Ο Ναυτικός Όμιλος του νησιού έστειλε καυστική επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο για το… κλείσιμο λόγω της συγχρονισμένης κολύμβησης του Κολυμβητηρίου

Φωνές από τον Ν.Ο. Σύρου

  • Δευτέρα, 11 Ιουνίου, 2018 - 17:29
  • /   Eνημέρωση: 12 Ιουν. 2018 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η πισίνα του κολυμβητηρίου της Ερμούπολης ενόψει της διοργάνωσης της Συγχρονισμένης Κολύμβησης «έκλεισε» τις πόρτες του. Μετά από μία εβδομάδα επίσης λειτουργίας, οι αθλητές του ομίλου καλούνται να κάνουν μία μικρή… παύση κι αυτό έφερε τις αντιδράσεις του Ομίλου της Σύρου. Η διοίκηση του ομίλου με επιστολή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο καυτηριάζει το θέμα του κλεισίματος και καλή τον Δήμο να απαντήσει στα ερωτήματα που θέτει.

Αναλυτικά η επιστολή του Ν.Ο. Σύρου

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε/ Αξιότιμα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τις απόψεις των μελών του Δ.Σ του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση – ειδοποίηση της Επιτροπής Αθλητισμού για τη διακοπή παραχώρησης χρήσης του Κολυμβητηρίου από 11 Ιουνίου έως και 19 Ιουνίου, μόλις μια εβδομάδα μετά την έναρξη επαναλειτουργίας των τμημάτων Κολύμβησης και Υδατοσφαίρισης. του Ομίλου μας.

Πιο συγκεκριμένα, με τη με αριθμό 38/2018 απόφαση της Επιτροπής Αθλητισμού, διαβιβάζεται εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου Ερμούπολης , με περιεχόμενο τη διακοπή της  χρήσης της πισίνας του ΑΚΔΕ αλλά και του συνόλου των Αθλητικών Εγκαταστάσεων  από 11 – 19 Ιούνη 2018, που αφορά στα τμήματα Κολύμβησης και Υδατοσφαίρισης  των νεαρών/νεανίδων αθλητών μας. Σημειώνεται ότι η διακοπή  επηρεάζει και τους αθλούμενους  κατοίκους του νησιού και των επισκεπτών μας.

Πριν τη διατύπωση των αιτημάτων μας προς εξέταση και  άμεση ικανοποίηση,  επιτρέψτε μας  μια σύντομη περιγραφή της προηγηθείσας αλληλογραφίας, για την πληρέστερη ενημέρωση όλων.

  • Με το με αριθμό πρωτ. 32108/2017 & 04-01-2018 διαβιβασθέν έγγραφο, η Επιτροπή Αθλητισμού μας γνωστοποίησε τη διεξαγωγή της διοργάνωσης «HELLAS BEETLES CUP»  πού πραγματοποιείται στο διάστημα  15 – 17 Ιούνη 2018. Με βάση το έγγραφο αυτό και τις τιθέμενες ημερομηνίες, έγινε αντίστοιχη προσαρμογή του προγράμματος των προπονήσεων των τμημάτων του ΝΟΣ.
  • Με το με αριθμό 085/07.03.2018 έγγραφό του, ο ΝΟΣ ζήτησε την παραχώρηση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου για τη λειτουργία του 13ου Αθλητικού Camp του ΝΟΣ  από 15 Ιούνη έως 7 Σεπτέμβρη 2018.
  • Με το με αριθμό πρωτ. 10845/21.05.2018  έγγραφό της, σε συνέχεια απάντησης αιτήματός μας, η Αναπλ. Προισταμένη Τμήματος Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού ορθώς μας ζητά να της γνωρίσουμε τις διαδρομές και τις ώρες χρήσης της πισίνας, προκειμένου να προβεί εύλογα στις αντίστοιχες χρεώσεις.
  • Με τη με αριθμό 227/31.05.2018 επιστολή του Ομίλου μας ενημερώσαμε την Επιτροπή Αθλητισμού και τη Δ/νση του ΑΚΔΕ για τις προτεινόμενες ώρες χρήσης της πισίνας για τα τμήματα Κολύμβησης και Υδατοσφαίρισης, που επιφέρουν και τις αντίστοιχες χρεώσεις.

Στην ως άνω εισήγηση της Επιτροπής Αθλητισμού (38/2018), σε μια παράγραφο αναφέρεται το εξής:  «.. δύναται να επέλθουν προσωρινές μεταβολές στο ανωτέρω πρόγραμμα κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης των ενδιαφερομένων με μέριμνα του τμήματος ..», ενώ προκαλεί εντύπωση ότι η ανωτέρω φράση επαναλαμβάνεται τρείς (3) φορές.

Η συγκεκριμένη εισήγηση λογικά θα προωθηθεί προς συζήτηση στο προσεχές Δ.Σ το απόγευμα της Δευτέρας 11 Ιουνίου, ενώ σύμφωνα με την προηγηθείσα ανακοίνωση (που δεν φέρει έως τούτη την ώρα την τελική σας έγκριση), η Αθλητική Εγκατάσταση για τους κατοίκους της Σύρου και του Ναυτικού Ομίλου Σύρου κλείνει το πρωί της Δευτέρας.

Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι αυτονόητα

Πότε θα ενημερωθεί επισήμως ο Ν.Ο Σύρου και το κοινό του νησιού; Μήπως την επομένη ημέρα (Τρίτη 12 Ιουνίου) με αναδρομική ισχύ σε χρόνο ήδη εκτελεστέο της χρήσης; Λαμβάνει κανείς υπόψη του ότι ο ΝΟΣ έχει ήδη προβεί σε ανακοινώσεις λειτουργίας κλειστών τμημάτων με συγκεκριμένες ημερομηνίες και ότι εκτίθεται στους αθλητές, γονείς και πολίτες του νησιού,  τόσο ως χρήστης των υπηρεσιών του Κολυμβητηρίου, όσο και ως διαχρονικός συνεργάτης και συνδιοργανωτής εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου Ερμούπολης; 

Επειδή θεωρούμε παντελώς άδικη και άκαιρη την ανωτέρω σχετική απόφαση, η οποία καθίσταται επιπροσθέτως επιζήμια - κυρίως  για τους αθλητές μας - μετά δε και την αγωνιστική απραξία εννέα συνεχομένων μηνών,  ζητούμε  από τα μέλη του Σώματος τη θετική εισήγηση και απόφασή σας, έτσι ώστε:

1) Οι απογευματινές ώρες χρήσης που έχουν δοθεί ή πρόκειται να δοθούν στο ΝΟΣ  για τους αθλητές της Κολύμβησης και της Υδατοσφαίρισης, να παραμείνουν ως έχουν, από Δευτέρα 11 Ιουνίου έως και Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, τουλάχιστον για τις ώρες 16.30 – 19.00, χωρίς καμία διακοπή.

2) Το 13ο Καλοκαιρινό Αθλητικό Camp να ανοίξει κανονικά στις 18 Ιούνη, για να αποφευχθεί το προκύπτον θέμα έλλειψης αξιοπιστίας του Ν.Ο.Σ ως προς την αρχική ημερομηνία έναρξης.

Τέλος θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι ήδη το τουρνουά Υδατοσφαίρισης ‘’Mini Vikelas Cup 2018’’ οδεύει προς αναβολή, αφού οι συμμετέχοντες σε αυτό αθλητές του ΝΟΣ δεν θα έχουν προπονηθεί ούτε 10  φορές συνολικά έως την αρχική προγραμματισμένη ημερομηνία διεξαγωγής, γεγονός που καθιστά τη συμμετοχή τους προβληματική.

Λαμβάνοντας υπόψη σας τα ανωτέρω σχετικά, παρακαλούμε για την ικανοποίηση των ανωτέρω σχετικών αιτημάτων μας».