Ανοίγει και επίσημα η αυλαία του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου με την διεξαγωγή της πρώτης φάσης του κυπέλλου

Δυνατές “μονομαχίες” με το... καλημέρα

Ξεκινούν και επίσημα οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων των Κυκλάδων με την διεξαγωγή της πρώτης φάση του κυπέλλου. Μετά από έξι μήνες αγωνιστικής απραξίας, και έναν μήνα προετοιμασίας οι ομάδες μπαίνουν ξανά σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Οι ομάδες μετά από περίπου 40 ημέρες σκληρής προετοιμασίας, ήρθε η ώρα να δείξουν στους φιλάθλους το αποτέλεσμα των προπονήσεων. Βέβαια οι ομάδες ακόμη δεν είναι εκατό τις εκατό έτοιμες, αφού η μεγάλη διακοπή από την αγωνιστική δράση, θέλει το δικό της χρόνο, ώστε οι παίκτες να μπορέσουν να βρουν τους ρυθμούς τους. Το σίγουρο είναι, με βάση και τα παιχνίδια της πρώτης φάση, ότι οι παίκτες αν δεν όπως αναφέρουμε παραπάνω δεν είναι έτοιμοι, αλλά θα προσπαθήσουν να δώσουν ότι καλύτερο μπορούν ώστε, να πάρουν τη νίκη – πρόκριση.

Υπάρχουν τοπικά ντέρμπι που οι ομάδες θέλουν τη νίκη για να αποκτήσουν ένα ψυχολογικό αβαντάζ απέναντι στον αντίπαλό τους. Αυτό βέβαια μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να φέρει, αφού οι φίλαθλοι από την πλευρά τους θα έχουν την ευκαιρία με το... καλημέρα να παρακολουθήσουν σπουδαίες αναμετρήσεις.

Εδώ στη Σύρο, οι τοπικές ομάδες προετοιμάστηκαν όσο καλύτερα μπορούσαν, έδωσαν φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, που μέσα απ' αυτά βγήκαν κάποια συμπεράσματα. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να προκαθορίσει κάποιο αποτέλεσμα, μέσα απ' αυτά που έχει δει τις προηγούμενες μέρες και ειδικότερα από τα φιλικά. Τα παιχνίδια προετοιμασίας γίνονται με κύριο σκοπό το καλύτερο μοντάρισμα της ομάδας. Οι προπονητές από την πλευρά τους δοκιμάζουν διάφορα σχήματα και παίκτες και το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σημασία.

Το μόνο που με βεβαιότητα μπορεί να ειπωθεί είναι ότι καμία ομάδα δεν είναι έτοιμοι, αφού το κενό των έξι μηνών είναι πολύ μεγάλο. Στη Σύρο, υπάρχει την Κυριακή το τοπικό ντέρμπι του νησιού. Οι φίλοι και των δύο ομάδων, αλλά και οι ουδέτεροι το αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού τα δύο αυτά σωματεία, Πάγος και Α.Ο. Σύρου, θα βρεθούν αν όλα κυλήσουν όπως τα υπολογίζουν, συνολικά μέσα στη σεζόν πέντε φορές. Ηλίας Ξενικάκης και Μιχάλης Μανθόπουλος έχουν καταστρώσει ήδη τα σχέδιά τους για το παιχνίδι της Κυριακής. Εκπλήξεις δεν αναμένεται να υπάρξουν αφού οι παίκτες που θα αγωνισθούν είναι αυτοί που έπαιξαν και στα φιλικά παιχνίδια.

Τώρα, μία μέρα πριν ο... νεανικός Αίαντας Σύρου θα παίξει με τον ΠΑΣ Τήνου. Για την ομάδα της Τήνου είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι υπό την νέα της μορφή, αφού μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΣ δημιουργήθηκε έπειτα από τη συγχώνευση του Α.Ο. Τήνου και της Στενής. Το παιχνίδι είναι ντέρμπι, αφού και οι δύο ομάδες θέλουν να αποδείξουν ότι και φέτος θα είναι ανταγωνιστικές.

Από εκεί και πέρα και το παιχνίδι της Μυκόνου έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού οι δύο τοπικές ομάδες θέλουν νίκη για τους ίδιους ακριβώς σκοπούς. Άνω Μερά και Α.Ο. Μυκόνου αναμένεται και τη φετινή χρονιά να πρωταγωνιστήσουν και μέσα στους στόχους τους έχουν και το κύπελλο.

Κύπελλο Κυκλάδων
(1η φάση)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές  
1. Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ - Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ Σάββατο 20/09/14 16:00 ΒΑΚΟΝΔΙΟΣ Μ., ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ Φ., ΝΕΟΚΟΣΜΙΔΗΣ Γ.  
2. Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ - Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ Σάββατο 20/09/14 16:30 ΜΑΡΑΓΚΟΣ Ν., ΑΡΜΑΚΟΛΑΣ Ι., ΜΠΕΛΙΤΣΗΣ Γ.  
3. ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ - Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Σάββατο 20/09/14 17:00 ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ Λ., ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ Ν., ΡΟΥΣΣΟΣ Ι.  
4. Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ - ΛΑΒΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ ΚΑΜΑΡΙΟΥ Σάββατο 20/09/14 17:00 ΜΟΥΤΑΦΗΣ Α., ΒΑΙΛΑΣ Γ., ΖΩΡΖΟΣ Ε.  
5. Α.Ο. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ ΚΑΜΑΡΙΟΥ Σάββατο 20/09/14 19:30 ΒΑΙΛΑΣ Γ., ΜΟΥΤΑΦΗΣ Α., ΖΩΡΖΟΣ Ε.  
6. Α.Ο. ΠΑΓΟΥ - Α.Ο. ΣΥΡΟΥ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ Κυριακή 21/09/14 16:30 ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ Ν., ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ Λ., ΝΟΜΙΚΟΣ Ν.  
7. ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ Ο.Φ. - Α.Ο. ΥΔΡΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΔΡΟΥ Κυριακή 21/09/14 17:00 ΡΟΥΣΣΟΣ Γ., ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ Μ., ΒΑΣΑΛΟΣ Λ.  
8. Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ - Α.Ο. ΠΑΡΟΥ ΜΑΡΜΑΡΩΝ Κυριακή 21/09/14 17:00 ΚΟΥΖΟΥΜΗΣ Ι., ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ Α., ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ Σ.  
9. Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ - Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑΞΟΥ Τετάρτη 08/10/14 17:00    
Νέων - 1ος Ομιλος
(1η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές  
10. Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ - Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ Κυριακή 21/09/14 11:00 ΑΡΜΑΚΟΛΑΣ Ι., ΜΑΡΑΓΚΟΣ Ν., ΜΠΕΛΙΤΣΗΣ Γ.  
11. Α.Ο. ΠΑΓΟΥ - ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ Τρίτη 23/09/14 17:00    
Νέων - 2ος Ομιλος
(1η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές  
12. Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ - Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ Σάββατο 20/09/14 17:30 ΚΟΥΖΟΥΜΗΣ Ι., ΡΟΥΣΣΟΣ Ε., ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ Μ.  
13. Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ - Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ Κυριακή 21/09/14 11:00 ΒΑΚΟΝΔΙΟΣ Μ., ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ Φ., ΝΕΟΚΟΣΜΙΔΗΣ Γ.  
14. Α.Ο. ΠΑΡΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΝΑΞΟΥ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ Κυριακή 21/09/14 19:30 ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ Α., ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ Μ., ΡΟΥΣΣΟΣ Ε.