Ο Πανναξιακός "πέταξε" το πλεονέκτημα καθώς έμεινε στο 2-2 με τον Διαγόρα Αγίας Παρασκευής

Θα ταξιδέψει στην Χίο για την... άνοδο

Ο Πανναξιακός αν και αγωνίστηκε για 40 λεπτά με παίκτη παραπάνω δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της ομάδας από την Μυτιλήνη και ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής έφυγε με έναν "χρυσό" βαθμό που αν και είναι 3 βαθμοί πίσω από τους Ναξιώτες και τον Κανάρη, παραμένει στο κόλπο της πρόκρισης.

Το ματς πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο ΔΑΚ Νάξου, με τον Πανναξιακό να φιλοξενεί τον Διαγόρα, σε ένα παιχνίδι που ήθελε μόνο τη νίκη για να εξακολουθήσει να έχει το πλεονέκτημα απέναντι στον Κανάρη και να πάει στη Χίο θέλοντας δύο αποτελέσματα. Ο Διαγόρας έπαιξε έξυπνα αν και έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ δεν το έβαλε κάτω, βγήκε μπροστά και κυνήγησε την ανατροπή, όπως και έγινε επτά λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους.

Οι Ναξιώτες μετά και την αλλαγή που έγινε στο ημίχρονο βγήκε πιο επιθετικός και αποφασισμένος, όμως δεν είχε καθαρό στην τελική προσπάθεια.

Στο 48' ο Λίκα ανατράπηκε από τον σκόρερ του Διαγόρα και ο Στιλιανός αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή και άφησε την ομάδα του με λιγότερο παίκτη.

Στα λεπτά που απέμειναν οι παίκτες του κ. Προμπονά το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν σε 2-2 στο 75' με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κότσαρη. Η μπάλα έσκασε μπροστά στον Βογιατζή ο γκολκίπερ του Διαγόρα αδράνησε και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 2-2.

Τέλος, ο Πανναξιακός μετά το ισόπαλο 2-2 το μόνο που έχασε είναι το πλεονέκτημα, καθώς τώρα θα ταξιδέψει για το νησί της Χίου με τις δύο ομάδες να είναι ισόβαθμες με 8 βαθμούς στην πρώτη θέση.

Το γήπεδο όπως είναι φυσικό θα είναι ασφυκτικά γεμάτο, όμως οι Κυκλαδίτες έχουν αποδείξει ότι όχι μόνο ξέρουν να παίρνουν το αποτέλεσμα που θέλουν, αλλά να διαχειρίζονται τα παιχνίδια που "καίνε" και στο τέλος να κατακτούν τη νίκη.

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ από την αναμέτρηση του Πανναξιακού με τον Διαγόρα Αγίας Παρασκευής

3' Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Πανναξιακό, καθώς ο Κούτρος στην πρώτη καλή στιγμή μπροστά στην αντίπαλη εστία άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές Κυκλάδων, έπειτα τη σέντρα του Κατσιούδα.

17' άουτ πέρασε η κεφαλιά του Κατσιούδα έπειτα την εκτέλεση φάουλ του Κώτσαρη.

30' σε μία ανύποπτη φάση οι φιλοξενούμενη κέρδισαν πέναλτι, αφού μετά ο Κατσάνης άφησε την μπάλα για τον Τσουκαλά χωρίς, να δει ότι από πίσω του υπήρχε παίκτης του Διαγόρα, ο Τσουκαλάς έπεσε και μάζεψε τη μπάλα, όμως στο έδαφος βρέθηκε ο επιθετικός της ομάδας της Μυτιλήνης και ο διαιτητής έδωσε την εσχάτη των ποινών.

31' ο Βαβουκλής νίκησε τον Τσουκαλά από τα έντεκα βήματα και ο Διαγόρας έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

38' Ο Χατζηκυριάκος εκτέλεσε φάουλ έξω και πλάγια της μεγάλης περιοχής και ο Νίκος Τριλιανός με κεφαλιά έφερε τον Διαγόρα μπροστά στο σκορ, ανατρέποντας λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρος την εις βάρος κατάσταση της ομάδας του (1-2).

41' άουτ πέρασε το σουτ του Ευριπιώτη.

