Νίκος Μανωλάς και Μιχάλης Κρητικός μιλούν για το Φιλώτι

Ομάδα για πρωταθλητισμό

Δύο από τους παίκτες που έχουν προσφέρει πολλά τα τελευταία χρόνια στην ομάδα του ΑΜΣ Φιλωτίου μίλησαν για τη νέα αγωνιστική περίοδο και την προσπάθεια που έχει γίνει στον σύλλογο της Νάξου.

Ο λόγος για τους Μιχάλη Κρητικό και Νίκο Μανωλά, δύο παίκτες με μεγάλη εμπειρία, που μετά την πολυετή προσφορά τους στον Πανναξιακό, τα τελευταία χρόνια θεωρούνται από τα «πρώτα βιολιά» του ΑΜΣ Φιλωτίου.

"Ο πήχης είναι υψηλά"

Ο Νίκος Μανωλάς, μίλησε για την προσπάθεια που έχει γίνει από την διοίκηση και για το υλικό που διαθέτει ο ΑΜΣ Φιλωτίου:

«Η νέα χρονιά είναι πολύ σημαντική για μας. Γίνεται μια προσπάθεια από τη διοίκηση του ΑΜΣ Φιλωτίου που με κάθε τρόπο προσπαθεί να κάνει τα πράγματα στην ομάδα να λειτουργούν πιο επαγγελματικά. Ήδη έχει ενισχύσει το δυναμικό της ομάδας με κάποιους πολύ ποιοτικούς παίκτες όπως οι, Μπονιάκος, Σταματίου, Ανυφαντάκης και απ' ότι γνωρίζω στη συνέχεια θα ανακοινωθούν και κάποιοι ακόμα».

Για τη συνεργασία με τον Γιόβαν Μιχαήλοβιτς, τον οποίο γνωρίζει από την συνεργασία που είχαν στον Πανναξιακό ο Μανωλάς είπε: «Το σημαντικότερο που έλειπε όλα αυτά τα χρόνια από τον σύλλογο ήταν ένας επαγγελματίας προπονητής, με τον πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης να κάνουν πράξη αυτό που χρειαζόταν η ομάδα, φέρνοντας τον κύριο Μιχαήλοβιτς... πιστεύω ότι ο σύλλογος βαδίζει σε σωστό δρόμο και το μόνο που μένει πλέον είναι να φτιαχτεί η δίκη του έδρα (γήπεδο) για να μπορέσει επιτέλους να βρουν στέγη οι δεκάδες αθλητές του».

Όσο αφορά την σεζόν που έρχεται και τους στόχους ο Νίκος Μανωλάς τόνισε: «Για τη νέα χρονιά ο πήχης για τους στόχους της ομάδας έχει μπει αρκετά ψηλά και όλοι οι παίκτες θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να τους πετύχουμε... Εύχομαι υγεία σε όλους τους ποδοσφαιριστές και πιστεύω ότι φέτος θα γίνει ένα πρωτάθλημα δυνατό και ποιοτικό!».

"Κοιτάξαμε στα μάτια τον πρωταθλητή... Πανναξιακό"

Ο Μιχάλης Κρητικός από την πλευρά του μίλησε για την ποιοτική αναβάθμιση που έχει επιτευχθεί στον ΑΜΣ Φιλωτίου: «Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που ήρθα στην ομάδα κι όπως όλα δείχνουν πάμε για τον τέταρτο χρόνο φέτος... Ξεκινήσαμε απ τον μηδέν όταν πρωτοήρθα στην ομάδα και μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουμε καταφέρει πάρα πολλά πράγματα. Από αυτά ξεχωρίζω τους δύο ημιτελικούς που παίξαμε για το κύπελλο, αλλά και τη μεγάλη νίκη επί του νταμπλούχου Πανναξιακού τη περσινή χρονιά, όπου σε αντίθεση με όλες τις Άλλες ομάδες όπου και μόνο στο όνομα του Πανναξιακού δεν μπορούσαν να τον αντιμετωπίσουν, εμείς τον κοιτάξαμε στα μάτια όλες τις φορές και μπορώ να πω ότι μας φοβήθηκαν περισσότερο από ότι εμείς».

Σημαντική ενίσχυση για τον ΑΜΣ Φιλωτίου χαρακτήρισε την συνεργασία με τον Γιόβαν Μιχαήλοβιτς και τον Λέανδρο Μπονιάκο ο Μιχάλης Κρητικός: «Για τη φετινή χρονιά πιστεύω πως θα είμαστε ακόμη πιο δυνατοί. Θεωρώ πολύ σωστές και μεγάλες κινήσεις της διοίκησης που έφερε στην ομάδα τον κύριο Μιχαήλοβιτς που είναι ένας εγνωσμένης αξίας προπονητής...και δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ενισχύθηκε σημαντικά και με τον Μπονιάκο που πρέπει να θεωρείτε ντόπιος, καθώς διαμένει μόνιμα στη Νάξο. Νομίζω με ακόμα δυο καλές προσθήκες που θα γίνουν η ομάδα θα δυναμώσει πάρα πολύ».

Ευοίωνο προβλέπει το μέλλον για την ομάδα του ο πολύπειρος Ναξιώτης μέσος: «Το σημαντικό για την ομάδα είναι ο κορμός που έχει φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια και αποτελείται κυρίως από ντόπια παιδιά που έχουν όλα μια καλή ηλικία ώστε να είναι η κυρίαρχη ομάδα της Νάξου για τα επόμενα 5-6 χρόνια. Φυσικά αυτό πρέπει να συνδυαστεί και νε την παραμονή των Ανυφαντάκη και Σταματίου που πρόσφεραν τα μέγιστα πέρυσι. Πρέπει να τονίσω όμως για ακόμη μία φορά ότι όλα αυτά αποτελούν έργο της διοίκησης που έχει κάνει τα πάντα ώστε να δημιουργηθεί αυτή η ομάδα, η οποία έχει ποδοσφαιριστές ικανοποιημένους και χαρούμενους που δεν θέλουν να φύγουν ποτέ και παίζουν για την φανέλα. Εύχομαι όμως αυτή η διοίκηση να εκπληρώσει και τον τελευταίο της στόχο που είναι το γήπεδο στο Φιλώτι, ώστε να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ, παίζοντας επιτέλους εκεί που πρέπει… στη φυσική της έδρα».