1-1 έληξε το παιχνίδι του Πάγου με τον Νηρέα στο γήπεδο της Άνω Σύρου

“Χόρευαν” στην βροχή

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι μεταξύ του Πάγου και του Νηρέα, την Κυριακή το μεσημέρι στο γήπεδο της Άνω Σύρου. Οι δύο ομάδες παρά τις κακές καιρικές συνθήκες προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο και μάλιστα τα κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό, αφού ικανοποίησαν με την απόδοσή τους, όσους βρέθηκαν στην εξέδρα του γηπέδου.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι πίεσαν τους Συριανούς, κλείνοντάς τους στα καρέ τους και δημιούργησαν κάποιες καλές ευκαιρίες για γκολ. Ο Μοστράτος προσπάθησε με κεφαλιά να νικήσει τον Λοΐσιο, όμως ο τερματοφύλακας του Πάγου με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ. Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι ισορροπούσαν το παιχνίδι και άρχισαν να βγαίνουν μπροστά με αξιώσεις. Ο Παπαδάκης είπε αρχικά όχι στο τετ α τετ του Πρίντεζη, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, έπειτα την ατομική ενέργεια του Χούρου. Ο μέσος του Πάγου με σουτ άνοιξε το σκορ για λογαριασμό της Συριανής ομάδες. Πριν κλείσει το ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές αφού ο Μοστράτος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Γιώργο Δρόσο και ο διαιτητής της αναμέτρησης του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ να είναι 1-0 και οι γηπεδούχοι εκτός από το προβάδισμα που είχαν στο σκορ πήγαν στα αποδυτήρια και με τον πλεονέκτημα της αριθμητικής υπεροχής.

Ο Νηρέας αν και έπαιζε με δέκα ποδοσφαιριστές μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού και πίεσε για την ισοφάριση. Ο Κορτιάνος με εκτέλεση κόρνερ νίκησε τον Λοΐσιο και έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Από την άλλη ο Πάγος μετά το 1-1 έχασε κάποιες ευκαιρίες να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ, καθώς ο Πρίντεζης δεν κατάφερε να αξιοποιήσει κάποια από τις δύο καλέ στιγμές που δημιουργήθηκαν μπροστά στην αντίπαλη εστία. Τέλος, ο Λοΐσιος κράτησε το βαθμό για την ομάδα του στο τέλος, όπου αποσόβησε τον κίνδυνο στο πλασέ του Κορτιάνου. Ο Πάγος ολοκλήρωσε το παιχνίδι κι αυτός με 10 ποδοσφαιριστές, καθώς ο Χούρος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο φινάλε της αναμέτρησης.

ΠΑΓΟΣ: Λοΐσιος, Ρούσσος Ν., Πρελορέντζος (58’ Μανωλιός), Κακακιός, Μαρμαγγιώλης (45’ Βαμβακάρης), Φωτεινιάς Δ., Νομικός (72’ Πάπιτσης), Τρόκα, Ρούσσος Κ., Χούρος, Πρίντεζης.

ΝΗΡΕΑΣ: Παπαδάκης, Τσιγώνιας, Υμέρι, Χατζία, Τέτλα, Κρητικός Δ. (46' Κορτιάνος), Τόδρη, Γκεμπόρις, Σουλίδης, Κρητικός Ε., Μοστράτος.

Σαρωτικός ο Πανθηραϊκός

“Σκόρπισε με 8-0 τον Καρτεράδο και έστειλε μήνυμα σε όλους τους διώκτες του”

Ο Πανθηραϊκός εξασφάλισε με τον καλύτερο τρόπο την συμμετοχή του στα μπαράζ του πρωταθλήματος, με την “εκκωφαντική” νίκη που σημείωσε απέναντι στον Καρτεράδο με 8-0 και έτσι τερμάτισε πρώτος στον τρίτο όμιλο της Α' κατηγορίας Κυκλάδων.

