Παρελθόν από τον Παμμηλιακό ο Ζαχαρίας Γκούτζας

Νέα σελίδα με... Παύλο Δαούτη

Ο Ζαχαρίας Γκούτζας μετά από την πολυετή συνεργασία του με την ομάδα της Μήλου και τον Παμμηλιακό, αποτελεί παρελθόν και αυτό το επιβεβαιώνει και η ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια η διοίκηση. Βέβαια, στην Μήλο γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα έπρεπε να υπήρχε και ο αντικαταστάτης, ώστε να συνεχιστεί η πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια και ο Παμμηλιακός να εμφανιστεί ανταγωνιστικός και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Από εκεί και πέρα στην άκρη του Πάγκου θα κάτσει ο Παύλος Δαούτης, που παρά το νεαρό της ηλικίας του (39) έχει αρκετές εμπειρίες και έχει δείξει καλά δείγματα γραφής.

Αρχικά η ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας μεταξύ του Παμμηλιακού και του Ζαχαρία Ζκούτζα αναφέρει.

''Στις 29/6/2015, ημέρα Δευτέρα συνεδρίασε εν απαρτία το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου και συζητήθηκε μεταξύ άλλων το θέμα της παραμονής ή μη του προπονητή κ. Ζαχαρία Γκούτζα στην αντρική ποδοσφαιρική ομάδα για το αθλητικό έτος 2015-2016. Με πλειοψηφία αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας με τον ανωτέρω ο οποίος ήταν προπονητής μας επί 18 συναπτά έτη έχοντας προσφέρει τα μέγιστα στην καταξίωση της ομάδας μας στο κυκλαδίτικο χώρο. Ο σύλλογος για την ανωτέρω προσφορά του και γενικότερα για την συμβολή του στην αναβάθμιση του συλλόγου στα αθλητικά δρώμενα του κυκλαδίτικου αθλητισμού τον ευχαριστεί και του εύχεται κάθε προσωπική επιτυχία και επαγγελματική καταξίωση¨.

Η επόμενη μέρα όπως αναφέρουμε και παραπάνω ακούει στο όνομα Παύλος Δαούτης, ο 39χρονος προπονητής του Κερατσινίου, μετά από αρκετές συζητήσεις και μεγάλη σκέψη αποφάσισε να φύγει από το κέντρο και να μετακομίσει στην Μήλο, για λογαριασμό του Παμμηλιακού.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Παμμηλιακού ο κ. Δαούτης είπε: "Κατέβηκα στο νησί για μερικές ημέρες και συμφωνήσαμε με την διοίκηση σε όλα.

Θέλω, πριν από όλα, να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου και να τους υποσχεθώ ότι θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να δούμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται.

Η εικόνα που έχω για τη νέα μου ομάδα, προέρχεται από παρακολούθηση κάποιων dvd, που όμως μου σχημάτισαν μία πρώτη άποψη, ενώ για το Κυκλαδικό ποδόσφαιρο έχω ήδη μία προσωπική εμπειρία από τότε που αγωνιζόμουν".

Στη συνέχεια ο νέος τεχνικός του Παμμηλιακού αναφέρθηκε για την φιλοσοφία που έχει πάνω στο ποδόσφαιρο και πως εκείνος θέλει να δουλεύει: " Πιστεύω πως το άθλημα συνεχώς εξελίσσεται και προχωρά κυρίως σε θέματα τακτικής συμπεριφοράς των ποδοσφαιριστών.

Προσωπικά πάντα κοιτάζω να ενημερώνομαι, όπως πρόσφατα στο τέλος Μαΐου παρακολούθησα δύο προπονητικά σεμινάρια, που δίδαξαν Έλληνες, Πορτογάλοι και Ιταλοί καθηγητές.

Όσο μαθαίνεις βελτιώνεσαι και διαμορφώνεις το δικό σου αγωνιστικό στυλ, μεταδίδεις την φιλοσοφία σου στους παίκτες και έτσι γινόμαστε όλοι καλύτεροι.

Γενικά η τακτική παίζει πλέον τεράστιο ρόλο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο".

Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην μετά Γκούτζα εποχή, αφού ο πρώην τεχνικός του Παμμηλιακού ήταν για 18 συνεχή χρόνια στον πάγκο της ομάδας της Μήλου.

"Βρίσκω πολύ φυσιολογικό το δέσιμο των παικτών με τον επί τόσα χρόνια προπονητή και αυτό μου δείχνει υγεία και πολύ θετικά πράγματα για την ομάδα.

Αυτά θα τα κρατήσω και βέβαια μέσα από την δική μου σκληρή δουλειά και πειθαρχία, θα προσπαθήσουμε να περάσουμε καινούρια στοιχεία για να συνεχίσει η ομάδα να πρωταγωνιστεί.

Από την πρώτη μέρα η δουλειά θα είναι επίμονη και θέλω να σας τονίσω ότι απεχθάνομαι την νοοτροπία του δημόσιου υπάλληλου και σε μένα και στα πάντα γύρω από την ομάδα.

Ακόμη να προσθέσω ότι προτεραιότητα μας θα είναι η πλαισίωση της ομάδας σταδιακά με παιδιά από τις ακαδημίες, όπου επίσης γίνεται πολύ καλή δουλειά»