48' ο Λίκα ανατράπηκε από τον Στιλιανό εκτός της μεγάλης περιοχής και ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Διαγόρα και οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο.

49' σε κόρνερ έδιωξε ο Βιογιατζής την προσπάθεια του Λίκα.

62' στο έδαφος ο Κούτρος μετά το μαρκάρισμα του γκολκίπερ του Διαγόρα, όμως ο διαιτητής αν και έπρεπε δεν έβαλε το χέρι στην τσέπι.

63' τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα έχασε ο Κούτρος, αφού έπειτα το σουτ του Σέμε βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

70' ο Διαγόρας αν και παίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα με παίκτη λιγότερο, έχασε μεγάλη ευκαιρία για γκολ με τον Βαβουκλή και την πάσα του Χατζηκυριάκου.

75' Ο Κότσαρης με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Βογιατζή και ισοφάρισε σε 2-2 για τον Πανναξιακό.

80' μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, καθώς την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή οι φιλοξενούμενοι αμυντική έδιωξαν τη μπάλα στην παράλληλη πάσα του Λλίκα προς τον Κούτρο.

87' ο Βιογιατζής με υπερένταση απέκρουσε το σουτ του Κούτρου από καλή θέση.

Πανναξιακός: Τσουκαλάς, Καρελέμογλου, Κατσάνης, Χαμηλοθώρης(46’ Σέμε), Κοτσαρής, Παπανικολάου, Ευριπιώτης, Γαλάνης (84’ Καρούσης), Κούτρος, Κατσούδας, Ντάσιος (46’ Λύκα).

Διαγόρας: Βογιατζής, Μουτζούρης, Γκιάτα, Βαξεβάνης, Κουτσούρης, Παπαδόπουλος (85’ Κουτλής), Μαραγκός, Χατζηκυριάκος, Βλοσίδης, Τριλιανός, Βαμβουκλής, Πουλασιχίδης (78’ Νεζάι), Φιλιανός (48’ Σπάρταλης).

Πέρασε... από την Σάμο ο Κανάρης

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα ο Κανάρης Χίου πέρασε από την Σάμο, καθώς επικράτησε με 0-2 του Πυθαγόρα στο Δημοτικό Στάδιο Καρλοβασίου.

Ο Κανάρης από την έναρξη του αγώνα ανέλαβε τη ηνία του παιχνιδιού, έχοντας τον έλεγχο της μπάλας και έφτανε σχετικά εύκολο μπροστά στην αντίπαλη εστία με αποτέλεσμα να έχει αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Η πίεση που άσκησε από την αρχή στο ματς απέφερε αποτέλεσμα στο 32' με τον Ζεράι με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή. Το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τις ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους ουσιαστικά να είναι ακόμη στο παιχνίδι από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν αξιοποιήσει τις καλές ευκαιρίες που είχε στα πρώτα σαράντα πέντε λεπτά. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά θέλοντας να φέρουν το ματς στα ίσα και θα μπορούσε να το είχαν πετύχει αυτό, αν ο Σαραντάκος στο 52', ο Μάρκογλου στο 55' και ο Ευαγγέλου στο 79' έβλεπαν δίχτυα. Αντίθετα οι Χιώτες εκμεταλλεύτηκαν μία από τις αντεπιθέσεις στο 88' με τον Βαϊντερλή και κλείδωσαν το ματς, κάνοντας το 0-2.

Από εκεί και πέρα όλα θα κριθούν στα επόμενα δύο ματς, αφού όλα ακόμη είναι ανοικτά και τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Πυθαγόρας: Σκουδριάνος, Σαπουνάς, Μαστρογιάννης (80΄Κουκουβλής), Κοντάρας, Ιωαννίδης, Σαράντου, Τσεβάς (62 Κατσίκας) , Ευαγγέλου, Μακρής, Κάρσας, Μάκρογλου (59΄ Κοκκινάκης)
Κανάρης: Κωττατής, Σοβατζής, Γρίγος, Χρουσάκης, Γιοβανάκης, Λέσι, Βαϊντερλής, Μελέκος, Φόρσος (55΄Χωρεψιμάς), Μονίαρος (55΄ Ατσάλης) , Ζεράϊ (73΄Κάργατζης).

Ετικέτες: