Ολοκληρώθηκε με την τελετή λήξης το 10 Πανκυκλαδικό τουρνουά ακαδημιών που διοργάνωσε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σύρος 2002

Έπαιξαν, διασκέδασαν... το ευχαριστήθηκαν

Μία διοργάνωση έχει επιτυχία όταν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές είναι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, η χαρά ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των μικρών ποδοσφαιριστών, άρα, το 10ο Πανκυκλαδικό τουρνουά γνώρισε μεγάλη επιτυχία, αφού οι λιλιπούτειοι αθλητές, έπαιξαν, διασκέδασαν, γνώρισαν νέους φίλους, είδαν τις δυνατότητές τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο καλοκαίρι.

Από την Παρασκευή έως και την Κυριακή δόθηκαν δεκάδες παιχνίδια και στα έξι γήπεδα του νησιού, όπου κατά την καλοκαιρινή περίοδο έσφυζαν από ζωή.

Από την πλευρά της η διοργανώτρια ακαδημία, η "Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σύρος 2002" του Δημήτρη Κάμπαξη, έδωσε έναν μεγάλο αγώνα για να φέρει εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διοργάνωση. Πριν την έναρξη του τουρνουά αυτού ήταν γνωστό ότι θα ήταν το πιο πολυπληθές και το μεγαλύτερο σε θέμα αγώνων και συμμετοχών. Αν και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας υπήρχαν διάφορα προβλήματα, κυρίως ενδοκυκλαδικής διασύνδεσης, τελικά οι ομάδες ξεπέρασαν τα όποια προβλήματα υπήρξαν και όλες όσες είχαν δηλώσει εξαρχής συμμετοχή, έδωσαν το παρών κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στη Σύρο να βρεθούν περισσότερα από 700 άτομα.

Τώρα, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης, μπορεί το τουρνουά αυτό να μην έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, παρόλα αυτά οι μικροί παίκτες έπαιξαν για τη νίκη, αφού ήθελαν να τεστάρουν πάνω από όλα τις δικές τους δυνατότητες. Ταλέντο στις Κυκλάδες αν και το έχουμε αναφέρει πολλές φορές, υπάρχει και όσο περνούν τα χρόνια όλο και περισσότερα παιδιά δείχνουν να μαθαίνουν τα μυστικά του αθλήματος.

Οι ακαδημίες από την πλευρά τους δείχνουν να κάνουν αρκετά καλή δουλειά, αφού όσο περνούν τα χρόνια τα αποτελέσματα είναι όλο και καλύτερα.