Ο ομάδα του κ. Κωνσταντόπουλου έπιασε για ακόμη μια αγωνιστική υψηλά στάνταρ απόδοσης και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Αγωνιστικά δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να αναφέρεις, αφού στο παιχνίδι ο πανθηραϊκός έκανε ότι ήθελε και ήταν συνεχώς μέσα στην αντίπαλη εστία. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ακόμη μεγαλύτερο σκορ, αν οι παίκτες του κ. Κωνσταντόπουλου ήταν πιο συγκεντρωμένοι στο τέλος του ματς. Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Πανθηραϊκός είχε πάρει “κεφάλι” στο σκορ με τον Κωλέτση Μανώλη και στη συνέχεια ο Φ. Σόλωνας με τα δύο συνεχόμενα τέρματα που σημείωσε ανέβασε το σκορ στο 3-0. Ο Κωλέτσης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο ανέβασε κι άλλο το σκορ, κάνοντας το 4-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα ακόμα γρήγορο γκολ, με σκόρερ και πάλι τον Κωλέτση που πρόλαβε τους αντίπαλους αμυντικούς αλλά και τον τερματοφύλακα του Καρτεράδου Δοϊτσίδη και πλάσαρε πετυχαίνοντας το 0-5. Λίγο αργότερα ήταν σειρά του Δαμίγου Παντελή να βάλει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ, αφού εκμεταλλευόμενος την όμορφη πάσα του Πέκα, πλάσαρε σωστά για το 0-6. Το 0-7 έγινε με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Κωλέτση, όπου έφτασε έτσι τα 4 τέρματα στην αναμέτρηση και τα 19 συνολικά στο πρωτάθλημα. Το τελικό 0-8 σημείωσε ο Δαμίγος με σουτ μέσα από την περιοχή.

ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ: Δοΐτσίδης, Σορώτος (66' Δεναξάς), Πράσινος, Δαμίγος, Βενετσάνος, Δενδρινός (46' Βλαβιανός), Πράσινος, Βαρμάζης, Lekaj, Ζερβάκης, Πολυζόπουλος.

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ: Λιγνός, Δακούτρος, Βρενάγκρ (46' Κουλολί), Πέκα, Κολιούσης, Νομικός, Παναγιωτίδης, Μηνδρινός (66' Παγώνης), Στεφανάκης, Κωλέτσης, Φύτρος (70' Δαμίγος).

Πέρασε σαν “άνεμος” το Φιλώτι

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το πρωτάθλημα το Φιλώτι, αφού επικράτησε με 6-2 της Λάβας εμπορείου, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου. Οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοικτά, χωρίς σκοπιμότητες καθώς δεν είχαν τίποτα να χάσουν. Η Λάβα πριν καλά – καλά συμπληρωθούν τα πρώτα πέντε λεπτά έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Συρίγο, αλλά και δύο λεπτά αργότερα με τον ίδιο παίκτη θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ. Στο 10' ο Συρίγος μετά από ασίστ του Δρόσου άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Ο Πολυκρέτης να και έπεσε δεν κατάφερε να αποσοβήσει τον κίνδυνο. Το Φιλώτι προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, αλλά τα σουτ που έκανε αρχικά δεν βρήκαν στόχο. Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 24 με το σουτ του Κρητικού, όμως ο παίκτης των φιλοξενουμένων στάθηκε άτυχος, αφού είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι της Λάβας. Δύο λεπτά αργότερα, ο Βενιέρης έφερε το παιχνίδι στα ίσα έπειτα την εκτέλεση φάουλ του Σ. Κοττάκη. Στο 39' το Φιλώτι πέρασε μπροστά στο σκορ με τον Λιοφάγο. Αρχικά η μπάλα είχε βρει στο δοκάρι μετά την εκτέλεση φάουλ του Ευριπιώτη, στην επαναφορά ο Λιοφάγος με κοντινό πλασέ έκανε το 1-2. Με το σκορ αυτό οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Καλύτερο τρόπο για τους Ναξιώτες, αφού στο 48' ο Λιοφάγος με τον δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση ανέβασε το σκορ στο 1-3. Στο 52' ο Ε. Κοττάκης στάθηκε άτυχος στο σουτ που επιχείρησε, αφού σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 74' ο Μ. Βασιλάκης μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Κρητικό, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και με σουτ έκανε το 1-4. Στο 80' οι γηπεδούχοι με τον Ρενιέρη μείωσε σε 4-2, με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τα αμυντικά κενά της Λάβας – είχαν βγει όλοι μπροστά να μειώσουν κι άλλο το σκορ – και με τον Ε. Κοττάκης στο 86' έκανε το 2-5. Το τελικό 6-2 διαμορφώθηκε από τον Κρητικό, με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή.

ΑΟ Λάβα: Στεφανάκης, Ζαμπέλης, Αγγελόπουλος (46΄ Βέγιως), Βάλβας Ι., Ρενίερης, Δενάξας, Διαμαντόπουλος, Δεναξάς, Συρίγος, Δρόσος, Αρβανίτης (65΄ Γαλανός).

ΑΜΣ Φιλωτίου: Πολυκρέτης, Τσάφος Ν., Λιόφαγος, Μουστάκης Ν., Κατσουρός, Κοττάκης ΣΤ.(79΄ Τσάφος), Κοττάκης Ε., Μουστάκης Δ., Ευριπιώτης, Κρητικός, Τσακωνιάτης(41΄ Βασιλάκης Μ.).