Ο Πανναξιακός επικράτησε με 3-0 και πήρε από τώρα το εισιτήριο της ανόδου

Άρωμα Γ’ Εθνικής

Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, ο Πανναξιακός μετά τη νίκη του επί της ομάδας του Κερατσινίου βρίσκεται και μαθηματικά στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Οι Ναξιώτες αν και κουρασμένοι από τις συνεχόμενες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, έπαιξαν πάρα πολύ καλά, κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να φτάσουν σε μία εύκολη και άνετη επικράτηση, κόντρα σε έναν αντίπαλο που “έπαιζε” το τελευταίο τους “χαρτί”, καθώς μετά την ήττα που γνώρισε στη Νάξο, πλέον πολύ δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό στο τοπικό πρωτάθλημα του Πειραιά.

Οι παίκτες του Γιώργου Βλαστού από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό πίεζαν τους αντιπάλους τους, με αποτέλεσμα να μην δώσουν δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να ελπίζουν για κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Ακόμη είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Θέμελη. Ο τερματοφύλακας του Πανναξιακού είχε μία εύκολη μέρα απέναντι στους Πειραιώτες, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν έφταναν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του. Μπορεί τι Κερατσίνι να είχε ένα σερί οκτώ συνεχόμενων θετικών αποτελεσμάτων, αλλά αυτό δεν έλεγε τίποτα στους παίκτες του κ. Βλαστού που μπήκαν μέσα και συνοπτικές διαδικασίες πήραν το τρίποντο – άνοδος στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο όπου οι γηπεδούχοι με τα δύο γκολ των Κεμοβάρ και Σταυρόπουλου, απέκτησαν σαφές προβάδισμα στο σκορ. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πετύχουν κάτι καλό, όμως όπως αναφέραμε παραπάνω, δεν κατάφεραν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Θέμελη.

Το πρώτο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα ήταν απλά αναγνωριστικού χαρακτήρα , καθώς σ’ αυτό το πρώτο διάστημα της αναμέτρησης δεν υπήρχε κάτι αξιόλογο.

Από το είκοσι και μετά οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και έκλεισαν στα καρέ τους φιλοξενούμενους, με αποτέλεσμα στο 29’ ο Δερμιτζάκης με μπαλιά 40 μέτρων, βρήκε πολύ ωραία τον Τζορμπατζάκη μέσα στην περιοχή του Κερατσινίου, κι εκείνος με τη σειρά του είδε τον Κεμοβάρ, ο οποίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Δημητρόπουλου.

Στο 38’ Σταυρόπουλος με κεφαλιά, έπειτα την εκτέλεση κόρνερ του Τζορμπατζάκη έκανε το 2-0 για τον Πανναξιακό. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να τις χωρίζουν τα γκολ των Σταυρόπουλου και Κεμοβάρ.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν στο σκορ, όμως η καλά στημένη άμυνα των γηπεδούχων, δεν άφησε ελεύθερους χώρους στους παίκτες του Κερατσινίου, με αποτέλεσμα να μην φτάνουν με αξιώσεις στην εστία του Θέμελη.

Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι που είχαν «καβάτζα» τα δύο γκολ του πρώτου ημιχρόνου, έπαιξαν αρχικά συντηρητικά και όταν αποφάσισαν να ανεβάσουν στροφές, σημείωσαν ακόμη ένα γκολ. Στο 83’ ο Τζορμπατζάκης μετά από ατομική ενέργεια διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Ο Πανναξιακός έπειτα κι απ’ αυτή του τη νίκη έχει τεράστιες ελπίδες να τερματίσει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του 9ου ομίλου, αφού είναι μόλις ένα βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Ιωνικό. Για να το πετύχουν αυτό οι Ναξιώτες θα πρέπει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος να κάνουν το απόλυτο και ο Ιωνικός να στραβοπατήσει κάπου. Δηλαδή, στα τρία παιχνίδια που απομένουν θα πρέπει η ομάδα του Γιώργου Βλαστού να κάνει ισάριθμες νίκες.

Πανναξιακός (Βλαστός): Θέμελης, Κατσάνης, Τζορμπατζάκης (84΄Μπανακάκης), Σταυρόπουλος, Τόσκας, Αριανούτσος, Καρούσης, Αθανασίου, Κεμαβόρ (85΄Ντούκα), Δερμιτζάκης (81΄Μπονιάκος), Τερόλλης.
Κερατσίνι (Λαϊβέρας): Δημητρόπουλος, Καρράς, Κουλακάρης, Παπαδόγκονας, Βαττής, Παντελίδης, Βαρουξής (73΄Κουδουδάκης), Πλήθης (83΄Μαρμαρίδης), Μαριόλης, Καμμένος (61΄Μάλλης), Κατσιγιάννης.