21 συνολικά ομάδες αναμένεται να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Κυκλάδων

Τρεις όμιλοι των επτά

Με μίνι τουρνουά θα μοιάζει το φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, καθώς αναμένεται να δηλώσουν μόλις 21 ομάδες. Βέβαια γι' αυτήν την κατάσταση δεν ευθύνεται κανείς, αφού η δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά και η ενδοεπικοινωνία αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Ίος και Αστέρας Σύρου, όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα πάρουν μέρος τη νέα αγωνιστικό σεζόν. Η Ίος εκτός από τα οικονομικά προβλήματα, ταλανίζεται και από τα διοικητικά. Το συμβούλιο αδυνατεί να κατεβάσει την ομάδα στο πρωτάθλημα, αφού υπάρχουν μόνο λίγα άτομα να τρέχουν τις υποθέσεις της ομάδας. Υπάρχει μόνο μία πιθανότητα η ομάδα της Ίου αν όλα εξελιχθούν με τέτοιο τρόπο και το συμβούλιο οργανωθεί σωστά, να πάρει μέρος μόνο στο πρωτάθλημα των νέων και των παίδων.

Από την άλλη ο Αστέρας όπως είναι γνωστό έχει ένα μεγάλο χρέος στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και αδυνατεί να το πληρώσει. Μέσα σ' αυτά αν προστεθούν και τα πρόσθημα που έχουν μπει από την ΕΠΣ Κυκλάδων, τότε η συμμετοχή του Συριανού σωματείου θεωρείται αδύνατη. Τα χρέη του Αστέρα ξεπερνούν τις 8.000 ευρώ, αφού μόνο στην ΕΠΟ οφείλει 6.400.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ιστορικού σωματείου της Σύρου προσπάθησε να βρει τα χρήματα, έκανε άνοιγμα στους φίλους της ομάδες, όμως το ποσό όπως φαίνεται δεν έχει μαζευτεί κι έτσι, ο Αστέρας δεν θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα. Αλλά αν σε περίπτωση που η Ίος και ο Αστέρας ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα που τους ταλανίζουν και καταφέρουν να πάρουν μέρος τη νέα σεζόν, θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.

Από εκεί και πέρα οι 21 ομάδες που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Κυκλάδων είναι: Από τη Σύρο 3 (Α.Ο. Σύρου, Πάγος, Ajax), από Τήνο 2 (Στενή Τήνου και Α.Ο. Τήνου), από Άνδρο 2 (Υδρούσα, Ανδριακός), από τη Μύκονο 1 (Άνω Μερά), από την Πάρο 3 (Α.Ο. Πάρου, Νηρέας, Ένωση Μαρπησσαϊκού και Αστέρας Μαρμάρων), Σέριφο 1 (Α.Ο. Σερίφου), Σίφνος 1 (Πανσιφναϊκός), Μήλος 1 (Παμμηλιακός), από Νάξο 3 (Φιλώτι, Αστέρας Τραγαίας, Αγερσανί) και από Σαντορίνη 4 (Καρτεράδος, Λάβα, Πανθηραϊκός, Θύελλα Καμαρίου).

Έτσι θα χωριστούν

Το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας αναμένεται να διεξαχθεί με τρεις ομίλους, δηλαδή, όπως πραγματοποιήθηκε την περσινή αγωνιστική περίοδο.

Ακόμη βέβαια δεν έχει ξεκαθαρίσει ο τρόπος ανάδειξης του πρωταθλητή, αφού αυτός θα ξεκαθαρίσει έπειτα την συμπληρωματική προκήρυξη που θα σταλθεί στα σωματεία απο την επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Αν τελικά δηλώσουν συμμετοχή οι 21 ομάδες που προαναφέρουμε παραπάνω τότε οι όμιλοι θα είναι ως εξής:

Στο πρώτο όμιλο θα πάνε οι δύο από τις τρεις ομάδες της Σύρου (η μία με κλήρωση θα πάει στο δεύτερο όμιλο), οι ομάδες της Τήνου, της Μυκόνου και της Άνδρου.

Στο δεύτερο όμιλο θα είναι η μία ομάδα από τη Σύρο που θα βγει με κλήρωση, οι ομάδες της Πάρου, της Σίφνου, της Σερίφου και της Μήλου.

Τέλος στον τρίτο όμιλο θα συμμετέχουν οι ομάδες από τη Σαντορίνη και τη Νάξο.