Αναγκασμένες οι ομάδες να περιμένουν έξι μήνες μέχρι να ξεκινήσει η νέα σεζόν

Να σχεδιαστεί ένα δυνατό πρωτάθλημα

Το πρωτάθλημα για τις περισσότερες ομάδες ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Βέβαια αυτό όπως το έχουμε αναφέρουμε και παλαιότερα μπορεί να χαρακτηριστεί κι ως ένα μίνι τουρνουά, αφού οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων είναι λίγες. Βέβαια, ένας από τους κύριους παράγοντες που συμβαίνει είναι γιατί αν και βρισκόμαστε στο 2014, τα νησιά αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα διασύνδεσης. Από την άλλη όμως όταν θέλεις να πάρεις μέρος σε ένα πρωταθλήματα, γνωρίζεις αυτομάτως και τις δυσκολίες που θα έχεις να αντιμετωπίσεις. Για παράδειγμα τη Μύκονο και τον Πανναξιακό δεν τους ρώτησαν σε ποιον όμιλο θέλουν να πάρουν μέρος, τους τοποθέτησαν – έστω με κλήρωση – και οι ομάδες των Κυκλάδων πήραν μέρος και είναι αναγκασμένες τα μισά ταξίδια που έχουν να κάνουν να είναι στην Κρήτη. Αυτό όσο άσχημο κι αν ακούγεται μπορεί να το κάνει η ΕΠΣ Κυκλάδων, δηλαδή, να σχεδιάσει ένα δυνατό πρωτάθλημα με τις ομάδες που επιθυμούν να πάρουν μέρος. Για όσες δεν μπορούν να πάρουν μέρος, να υπάρχει μία δεύτερη κατηγορία ώστε να μπορούν να παίξουν κι αυτές ποδόσφαιρο.

Να δημιουργηθεί ένα δυνατό πρωτάθλημα”

Ο τεχνικός του Αίαντα Σύρου Γιώργος Ρούσσος μίλησε για το γεγονός ότι το πρωτάθλημα Κυκλάδων για πολλές ομάδες ουσιαστικά ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο και τα σωματεία αυτά είναι αναγκασμένα να περιμένουν έξι μήνες έως ότου δηλαδή ξεκινήσει η νέα σεζόν.

“Θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε οι αθλητές να παίζουν σε ένα πρωτάθλημα και να κάνουν τα παιχνίδια που πρέπει. Δεν είναι δυνατόν να φεύγουν τα παιδιά του Πάγου σκυμμένα και αρχές Φεβρουαρίου να σταματήσουν τη μπάλα”.

Για το αν έχει κάποια πρόταση πάνω σ' αυτό το θέμα ο κ. Ρούσσος είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει κάτι συγκεκριμένο, όμως θα πρέπει να κάτσουν όλοι μαζί και να βρουν μία λύση: “Αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω σε κάτι τέτοιο, όμως το σίγουρο είναι ότι η ΕΠΣ Κυκλάδων θα πρέπει από τώρα να γίνουν κάποιες επαφές με τα σωματεία, τώρα που υπάρχει χρόνος και όχι την καλοκαιρινή περίοδο που είναι τουριστική σεζόν και οι περισσότεροι δεν εμφανίζονται. Τα σωματεία δεν μπορούν να σταματήσουν από τον Φλεβάρη, κακά τα ψέματα οι ομάδες προπονούνται καθημερινά, δεν μπορεί για παράδειγμα ο Πάγος να σταματήσει τις προπονήσεις τον Φεβρουάριο. Θα πρέπει λοιπόν όλα αυτά τα σωματεία, τόσο από τη Σύρο, όσο και από άλλα νησιά όπως αυτά της Σαντορίνης, της Μυκόνου, της Νάξου, της Πάρου, να δούμε και τι θα κάνουν και οι ομάδες που αγωνίζονται στη Γ΄ Εθνική, να έρθουν σε μία συμφωνία και να δημιουργήσουμε ένα δυνατό πρωτάθλημα με 10 ομάδες κι ας έχει πιο πολλά έξοδα. Εξάλλου οι ομάδες έχουν έξοδα. Αν γίνει αυτό, όλοι θα ευχαριστηθούν τη μπάλα, γιατί και οι ομάδες που παίζουν τώρα δεν είναι όλες δυνατές, αφού υπάρχουν δύο – τρία σωματεία που είναι πολύ χαμηλής ποιότητας”.

