Ο Α.Ο. Μύκονου ήταν ο μεγάλος νικητής (0-1) στο ντέρμπι με τον Α.Ο. Σύρου

Διαφήμισαν το ποδόσφαιρο

  • Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου, 2014 - 06:07

Με το τρίποντο στις αποσκευές επέστρεψε στη βάση του ο Α.Ο. Μυκόνου, καθώς επικράτησε το Σάββατο με 0-1 του Α.Ο. Σύρου, στο μεγάλο ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου.

Η ομάδα της Σύρου ήταν εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια - επίσημα και φιλικά - παρόλα αυτά δεν κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι με την Μύκονο, αν και οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν ότι ήταν καλύτερη ομάδα από τους παίκτες του Μάκης Βαρθαλίτη.

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι σημειώθηκε με σουτ-βολίδα από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 69', από τον Ασλάνι.

Από το σημείο αυτό κι έπειτα ο Α.Ο. Σύρου, πίεσε ώστε να φέρει το ματς στα ίσα, όμως η καλές τοποθετήσεις της αμυντικής γραμμής του Α.Ο. Μυκόνου, στέρησαν από την ομάδα της Σύρου ένα γκολ, αλλά και κάποιο βαθμό.

Το σωματείο του Θεόφιλου Παχατουρίδη έχει ξεκινήσει πάρα πολύ καλά το παιχνίδι, αφού έχει σε δύο εκτός έδρας ματς, ισάριθμες νίκες και μάλιστα σε πολύ δύσκολες έδρες, όπως είναι της Τήνου και της Σύρου.

Το αγωνιστικό μέρος

Το παιχνίδι ήταν σχετικά καλό, αφού και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη και έπαιξαν γι' αυτήν. Ο Α.Ο. Σύρου αν και στα προηγούμενα ματς είχε προβληματίσει με την απόδοσή τους στο ματς του Σαββάτου ήταν αρκετά βελτιωμένος και έδειξε πως μπορεί να έχει ακόμη καλύτερη εικόνα στο μέλλον. Η απόδοση και των δύο ομάδων ικανοποίησε τους περίπου 450 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο της Άνω Σύρου, αφού οι δύο ομάδες έπαιξαν τόσο όσο έπρεπε για να προσφέρουν θέαμα στους θεατές. Από εκεί και πέρα ο Α.Ο. Σύρου θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο με τους Μουράϊ στο 29' και Μπαλόπιτα στο 44'. Όμως και οι δύο προσπάθειες των παικτών της ομάδας της Σύρου είχαν την ίδια κατάληξη. Από την πλευρά της η ομάδα της Μυκόνου βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 33' με τον Βλαχόπουλο, όμως ο Κόκκαλης πριν η μπάλα περάσει την γραμμή του τέρματος τους Συριανού, την έδιωξε μακριά και αποσόβησε το κίνδυνο.

Το τελευταίο σφύριγμα του κ. Ζαράνη βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 0-0 και οι δύο τεχνικοί στην ανάπαυλα του ημιχρόνου προσπάθησαν να δείξουν στους παίκτες τους τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσουν στο γκολ. Τυχερή... ήταν η ομάδα της Μυκόνου, αφού ο Ασλάνι με ασύλληπτο σουτ στο 69' από το ύψος της περιοχής έδωσε την υπερπολύτιμη νίκη στην ομάδα της Μυκόνου, αφού όσο κι αν προσπάθησε ο Συριανός δεν κατάφερε να αποσοβήσει τον κίνδυνο για την εστία του.

Ο Α.Ο. Σύρου όσο κι αν προσπάθησε στη συνέχεια δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, αφού οι αμυντικοί του Α.Ο. Μυκόνου είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Σαραντάκου.

Α.Ο. ΣΥΡΟΥ (Βαρθαλίτης): Συριανός, Μανουδάκης, Κόκκαλης, Παπαδάκης, Μαραγκός, Τζώρτζης (69' Τερόλη), Γκιουράι, Μουράι, Σαγκινέτος, Μπαλόπιτας, Ξυγκάκης (80' Καπλάνης)

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ (Παχατουρίδης): Σαραντάκος, Μύρτινας, Βαλαμούτης, Δαμάι, Αργυρίου, Μπαλλής, Ραγιάς Χρ. (60' Λυκούρης), Ραγιάς Ρον. (40' Καρατζάς), Βλαχόπουλος, Ελ Μπάτρι, Ασλάνι (91' Τσέκος)