Το τουρνουά στο Copa Football Club 6χ6 κατέκτησε το Porto Έτσι κι αλλιώς, καθώς επικράτησε στον τελικό με 5-4 στα πέναλτι (5-5 σκορ κανονικής περιόδου και 8-8 σκορ παράτασης)

Γκολ και θέαμα

Ένας συναρπαστικός τελικός πραγματοποιήθηκε στο Copa Football Club μεταξύ του Porto (Έτσι κι αλλιώς) και του Όλυμπου. Οι δύο ομάδες είχαν στο ρόστερ τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε τοπικές ομάδες ποδοσφαίρου κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όλα τα παιχνίδια να είναι πλούσια σε θέαμα. Το ίδιο συνέβη και στον τελικό του τουρνουά "Copa Champions" με τις δύο ομάδες που έφτασαν μέχρι το τέλος της διαδρομής να προσφέρουν πλούσιο θέαμα σε όλους όσους βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του 6x6 στην Ερμούπολη.

Αρχικά το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για την ομάδα του Όλυμπου όπου μετά από ένα καλό πρώτο ημίχρονο πήγε στα αποδυτήρια για την υποχρεωτική ανάπαυλα προηγούμενη στο σκορ με 1-4. Στην επανάληψη η εικόνα των ομάδων άλλαξε, το Porto πάτησε γκάζι και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα (5-5) και να στείλει τον αγώνα στον έξτρα χρόνο της παράτασης. Στην παράταση ο Όλυμπος ήταν πάλι η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο ματς όμως δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα μιας και προηγήθηκε 6-8, καθώς δύο περίπου λεπτά πριν το φινάλε ο Αλέξης Ξυγκάκης κατάφερε με 2 προσωπικά του τέρματα, να ισοφαρίσει για την ομάδα του και να στείλει το ματς στα πέναλτι.

Όπως σε κάθε διαδικασία πέναλτι έτσι και σ' αυτήν, τον αγώνα τον πήρε η πιο ψύχραιμη ομάδα, αν και στο ρόστερ του Porto υπήρχαν αρκετοί παίκτες του Α.Ο. Σύρου, που πριν από ένα μήνα είχαν χάσει το πρωτάθλημα Κυκλάδων στη “Ρώσικη ρουλέτα”. Στη διαδικασία αυτή, ευστόχησαν όλοι όσοι εκτέλεσαν πέναλτι και το Porto Έτσι κι Αλλιώς με σκορ στα πέναλτι 5-4 επικράτησε και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Για την ομάδα του Porto αυτό είναι το δεύτερο πρωτάθλημα που κατακτά στο Copa Football Club 6x6.

Τέλος, πρώτος σκόρερ του τουρνουά αναδείχθηκε ο Δημήτρης Ξανθάκης.