Μία νίκη και δύο ήττες ήταν ο απολογισμός του Ν.Ο. Σύρου στην Α’ φάση του πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης

Παραμένει μέσα στο… παιχνίδι της πρόκρισης

Πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες της Α΄ Φάσης τoυ 1ου Γύρου του Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Β’ Εθνικής ΑΝΔΡΩΝ «2018».

Στο Πρωτάθλημα υπάρχει Συριανή συμμετοχή, καθώς σ’ αυτό συμμετέχει και η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Σύρου. Οι 24 ομάδες της κατηγορίας είναι χωρισμένες σε έξι ομίλους των  τεσσάρων ομάδων. Οι δύο καλύτερες κάθε Ομίλου παίρνουν το εισιτήριο για τη Β΄ Φάση σχηματίζοντας τρις ομίλους των τεσσάρων. Οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο (σύνολο έξι ομάδων) προκρίνονται στην τελική φάση (play off), όπου οι 4 πρώτοι ανεβαίνουν στην Α2 κατηγορία.  Στον αντίποδα, οι δυο τελευταίοι από κάθε όμιλο μπαίνουν σε περιπέτειες, αφού θα αγωνιστούν στη συνέχεια στα play out, με στόχο την παραμονή στην κατηγορία.

Σε έναν από τους αντικειμενικά πιο δύσκολους ομίλους, στον 1ο Όμιλο Αττικής,  συμμετείχε ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου, ο οποίος διεκδικεί με αξιώσεις μια από τις δυο θέσεις του Ομίλου που οδηγούν στη Β΄ Φάση. Η Α΄ Φάση ολοκληρώνεται στις 20 του Απρίλη και τότε θα γνωρίζουμε αν η ομάδα από την Πρωτεύουσα των Κυκλάδων θα έχει καταφέρει το στόχο της.

Ο 1ος γύρος ολοκληρώθηκε με το ΝΟ Σύρου να έχει κάνει μία νίκη και δυο ήττες με μικρές διαφορές.

Ήττα στην πρεμιέρα

Η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Σύρου αντιμετώπισε τον Μίλωνα, ίσως το ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση σ’ αυτόν τον Όμιλο και μια από τις ομάδες που έχουν βλέψεις να επιστρέψουν στην Α2 κατηγορία. Το ματς έως και τις αρχές του 4ου  8λεπτου, πήγαινε πολύ καλά για τη Σύρο, που βρισκόταν πάντα σε απόσταση αναπνοής από το φαβορί (ένα ή δυο γκολ). Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό ποιοτικά, με καλό ρυθμό και τεχνικά στοιχεία. Μάχη και των δυο προπονητών από τους πάγκους. Ξανθόπουλος (Μίλων) και Χρονόπουλος (ΝΟΣ) επέλεγαν ανάλογα με την περίπτωση, είτε να παίζουν ανοιχτά στην επίθεση, επιδιώκοντας την απομόνωση και τη δημιουργία συνθηκών 1:1 για τους πολύ καλούς φουνταριστούς (Χρυσανθακόπουλος για ΝΟΣ), είτε πιο κλειστά για να πάρουν τα σουτ από τους περιφερειακούς. Το ίδιο και στην άμυνα με τους προπονητές να επιλέγουν και τα σύστημα ζώνης. Ο Μίλωνας είχε ποιότητα  και ταχύτητα, η Σύρος είχε δύναμη και διάθεση για διάκριση.

Το τελικό σκορ 15-10 υπέρ της ομάδας της Νέας Σμύρνης κρίνεται δίκαιο, καθώς ο Μίλωνας φάνηκε πιο έτοιμος αγωνιστικά την κρίσιμη στιγμή, εκμεταλλευόμενος τις περισσότερες φορές τον «παίκτη παραπάνω» στις αποβολές των παικτών του ΝΟΣ.

Μίλων – Ν.Ο. Σύρου 15-10

Τα 8λεπτα: 4-3, 4-3, 4-1, 3-3

Τα γκολ του ΝΟΣ πέτυχαν οι: Καμπάνα, Μικρομάστορας (2),  Νοβακόφσκι, Πρίντεζης, Σαμαράς, Τούλης (2), Χαρικιόπουλος και Χρυσανθακόπουλος.

Ο Αντώνης Πρίντεζης (2001) πέτυχε με πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ, γκολ από τη θέση 1 με παίκτη παραπάνω μειώνοντας στο σημείο εκείνο σε 7-4 και ο Φίλιππος Καμπάνα (2003), αμέσως με την είσοδό του στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, γράφοντας το τελικό σκορ. Συμμετοχή και για τον τρίτο νεαρό της ομάδας, τον Ανδρέα Γουσγουνέλη.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η ΠΕΚΕΒ Χίου εμφανίστηκε πιο δυνατή από ότι αναμενόταν και παρά το γεγονός ότι δεν είχε εκτάκτως στη σύνθεσή της το βασικό της τερματοφύλακα, κέρδισε δίκαια με σκορ 12-9 τον Τρίτωνα Αμαρουσίου, την ομάδα που κοουτσάρει ο Δημήτρης Σελετόπουλος. Αντίθετα με την ομάδα του Βροντάδου Χίου, το σύνολο του Τρίτωνα, ενώ αναμενόταν ισχυρότερο, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και γνώρισε μια ήττα, μάλλον εκτός προγράμματος.

 

Καλύτερος ο Ν.Ο. Σύρου και πρώτη νίκη

Στο ματς της δεύτερης αγωιστικής, η ομάδα του Τρίτωνα η οποία είχε ηττηθεί από την ΠΕΚΕΒ Χίου, κόντρα στο Ν.Ο Σύρου μπήκε δυνατά θέλοντας να επιβάλει από την αρχή το ρυθμό του αγώνα.

Στο 1ο 8λεπτο ήταν ο ΝΟΣ όμως που προηγήθηκε με γκολ του Τούλη. Το 8λεπτο έκλεισε, με τον Τρίτωνα να κάνει επιμέρους 3-0 και το σκορ 3-1. Ο ΝΟΣ είχε αστοχία στις επιθέσεις, ενώ δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τον Χρυσανθακόπουλο στα δύο μέτρα.

Στο 2ο 8λεπτο ο ΝΟΣ μείωσε γρήγορα σε 3-2 με τον Σαμαρά και ισοφάρισε πριν συμπληρωθεί το πρώτο δίλεπτο με τον Παύλο τον Αλτιπάρμακ. Οι Συριανοί πέρασαν μπροστά με ωραίο γκολ του Τούλη και πάλι από την περιφέρεια. Το σκορ άλλαξε στα τελευταία δεύτερα της περιόδου με τον Τρίτωνα να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα. Στο 3ο 8λεπτο ο κεντρικός αμυντικός του ΝΟΣ, ο Μάνος Χίου κέρδιζε τις μάχες με τον αντίπαλο φουνταριστό προσφέροντας σημαντικές ανάσες στην άμυνα. Η επίθεση του ΝΟΣ δεν ήταν όμως το ίδιο αποτελεσματική. Νευρικότητα και από τις δυο ομάδες που έπαιζαν όμως καλό πόλο. Το σκορ κλείνει σ’ αυτό το 8λεπτο 5-4 υπέρ του Τρίτωνα.

Στο τελευταίο τέταρτο 8λεπτο η ομάδα του ΝΟΣ εμφανίστηκε συγκεντρωμένη. Με τη σωστή καθοδήγηση του προπονητή Πάνου Χρονόπουλου, οι παίκτες έκαναν την ανατροπή, γυρίζοντας το ματς στο 4ο 8λεπτο.

Ένα από τα ωραιότερα γκολ προήλθε από τη συνεργασία του Αντώνη Πρίντεζη στη θέση 1 με τον Χρυσανθακόπουλο, που βγήκε μετά από «κομπίνα» στον αέρα, πήρε assist σε πρώτο χρόνο από τον νεαρό και ισοφάρισε στις αρχές της περιόδου. Είχαν προηγηθεί δυο καλές άμυνες. Η εμπειρία του Γιώργου Χαρικιόπουλου που έχει αγωνιστεί στο ΝΟΣ και παλαιότερα (Α2) έδωσε το προβάδισμα στη νησιωτική ομάδα με ωραία «λόμπα» από τα 9 μέτρα στη λήξη των 30’’ και  3΄ πριν το τελικό σφύριγμα.

