων,  2 αθλητές του Ν.Ο. Αντιπάρου, 3 αθλητές από τον ΝΟ Γαζίου Κρήτης, 5 αθλητές του Ν.Ο. Άνδρου και 10 αθλητές του ΝΟ Πάρου. Κατά την διάρκεια του camp οι αθλητές παρακολούθησαν υψηλού επιπέδου θεωρία με σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό, διδάχτηκαν κανονισμούς και έκαναν πολλές ώρες πρακτική  στην θάλασσα.

Παράλληλα, τις ίδιες ημέρες ο  προπονητής κ. Κεφαλωνίτης Τζώτρτζης, πραγματοποίησε προπονητικό camp για σκάφη Laser με την συμμετοχή 5 αθλητών του Ν.Ο. Καλαμακίου και 2 αθλητών του Ν.Ο. Άνδρου. Ο κ. Κεφαλωνίτης είναι ένας αναγνωρισμένος προπονητής στον χώρο της ιστιοπλοΐας με πολλές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ταυτόχρονα διοργανώθηκε στα πλαίσια του camp διασυλλογικός αγώνας με την συμμετοχή 21 σκαφών optimist και 17 σκαφών Laser.

Οι σχετικά ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν κατά την διάρκεια των αγώνων δυσκόλεψαν του μικρούς αθλητές που όμως κατάφεραν να τερματίσουν σε 10 ιστιοδρομίες και να αποκομίσουν εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να εξελιχθούν.

Ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου με ανακοίνωσή του ευχαριστεί όλους όσους βρέθηκαν στο νησί, αλλά πάνω από όλα τους προπονητές για την συνεργασία τους.

 

Η ανακοίνωση

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους προπονητές Αντώνη Δροσόπουλο και Τζώρτζη Κεφαλωνίτη για την  συνεργασία τους και την πολύτιμη εμπειρία την οποία μετέφεραν στους αθλητές και στους προπονητές του Ν.Ο. Πάρου μέσα σε αυτές τις 7 ημέρες που πραγματοποιήθηκαν τα camp.

Τέλος, ευχαριστούμε όσους βοήθησαν για την υλοποίηση του camp, τον Πολιτιστικό σύλλογο «Αρχίλοχος»  για την παραχώρηση της αίθουσας καθώς και τους χορηγούς μας,  την Blue star Ferries που στέκεται αρωγός σε όλες τις διοργανώσεις του ομίλου μας, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πάρου και το αρτοποιείο «Αλιπράντης» .

Ετικέτες: