Ο Πανναξιακός επικράτησε με 1-0 της Μυκόνου χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Δερμιτζάκης στο 25' και τώρα...

Πάει για το νταμπλ

* Οι δύο ομάδες έπαιξαν σύμφωνα με την ιστορία τους και πρόσφραν πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους* Στο 9' το παιχνίδι διεκόπη για 21 λεπτά λόγω μερικής συσκότισης * Κατά τη διάρκεια της διακοπής φίλαθλοι των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια

Ο Πανναξιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του τελικού του κυπέλλου Κυκλάδων, καθώς επιβλήθηκε με 1-0 της Μυκόνου στο γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων-Ερμούπολης, την Τετάρτη το απόγευμα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση αφού είχε οριστεί αρχικά για τις 19:00 το απόγευμα, όμως ο Γιάννης Ζαράνης (διαιτητής της αναμέτρησης) σφύριξε την έναρξη στις 19:40, λόγω καθυστέρησις του “Aqua Spirit”.

Στο γήπεδο βρέθηκαν περισσότεροι από 400 φίλαθλοι των δύο ομάδων και δημιούργησαν μία μοναδική εικόνα στο παιχνίδι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πρόσφεραν ένα πλούσιο θέαμα σε όλους όσους βρέθηκαν στην εξέδρα του γηπέδου της ΕΠΣ Κυκλάδων-Ερμούπολης. Αγωνιστικά το παιχνίδι αυτό ίσως ήταν το καλύτερο που έχει διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια στα γήπεδα των Κυκλάδων, κι αν δεν είναι το καλύτερο, σίγουρα συγκαταλέγεται σε ένα από τα ωραιότερα παιχνίδια που έχουμε δει στο Νομό μας. Η Μύκονος για ακόμη μια φορά απέδειξε ότι άξια βρέθηκε στον τελικό του κυπέλλου, καθώς “κοίταξε στα μάτια” έναν αντίπαλο που όχι μόνο παίζει μια κατηγορία παραπάνω απ' αυτήν, αλλά είναι και στην πρώτη θέση του 9ου ομίλου της Δ' Εθνικής κατηγορίας. Από την άλλη πλευρά ο Πανναξιακός έδειξε αρκετά επηρεασμένος από το πολύωρο ταξίδι, αφού μπήκε “μουδιασμένος” και έδωσε την ευκαιρία στην Μύκονο να κάνει το παιχνίδι της και να φτάσει πιο κοντά στο γκολ, πριν την αναγκαστική διακοπή του 9'.

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι σημειώθηκε στο 25' - σε κανονική ώρα στο 50' με τον χρόνο της διακοπής - με το ασύλληπτο σουτ του Δερμιτζάκη έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο τερματοφύλακας της Μυκόνου δεν κατάφερε να αποσοβήσει τον κίνδυνο αν και προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα. Οι Μυκονιάτες θα μπορούσαν να είχαν φτάσει στην ισοφάριση, αλλά ο Τσαλμάς έχασε μια δυο καλές ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Στην επανάληψη οι δύο ομάδες ανέβασαν ακόμη περισσότερο τους ρυθμούς τους και έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη ικανοποιήσει στους φιλάθλους που βρέθηκαν στην εξέδρα του γηπέδου, αν και δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα.

Τέλος, ο Πανναξιακός με τη νίκη του αυτή έσπασε μια αρνητική παράδοση που είχε με αντίπαλο τη Μύκονο, αφού στους έξι προηγούμενους τελικούς η ομάδα από το νησί των “ανέμων” είχε ισάριθμες επικρατήσεις. Οι Ναξιώτες έφτασαν στις πέντε κατακτήσεις κυπέλλου και δεύτερη συνεχόμενη, αφού πέρσι είχαν επικρατήσει της Άνω Σύρου στον τελικό της Πάρου με 3-0.

Πολύ καλή η διαιτησία του Γιάννη Ζαράνη και των βοηθών του Ι. Αρμακόμα και Ν. Νομικού.

Έσβησαν οι προβολής στο 9'

Τα απρόοπτα δεν έλειψαν από το παιχνίδι, αφού στο 9' υπήρξε μερική συσκότιση στο γήπεδο, καθώς τα μισά φώτα των προβολέων του γηπέδου έσβησαν. Ο Γιάννης Ζαράνης (διαιτητής της αναμέτρησης) διέκοψε προσωρινά το παιχνίδι, μέχρι να επανέλθει το φως. Η διάρκεια της διακοπής ήταν 21 λεπτά και θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ, πως δεν φέρει καμία ευθύνη η διοίκηση του γηπέδου ή η ΕΠΣ Κυκλάδων, καθώς υπήρξε πτώση σε ένα μεγάλο κομμάτι της Ερμούπολης.

Έπεσε ξύλο στη διακοπή

Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τη θα μπορούσε να ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της διακοπής του αγώνα, λόγω του προβλήματος με τον φωτισμό. Πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρχαν κάποιες προκλήσεις μεταξύ των φιλάθλων. Όμως τίποτα δεν έδειχνε αυτό που θα ακολουθούσε κατά τη διάρκεια της διακοπής. Φίλαθλοι και των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια και για αρκετή ώρα υπήρχε μεγάλη ένταση στην εξέδρα. Μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα έπεσαν μερικές “ψιλές”, καθώς οι ψυχραιμότερη δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τους φιλάθλους της Μυκόνους και του Πανναξιακού.

Πανναξιακός (Βλαστός): Θέμελης, Μπονιάκος, Τζωρμπατζάκης (90΄Πετρόπουλος), Σταυρόπουλος, Τόσκας, Αριανούτσος, Καρούσης (86΄Κατσάνης), Αθανασίου, Ντούκα (85΄Κεμαβόρ), Δερμιτζάκης, Τερόλλης.
ΑΟ Μυκόνου (Παχατουρίδης): Άντερσον, Καρατζάς, Θεοδώρου, Μπαλής, Βαλαμούτης, Αργυρόπουλος, Αργυρίου, Ξένος, Τσάλμας, Κηπριτίδης (57΄Μπουρντένης), Πανέτας.

Συγχαρητήρια στον Πανναξιακό από τον Δήμαχρο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης συγχαίρει την ομάδα του Πανναξιακού για την κατάκτησητου κυπέλλου Κυκλάδων:

“Ο Πανναξιακός, για μια ακόμη φορά, μας κάνει υπερήφανους με την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυκλάδων. Ο Πανναξιακός, το μεγάλο αθλητικό σωματείο της Νάξου, αποτελεί άξιο πρεσβευτή του τόπου μας στις αθλητικές διοργανώσεις και προβάλλει επάξια το νησί μας σε όλη την Ελλάδα. Υποβάλλω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους παίκτες, στους προπονητές, στη διοίκηση και σε όλο το φίλαθλο κοινό, που συμπαραστέκεται στο σωματείο. Εύχομαι οι κατακτήσεις σας να είναι συνεχείς και να διάγετε πάντα με υγεία, ευτυχία και προκοπή, σε προσωπικό, οικογενειακό και αγωνιστικό επίπεδο”.