Στην συνέχεια ο κ. Ρούσσος αναφέρθηκε στην επιτυχία της ομάδας του να κατακτήσει την πρώτη θέση σε ένα όμιλο πολύ δυνατό όπως ήταν ο πρώτος. “Ο στόχος ήταν να μπούμε στα μπαράζ, δεν ξέραμε αν θα είμαστε πρώτοι ή δεύτεροι και να μπούμε μετά από αγώνα μπαράζ. Εδώ θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Α.Ο. Σύρου που θα δώσει αγώνα με τον δεύτερο του δευτέρου ομίλου, να τον έχουμε κι εκείνον στην τελική φάση, ώστε να υπάρχουν δύο Συριανές ομάδες και θα είναι ότι καλύτερο, γιατί πέρσι είμαστε μόνοι. Από εκεί και πέρα είχαμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα, έχει πολλές δυνατότητες, το παιχνίδι με τον Πάγο ήταν ειδικού χαρακτήρα, ήταν αδύνατο να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο, είχαμε στόχο να μπούμε στα μπαράζ και τον πετύχαμε. Είμαστε χαρούμενοι γιατί το καταφέραμε πρώτον και δεύτερον γιατί ήρθαμε πρώτοι στον όμιλο”.

Για την επόμενη μέρα και τον σχεδιασμό που έχει για τη συνέχεια του πρωταθλήματος ο τεχνικός του Αίαντα είπε: “Τις άλλες ομάδες να πω την αλήθεια δεν τις γνωρίζω, ούτε και πέρσι είχα πάει στα μπαράζ να δω, αυτό που εγώ γνωρίζω ότι η δική μας η ομάδα είναι πάρα πολύ δυνατή και στην καλύτερή της μέρα δεν έχει να φοβηθεί κανέναν. Με αυτό το σκεπτικό θα μπούμε στα μπαράζ και θα προσπαθήσουμε να τους κερδίσουμε όλους”.

“ Αν κάποιος δεν θέλει, μπορεί από μόνος του να σταματήσει”

Από την πλευρά του ο προπονητής του Πάγου, Ηλίας Ξενικάκης μίλησε για το γεγονός ότι η ομάδα του ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στις αρχές του Φεβρουαρίου: “Είναι πραγματικά ένα άσχημο γεγονός και δεν ξέρουμε με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτά τα παιδιά, αυτούς τους ποδοσφαιριστές να ξεκινούν ξανά προετοιμασία τον Αύγουστο. Είναι ένα διάστημα έξι μηνών, χάνουμε, χάνουμε παιχνίδια, μένει πάρα πολύ πίσω ο παίκτης, τα παρατάει, δεν έχει διάθεση και πάνω από όλα αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Δεν εννοείται πρωτάθλημα με έντεκα παιχνίδια, δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Σίγουρα, είναι το γεωγραφικό το θέμα που έχουμε, αλλά ίσως θα πρέπει να σκεφτούν ή να γίνονται play off με περισσότερες ομάδες , να υπάρχουν τρεις γύροι όπως είναι σε άλλα πρωταθλήματα, δεν γίνεται αυτό και είναι κρίμα. Τώρα τα παιδιά αυτά μένουν πίσω. Δεν υπάρχει διάθεση καθόλου, τα πρόσωπα όλων είναι κατεβασμένα και είναι άδικο, για εμάς, για το πρωτάθλημα για όλους. Αν κάποιος δεν θέλει, μπορεί από μόνος του να σταματήσει. Εμείς από την πλευράς μας θέλουμε να συνεχίσουμε. Θέλουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο και παίξαμε μόλις έντεκα παιχνίδια. Ποια ομάδα δημιουργείται με έντεκα παιχνίδια;”

Τώρα, για το αν θα συνεχιστούν οι προπονήσεις από τη στιγμή που το πρωτάθλημα τελείωσε για τον Πάγο ο κ. Ξενικάκης είπε: “Θα κάνουμε μία συγκέντρωση και εκεί με το συμβούλιο θα αποφασίσουμε. Σκοπός μου είναι να μην σταματήσουμε από τώρα, θέλω να συνεχίσουμε τις προπονήσεις για τουλάχιστον δύο μήνες ακόμη, παράλληλα με κάποιες άλλες δραστηριότητες (5x5) που υπάρχουν στο νησί μας, να είναι οι ποδοσφαιριστές μου σε μία αγωνιστική κατάσταση τέτοια που δεν θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, δυστυχώς”.

Ετικέτες: