Κανείς από την Ένωση και τους υποψηφίου δεν έχει καταδικάσει τα γεγονότα της... Πάρου

Αυτή θα είναι η.... αρχή

Ο τελικός του πρωταθλήματος έχει ολοκληρωθεί εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα με τις μνήμες να είναι ακόμη νωπές, για όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό άρθρο της εφημερίδας, αποκλειστικά υπεύθυνη για όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, του ημιχρόνου και της παράτασης ήταν η ΕΠΣ Κυκλάδων.

Σε καμία περίπτωση δεν είχε φροντίσει για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού, μεταξύ δύο ομάδων, δύο νησιών, όπου το προηγούμενο διάστημα είχαν ακουστεί πάρα πολλά.

Το κλίμα μπορεί να μην ήταν "πολεμικό" όμως υπήρχε μεγάλη προκατάληψη, ως προς το πρόσωπο το οποίο θα διεύθυνε το ματς. Όχι γιατί δεν ήταν καλός διαιτητής, αλλά γιατί πολύ απλά ήταν... Συριανός. Ο κ. Ζαράνης όπως έχει γραφτεί, τονιστεί άλλωστε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, στο αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα τα πήγε πάρα πολύ καλά, αφού όλες οι αποφάσεις του ήταν σωστές. Ελέγχετε μόνο ότι δεν διέκοψε το ματς όταν "μπούκαραν" στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου φίλαθλοι του Πανναξιακού, όπως έγινε και στο 118, όταν οπαδός της ομάδας της Νάξου, έφτασε πολύ κοντά στο κέντρο του γηπέδου.

Όλα αυτά βέβαια έχουν σχολιαστεί γραφτεί και έχει καταναλωθεί αρκετό μελάνι για να αποτυπώσει όλα όσα έγιναν την Κυριακή στον τελικό "παρωδία" της Πάρου.

Από εκεί και πέρα φαίνεται οι υποψήφιοι για την προεδρία της Ένωσης, έχουν "ταμπουρωθεί" πίσω από τα γεγονότα και για να μην δυσαρεστήσουν κανέναν και κανένα σωματείο δεν έχουν βγει να καταδικάσουν τα γεγονότα που συνέβησαν την Κυριακή. Κύριοι αν νομίζεται ότι αυτό ήταν το τέλος των επεισοδίων είστε οικτρά γελασμένοι καθώς από την στιγμή που υπάρχει ατιμωρησία, αυτό και όλα όσα συνέβησαν είναι απλά η... ΑΡΧΗ.

Μπορεί να μην έχουν θέσει ανοικτά την υποψηφιότητά τους -γι' αυτό δεν αναφέρονται ονόματα - όμως οι υποψήφιοι για την προεδρία της Ένωσης έχουν κάνει τις επαφές τους με τις ομάδες και έχουν βρει και τους ανθρώπους που θα τους στηρίξουν στην προσπάθειά τους αυτή. Για να λέμε τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη, ευθύνες κύριοι δεν φέρει μόνο ο ήδη πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων, Γιάννης Σιγάλας, αλλά όλο το διοικητικό συμβούλιο που κάποιοι απ' αυτούς πήγαν μία "βόλτα" μέχρι την Πάρο, να δουν τον τελικό, αλλά και το βασικότερο να μιλήσουν με τις ομάδες που θα τους στηρίξουν τον προσεχή Ιούνιο. Το παιχνίδι τελείωσε ο Πανναξιακός είναι άξιος πρωταθλητής, αφού στο αγωνιστικό κομμάτι όλα ήταν καθαρά και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό.

Γιώργος Φώσκολος: "Δύο χρόνια χάνουμε το πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες"

Ο πρόεδρος του Α.Ο. Σύρου μετά το τέλος του τελικού είπε: Χάσαμε το πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες, όπως συνέβη και πέρσι με τον Αίαντα Σύρου. Είμαστε καλύτεροι στο παιχνίδι, αυτό το είδε και όλος ο κόσμος που ήταν στο γήπεδο της Πάρου, ότι δηλαδή μία ομάδα υπήρχε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πανναξιακός από την πλευρά του το πήγε το παιχνίδι το επήγε εκεί που ήθελε, καθώς γνώριζε πολύ καλά ότι έχει ένα πάρα πολύ καλό τερματοφύλακα. Καλό τερματοφύλακα βέβαια έχουμε κι εμείς κι αυτό το απέδειξε και στα πέναλτι, όμως χάσαμε το τελευταίο πέναλτι και μαζί το πρωτάθλημα".

Για τον κόσμο που ακολούθησε την ομάδα της Σύρου στην Πάρο για τον τελικό, ο πρόεδρος του Α.Ο. Σύρου είπε: "Θέλω να ευχαριστήσω αυτόν τον υπέροχο κόσμο που μας ακολούθησε και θέλω να του πω, πως ο Α.Ο. Σύρου έχει επιστρέψει δυναμικά και πρέπει να γνωρίζει πως είναι πάρα πολύ δύσκολο μια ομάδα μέσα σε τρία χρόνια, με μηδέν δελτία να έχει κάνει μία τέτοια πορεία, με δύο τελικούς πρωταθλήματος και να έχει κατακτήσει ένα κύπελλο. Το φετινό πρωτάθλημα, ήταν ένα πρωτάθλημα δύσκολο, καθώς είχε μέσα πάρα πολλές καλές ομάδες".

Ο τεχνικός του Πανναξιακού Γιώργος Προμπονάς μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος κα του κυπέλλου.

"Είναι μία πάρα πολύ μεγάλη στιγμή για εμάς, πήραμε το νταμπλ και θα πω αυτό που είπα στους ποδοσφαιριστές μου. Οι κόποι μας από τις διπλές προπονήσεις πρέπει να ανταμειφτούν στο τελικό του πρωταθλήματος. Δύσκολα, εύκολα, όπως ακριβώς και στο κύπελλο κατορθώσαμε με αυτόν τον τρόπο να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αγωνιστικά το παιχνίδι πήγε όπως ακριβώς το περιμέναμε, πήγε στις λεπτομέρειες. Αντιμετωπίσαμε έναν ισχυρό, ισάξιο αντίπαλο. Από την πλευρά μας αιφνιδιαστήκαμε από το γρήγορο γκολ και στη συνέχεια προσπαθήσαμε να φέρουμε το ματς στα ίσα. Η είσοδος τους Ντάσιου βοήθησε και ισοφαρίσαμε".