Ο Πανναξιακός αν και προηγήθηκε στο σκορ με 1-0 δεν κατάφερε να φύγει από τη Νίκαια με κάποιο θετικό αποτέλεσμα, αφού οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-1 στο μεγάλο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής

Τίποτα δεν χάθηκε

Οι Ναξιώτες παρά τη ήττα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν ξανά στον Ιωνικό αφού έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

Οι Ναξιώτες παρά τη ήττα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν ξανά στον Ιωνικό αφού έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο
Την ήττα με 2-1 στο μεγάλο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής, γνώρισε ο Πανναξιακός στη Νίκαια, από την τοπική ομάδα. Οι Κυκλαδίτες αν και προηγήθηκαν στο σκορ δεν κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα, αφού στο δεύτερο ημίχρονο έπαθαν “μπλακ άουτ” και έτσι, οι γηπεδούχοι γύρισαν την εις βάρος του κατάσταση, πέτυχαν μία πολύ σημαντική νίκη που τους φέρνει στην πρώτη θέση, με τέσσερις βαθμούς διαφορά από το δεύτερο Πανναξιακό. Χαρακτηριστική είναι δήλωση παίκτη της ομάδας της Νάξου που περιγράφει ακριβώς αυτό που συμβαίνει στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού με τον Ιωνικό “Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Δεχτήκαμε ένα γκολ στο 46', ένα δεύτερο στο 58', πολύ γρήγορα και όλα σταμάτησαν εκεί. Δεν επιτρέπεται να δεχόμαστε σε αυτά τα χρονικά διαστήματα τέρματα”. Ο Ιωνικός πήρε τους βαθμούς της νίκης, όχι γιατί ήταν καλύτερη ομάδα εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά γιατί η ομάδα του Γιώργου Βλαστού, κατέβασε τις “γεννήτριες” στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανναξιακός ήταν καλύτερος, έλεγχε το παιχνίδι, κέρδισε όλες τις προσωπικές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, καθώς ο Αθανασίου και ο Αριανούτσο ήταν αξεπέραστοι. Οι Ναξιώτες έπαιξαν πολύ έξυπνα από τα πλάγια με τους Καρούση και Τζορμπατζάκη και “φόρτωσαν” την αριστερή πλευρά όπου ο Τσακίρης, έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, δίνοντας συνεχώς την μπάλα στους παίκτες του Γιώργου Βλαστού. Παράλληλα οι αμυντικοί Τόσκας και Σταυρόπουλος κράτησαν εκτός περιοχής τους επιθετικούς του Ιωνικού, Σκαφτούρο και Λαμπρινάτο και έτσι ο Θέμελης στο πρώτο ημίχρονο είχε εύκολο έργο. Η μόνη απειλή που ένιωθε ο τερματοφύλακας του Πανναξιακού στο πρώτο ημίχρονο ήταν από τα “στημένα” κι απ' αυτό μάλιστα προήλθε και η ισοφάριση από τους γηπεδούχους. Οι παίκτες των δύο ομάδων οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ να είναι στο 1-1, αφήνοντας ανοικτούς “λογαριασμούς” για το δεύτερο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, όλα άλλαξαν, το γκολ που δέχθηκαν οι Κυκλαδίτες στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου τους έκοψε τα “φτερά” κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να αναλάβουν τα ηνία του αγώνα και να φτάνουν με αξιώσεις στην εστία του Θέμελη. Οι φιλοξενούμενοι δεν έπαιζαν πλέον ορθολογικά, αφού προσπαθούσαν να βγουν στην επίθεση με μεγάλες μπαλιές, όμως, αυτό ήταν σαν “βούτυρο στο ψωμί” των αμυντικών του Ιωνικού που σταματούσαν την όποια προσπάθεια έκαναν οι παίκτες του Πανναξιακού. Έτσι, οι Ναξιώτες άνοιξαν τις γραμμές τους, δεν υπήρχαν οι αλληλοκαλύψεις, αφού οι βοήθειες έφταναν με μεγάλη καθυστέρηση κι έτσι οι γηπεδούχοι βρήκαν τους χώρους για να κάνουν την ολική επαναφορά.

Η ομάδα του Γιώργου Βλαστού μετά το 2-1 έκαναν μόλις μία ευκαιρία, αλλά ο Αδαμόπουλος με υπερένταση σταμάτησε την κεφαλιά του Τόσκα.

Συνοπτικά το παιχνίδι

Ο Πανναξιακός ήταν αυτός που μόλις στο 5' με το σουτ του Ντούκα έφτασε κοντά στο γκολ, αφού η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το τέρμα του Αδαμόπουλου, ενώ στο 9' ο Σκαφτούρος με σουτ απαντάει στην μίνι ευκαιρία των φιλοξενούμενων (απόκρουση Θέμελη). Στο 13' οι Νικαιώτες πανηγυρίζουν για ελάχιστα δεύτερα καθώς το γκολ που σημείωσε Σκαφτούρος δεν μέτρησε. Σωστά μετά από υπόδειξη του επόπτη το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 31' ο Ντούκα χάνει μία ακόμη ευκαιρία (το σουτ αποκρούει με υπερένταση ο Αδαμόπουλος), αλλά ένα λεπτό αργότερο μετά από έναν πολύ όμορφο συνδυασμό ο Δερμιτζάκης βλέπει κενό στην αριστερή πλευρά του Ιωνικού, έδωσε τη μπάλα στον … ξεχασμένο Τζωρμπατζάκη κι αυτός με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για τον Πανναξιακό, καθώς ο Αδαμόπουλος δεν κατάφερε να αντιδράσει άμεσα. Οι όποιες προσπάθειες στη συνέχεια του Ιωνικού έπεσαν στο κενό, καθώς ούτε ευκαιρίες δεν χαρακτηρίζονταν οι όποιες προσπάθειες κι αν έκαναν. Όμως έπειτα από φάουλ από τα δεξιά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ήρθε η ισοφάριση. Η μπάλα έφτασε στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Πανναξιακού, έπειτα από τη σέντρα του Ιγκλι και με δυνατή κεφαλιά του Μαριόλη που βρέθηκε μόνος στο κέντρο της άμυνας έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Όπως αναφέρουμε παραπάνω, ο Πανναξιακός δεν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα, εκμεταλλεύτηκαν το άνοιγμα στις γραμμές άμυνας του Πανναξιακού και άρχισαν οι επιθέσεις χωρίς όμως να υπάρχει η μεγάλη ευκαιρία. Αρκούσε όμως μία στιγμή στο 59'. Ο Κατσαβρίας βρήκε τον Λαμπρινάτο κι εκείνος με τη σειρά του είδε τον Σκαφτούρο, που με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Θεμέλη για δεύτερη φορά και ο Ιωνικός πέρασε μπροστά στο σκορ.

Ο Πανναξιακός παρά την είσοδο του Κεμαβόρ δεν έγινε πιο επιθετικός, αντίθετα έπαιξε ποδόσφαιρο στα μέτρα των γηπεδούχων, με βαθιές μπαλιές και έτσι όλα τελείωσαν ήρεμα και απλά. Μοναδική στιγμή που ο Πανναξιακός μπορούσε να φτάσει στο γκολ, ήταν στο 75', όταν από κεφαλιά του Τόσκα, ο Αδαμόπουλος έκανε ίσως και στην απόκρουση της χρονιάς.

Ήττα της Άνω Μεράς τη Βάρη

Με επτά ποδοσφαιριστές κάτω των 19 ετών αγωνίστηκε η Άνω Μερά στη Βάρη, απέναντι στον τοπικό Αστέρα.

Οι Ασημομύτης Α., Θεοχάρης, Κεραμιδάς, Κουκάς Μ., Περιάλης, Ασημομύτης Ν., Σκαρλάφτης, δεν ταξίδεψαν με την ομάδα για διάφορους λόγους, ωστόσο οι "Μυκονιάτες" για ακόμα μια φορά έδειξαν ένα πολύ καλό πρόσωπο, κόντρα σε μία ομάδα που χτυπάει την πρωτιά.

Τα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση, πέτυχαν στο 30' ο Λαναράς με πλασέ και στο 62' ο Κάρδαρης έγραψε το τελικό 2-0 με σουτ έξω από την περιοχή.

Διαιτητής ήταν ο Ιωαννίδης (Πειραιά).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ (Κώστας Μπεχλιβανίδης): Μαρινάκης, Κοζής, Πλίτσης, Σκουρλής, Καμπάσης, Καρδαμίτσης, Παπαδημητρόπουλος, Κάρδαρης, Καββαδίας (75' Κολοφώτης Γ.), Κουσιάκης (60' Αλεξίου), Λαναράς (80' Κριλής)
ΑΝΩ ΜΕΡΑ (Νίκος Τζιώβας): Αγγελίδης, Λούπης Μ., Δήμα, Κουτσούκος, Χατζηπαναγιώτης, Ασημομύτης Λ., Πετράι, Μπάμπακαρ (65' Λυκούρης Ν.), Τουρέ, Τσιφλίδης (70' Χριστοδουλάκης), Κουκάς Ζ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής

του 9ου ομίλου της Δ' Εθνικής κατηγορίας


Αστέρας Βάρης-Ανω Μερά 2-0
Τριγλία Ραφήνας-ΑΟ Δικαίου 3-1
Ιωνικός-Πανναξιακός 2-1
Νικολακάκης-Ατρόμητος Πειραιά 2-1
Κερατσίνι-Περαμαϊκός 1-1
Ολυμπιακός Λαυρίου-Διαγόρας Ρόδου 2-0