Η επόμενη επίθεση του Τρίτωνα ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα. Σ’ αυτή, ο Χρυσανθακόπουλος έκλεψε και ολοκλήρωσε σκοράροντας. Δυο γκολ μπροστά 2΄ πριν το τέλος πέρασε ο ΝΟΣ . Η ομάδα του Αμαρουσίου έδειχνε απογοητευμένη, η άμυνα ήταν απροσπέλαστη και ο Χαρικιόπουλος από τα 7,5 μέτρα και πάλι έδωσε τη χαριστική βολή. Ο ΝΟΣ με Σάιμον Νοβακόφσκι, Αντώνη Πρίντεζη και Λάιο από τη δεξιά πλευρά είχε ταχύτητα, ασκώντας ταυτόχρονα πιεστική άμυνα. Ο Χρυσανθακόπουλος με πολύ ωραία ενέργεια από πάσα του Σαμαρά ανέβασε και άλλο το σκορ  30’’ πριν το τέλος στο 9-5. Ο Τρίτων πέτυχε ένα γκολ στο τέλος, όταν όλα είχαν κριθεί, διαμορφώνοντας το τελικό 9-6 υπέρ της ομάδας του ΝΟΣ, που έκανε την πλήρη ανατροπή στην τελευταία περίοδο.

Τρίτων Αμαρουσίου – Ν.Ο. Σύρου 6-9

Σκορ 8λεπτων (τυπικά γηπεδούχος ο Τρίτων): 3-1, 1-3, 1-0, 1-5.

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, ο Μίλων πήρε το πάνω χέρι στον Όμιλο επικρατώντας της ΠΕΚΕΒ Χίου με σκορ 12-8.

 

Ήττα στις λεπτομέρειες με 7-5 για την ομάδα της Σύρου

Στο πιο καθοριστικό, όπως εξελίχθηκε παιχνίδι, κόντρα στην ΠΕΚΕΒ Χίου, έγινε ένα πραγματικό ντέρμπυ, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών ως το τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Κόπωση υπήρχε και στις δυο ομάδες, αφού η Σύρος είχε 4 1/2 ώρες ξεκούρασης από τον πρωινό της αγώνα και η ομάδα του Βροντάδου της Χίου μόλις 31/2.

Η ομάδα του Βροντάδου της Χίου, πήγε σε αργό τέμπο παιχνιδιού, προσπαθώντας να ελέγξει το ρυθμό και να λιγοστέψει τα χιλιόμετρα. Η ομάδα του ΝΟΣ έδειχνε πιο φρέσκια στο νερό, έχοντας καλύτερες παρατεταμένες ταχύτητες. Δεν είχε όμως την τύχη με το μέρος της, αλλά και τη διαιτησία κόντρα. Οι διοικούντες του Ν.Ο.Σ δεν θέλουν να σχολιάζουν αποφάσεις διαιτητών (απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση), και καλά κάνουν, όμως, όσοι βρέθηκαν στο κλειστό της Νέας Σμύρνης κάποιες στιγμές έμεναν άφωνοι από τα σφυρίγματα των διαιτητών, με αποκορύφωμα τις πιο καθοριστικές φάσεις του παιχνιδιού στο τελευταίο μισό της 4ης περιόδου. Οι διαιτητές απέβαλαν επίσης με κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία τον προπονητή του ΝΟΣ Πάνο Χρονόπουλο 1.25 πριν το τέλος.

Ένα σκορ που αδικεί το Ν.Ο Σύρου, καθώς είχε καλύτερη εικόνα στο νερό και άξιζε να πάρει κάτι παραπάνω σ’ αυτό το κρίσιμο ματς. Στο τελευταίο 8λεπτο ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου ήταν σαφώς ανώτερος του αντιπάλου του σε άμυνα και επίθεση. Σημαντική η συμβολή όλων των αθλητών της ομάδας, παρά το ατυχές αποτέλεσμα. Παπαδογιάννης (τερματοφύλακας), Μικρομάστορας και Χαρικιόπουλος, εκτός των σκόρερ είχαν πολύ καλές στιγμές στο παιχνίδι δίνοντας ενέργεια στην ομάδα. Παρόλα αυτά στην πιο κρίσιμη περίοδο το γκολ δεν ήρθε και όπως συνήθως συμβαίνει στον αθλητισμό «όταν χάνεις απανωτές ευκαιρίες, μετά κάποια στιγμή δέχεσαι εσύ το γκολ».

ΠΕΚΕΒ – Ν.Ο. Σύρου 7-5

Τα οκτάλεπτα (γηπεδούχος ΠΕΚΕΒ): 3-2, 2-1, 1-2, 1-0.

