Ο Α. Ο. Σύρου επικράτησε με 4-1 της Άνω Μεράς στο γήπεδο της Άνω Σύρου, έπειτα από ένα φανταστικό παιχνίδι

Έδειξε έτοιμος για τα… τελικά

Με εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε τα μπαράζ του πρωταθλήματος ο Α.Ο. Σύρου, όπου επικράτησε με 4-1 της Άνω Μεράς. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο γήπεδο της Άνω Σύρου, παρουσία 150 περίπου φιλάθλων. Το παιχνίδι αν και αδιάφορο βαθμολογικά, μιας και η Μύκονος είχε εξασφαλίσει μετά το 3-0 επί του Παμμηλιακού την πρώτη θέση, οι δύο ομάδες έπαιξαν για τη νίκη γοήτρου και να κλείσουν αυτή τη φάση με τον καλύτερο τρόπο. Από την πλευρά της η ομάδα της Άνω Μεράς αν και τερμάτισε στην τελευταία θέση του δευτέρου ομίλου, είχε εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία, καθώς όπως είναι γνωστό οι ομάδες που συμμετείχαν στην φάση, δεν είχαν πρόβλημα υποβιβασμού.

Παρόλα αυτά προσπάθησε να πάρει κάτι καλό απ’ αυτό το παιχνίδι, όμως δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, μιας και οι αρκετές απουσίες και η καλή εμφάνιση από πλευράς Σύρου, δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης.

Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Μάκη Βαρθαλίτη έδειξαν έτοιμοι για τα μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή, αφού η εμφάνισή τους στο χθεσινό παιχνίδι ήταν επιβλητική και κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει.

Από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό οι Συριανοί έκαναν ότι ήθελαν στο ματς, έφταναν εύκολα στα καρέ του Πουλάκη, κι αν ήταν ποιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια το σκορ θα είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις. Άλλωστε στο παιχνίδι σημειώθηκαν συνολικά πέντε τέρματα, υπήρχαν τρία δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες.

Από την πλευρά τους οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στην εξέδρα του γηπέδου της Άνω Σύρου έμειναν ευχαριστημένοι από το θέαμα, κι αυτό φάνηκε στο τέλος του αγώνα που όρθιοι χειροκρότησαν τους παίκτες και των δύο ομάδων.

Τέλος, ο Α.Ο. Σύρου παρά τη νίκη του αυτή ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Α.Ο. Μυκόνου και πλέον περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα μεταξύ του Πανθηραϊκού και του Πανναξιακού για να δει ποια ομάδα θα βρει απέναντί του, στον ημιτελικό του πρωταθλήματος.

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ

11’ ο Μανουδάκης με κεφαλιά ανάγκασε τον Πουλάκη σε εντυπωσιακή ενέργεια, ο γκολκίπερ της Άνω Μεράς έδιωξε σε κόρνερ.

13’ άτυχος το μέσος της ομάδας της Σύρου Κυριάκους Μανουδάκης, αφού πήρε την κεφαλιά μέσα στην μικρή περιοχή, όμως είδε τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Πουλάκι.

14’ ο Ραμπαβίλας πρόλαβε τον τερματοφύλακα της Άνω Μεράς και με πλασέ προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στο τέρμα της φιλοξενούμενης ομάδα, όμως ο Κεραμιδάς την τελευταία στιγμή την έδιωξε μακριά.

20’ Ο Ξυγκάκης μετά από ένα ωραίο συνδυασμό και συνεχόμενες πάσες μεταξύ των παικτών της ομάδας της Σύρου, με πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Α.Ο. Σύρου.

23’ άτυχος ο Σέχου στο σουτ που επιχείρησε από τα 25 μέτρα αφού είδε τη μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πουλάκι.

27’ ο Ξυγκάκης βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή, όμως ο Μενδρινός διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

30’ ο Τουρέ μετά το λάθος του Μπαλόπιτα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

32’ ο Σαγκινέτος έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Α.Ο. Σύρου, αφού δεν κατάφερε να νικήσει τον Πουλάκη.

40’ ο Καραμαλίγκας σταμάτησε με ωραίο τρόπο το σουτ του Τουρέ.

41’ η Άνω Μερά εκτέλεσε κόρνερ και η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα του Καραμαλίγκα.

41’ ο Καπλάνης βγήκε στην κόντρα όμως καθυστέρησε να κάνει το πλασέ και οι αμυντικοί της Άνω Μεράς πρόλαβαν να κόψουν τη μπάλα.

43’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να φέρου το ματς στα ίσα, καθώς ο Μουράϊ έβγαλε τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

51’ άουτ πέρασε το σουτ του Μουράϊ.

54’ ο Τερόλλη με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0 για την ομάδα της Σύρου.

58’ ο Ασημομύτης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει το σκορ, αφού είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Καραμαλίγκα.

67’ ο Γκιουράϊ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Μάκη Βαρθαλίτη, αφού βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως το πλασέ που επιχείρησε το απέκρουσε ο Πουλάκη με εντυπωσιακό τρόπο.

71’ ο Κουκάς πήρε την επαναφορά της μπάλας έπειτα το σουτ του Τουρέ και την απέκρουσε του Καραμαλίγκα και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1.

74’ ο Τερόλλη με πλασέ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τρίτο για την ομάδα του, 3-1.

76’ άουτ πέρασε το σουτ του Φραγκιά.

77’ ο Σαγκινέτος έπειτα τη σέντρα του Φραγκιά διαμόρφωσε το τελικό 4-1 για την ομάδα της Σύρου.

81’ άουτ πέρασε το σουτ του Μουράϊ.

85’ ο Ξυγκάκης με σουτ απείλησε για ακόμη μια φορά την εστία της Άνω Μεράς.

86’ ο Καραμαλίγκας με εντυπωσιακό τρόπο είπε όχι στον Κουκά που βρέθηκε μόνος απέναντί του.

Α.Ο. Σύρου (Μάκης Βαρθαλίτης): Καραμαλίγκας, Καπλάνης (63’ Γκιουράϊ), Τερόλλη (77’ Δημητρακόπουλος), Παπαδάκης, Μουράϊ, Μπαλόπιας, Μανουδάκης, Σέχου, Ξυγκάκης, Ραμπαβίλας (46’ λ. τρ. Φραγκιάς), Σαγκινέτος.

Άνω Μερά (Νίκος Τζιώβας): Πουλάκης, Κουτσούκος, Δήμας, Τσελάϊ (57’ Ραπάϊ), Κεραμιδάς, Μπούμπουρης, Τουρέ, Ντιαϊε (68’ λ. τρ. Δήμας), Ασημομύτης (81’ Εππάγια), Κουκάς, Πετράϊ.