Τα γκολ για ΝΟΣ: Αλτιπάρμακ 1, Σαμαράς 1 και Χρυσανθακόπουλος 3.

Στο τελευταίο παιχνίδι του 1ου γύρου ο Μίλωνας επικράτησε και του Τρίτωνα με 12-7 παίρνοντας κεφάλι στον 1ο Όμιλο Αττικής.

 

 

Επόμενος γύρος στις 20-22 Απριλίου

Η ομάδα Υδατοσφαίρισης του Ν.Ο Σύρου αποτελείται από παίκτες που προπονούνται στην Αθήνα και έχουν ενσωματωθεί στην ομάδα τα τελευταία τρία - τέσσερα χρόνια.  Με τις προσθήκες των παικτών που ήρθαν φέτος και υπό την καθοδήγηση του Πάνου Χρονόπουλου (ομοσπονδιακού τεχνικού τερματοφυλάκων) συγκροτείται ένα ομολογουμένως αξιόλογο για τα οικονομικά δεδομένα του Ν.Ο.Σ ρόστερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην 15άδα συμμετείχαν, παίρνοντας αρκετό χρόνο συμμετοχής, οι υποσχόμενοι Συριανοί παίδες αθλητές Ανδρέας Γουσγουνέλης (2003), Φίλιππος Καμπάνα (2003) και ο έφηβος Αντώνης Πρίντεζης (2001). Μάλιστα πέτυχαν και καθοριστικά τέρματα. Είναι τρεις από τους έξι νεαρούς που συμμετείχαν στη διάκριση της ανόδου του ΝΟΣ στη Β΄ Εθνική, δυο χρόνια πριν, στη Θεσσαλονίκη. Οι άλλοι τρεις ταλαντούχοι νεαροί, είτε  σταμάτησαν να αγωνίζονται και έμειναν πίσω σε θέματα φυσικής κατάστασης, λόγω κλειστής πισίνας (Δημήτρης Τάκος, Νίκος Γαδ), είτε αγωνίζονται σε άλλες ομάδες (στον Πανιώνιο, με υποσχετική ο Αχιλλέας Τσιργής). Ο Δημήτρης Καρακατσάνης, ο Συριανός παίκτης γνωστός σε όλους, που πέρσι είχε ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας  για να παραμείνει στην κατηγορία και θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά, φέτος αγωνίζεται στον Ιωνικό Νικαίας. Απουσίαζε επίσης ο Λευτέρης Καλογρίδης, επειδή το τελευταίο διάστημα δεν συμμετείχε στις προπονήσεις, λόγω μικροτραυματισμού. Λογικά θα είναι σε θέση να προσφέρει στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Σύρου συνεχίζει να ελπίζει για μια καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα, καθώς τίποτε ακόμη δεν έχει τελειώσει.

 

Τα Αποτελέσματα :

Τρίτων Αμαρουσίου -  ΠΕΚΕΒ Χίου  9 – 12

Μίλων Ν. Σμύρνης – ΝΟ Σύρου 15 – 10

Τρίτων Αμαρουσίου – ΝΟ Σύρου 6-9

 Μίλων Ν. Σμύρνης – ΠΕΚΕΒ Χίου 12-8

 ΠΕΚΕΒ Χίου – ΝΟ Σύρου 7-5

Μίλων Ν. Σμύρνης – Τρίτων Αμαρουσίου 12-7

 

Η Βαθμολογία:

1. Μίλων 9 (39-25)

2. ΠΕΚΕΒ 6 (27-26)

3. ΝΟ Σύρου 3 (24-28)

4. Τρίτων Αμαρουσίου 0 (22-33)

 

Με τον Ν.Ο. Σύρου συμμετείχαν οι αθλητές:

Παπαδογιάννης, Χρυσανθακόπουλος, Χίου, Χαρικιόπουλος (αρχηγός), Πρίντεζης Α, Λάιος, Καμπάνα, Σαμαράς, Γουσγουνέλης, Νοβακόφσκι, Τούλης, Μικρομάστρορας, Αλτιπάρμακ, Ευσταθίου.

Προπονητής: Χρονόπουλος Πάνος

Έφορος: Γρυπάρης Δημήτρης

Β. Εφόρου: Ρούσσης Χρήστος