Ο Πάγος σήμερα το απόγευμα στις 17:30 φιλοξενεί τον Α.Ο. Μυκόνου στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι μεταξύ τους και ο τεχνικός της Συριανής ομάδας Ηλίας Ξενικάκης μιλά για την προετοιμασία και τις μεταγραφές που έγιναν

"Θέλουμε να φτιάξουμε μία ανταγωνιστική ομάδα"

Ο Πάγος μετά τις μεταγραφές που πραγματοποιήσει έχει δημιουργήσει μία ομάδα δυνατή και ανταγωνιστική. Η διοίκησης της Συριανής ομάδας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ενίσχυσε το ρόστερ, χωρίς πολλά λόγια και τυμπανοκρουσίες. Αυτό άλλωστε συμβαίνει κάθε μεταγραφική περίοδο, όπου το Συριανό σωματείο κάνει αθόρυβα την δουλειά του.

Παίκτες έφυγαν, παίκτες ήρθαν όμως η φετινή ενίσχυση είναι αρκετά σημαντική γιατί οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν είναι έμπειροι και γνωρίζουν πολύ καλά την κατηγορία.

Αυτό άλλωστε το έδειξαν και στο πρώτο φιλικό παιχνίδι επί Μυκονιάτικου εδάφους όπου ο Πάγος επικράτησε με 0-1 του Α.Ο. Μυκόνου. Το δεύτερο φιλικό παιχνίδι που έχει προγραμματιστεί μεταξύ των δύο ομάδων είναι για σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο της Άνω Σύρου, στις 17:30.

Οι δύο προπονητές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλους τους ποδοσφαιριστές που έχουν στη διάθεσή τους, αλλά και να δουν και κάποιους άλλους που είναι υπό απόκτηση.

Ο τεχνικός της ομάδας του Πάγου Ηλίας Ξενικάκης μίλησε στην Web Camera της Κοινής Γνώμης, όπου εμφανίστηκε αρκετά ικανοποιημένος με τις έως τώρα κινήσεις της διοίκησης, αλλά και της εξέλιξης της πορεία της προετοιμασίας.

"Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η περίοδος της προετοιμασίας είναι πάρα πολύ δύσκολη για τους ποδοσφαιριστές. Απαιτεί μεγάλη προσπάθεια κι αυτό φέρνει κούραση και μεγάλη επιβάρυνση. Είναι ένα ιδιαίτερο σημείο που το κάνουν όλες οι ομάδες για να έχουν καλή συνέχεια κι εμείς δουλεύουμε όπως κάθε χρόνο σκληρά για να έχουμε την απαιτούμενη φυσική κατάσταση. Η προετοιμασία μας πάει πολύ καλά και είμαστε ικανοποιημένοι από τα έως τώρα αποτελέσματα".

Ο Πάγος είναι μία από τις ομάδες των Κυκλάδων που εμφανίζεται έτοιμος, αλλά και έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση κι αυτό το διαπιστώνεις κατά τη διάρκεια των αγώνων.

"Το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές μας έχουν φυσική κατάσταση οφείλετε στην σκληρή προσπάθεια που καταβάλουν την περίοδο της προετοιμασίας, αλλά και της πολύς καλής δουλειάς που κάνεις ο γυμναστής μας ο Θανάσης Τσούκος, ο οποίος είναι πολύς γνωστός, είναι καθηγητής φυσικής αγωγής είναι ένας επιστήμονας. Όλα αυτά τα χρόνια συνεργαζόμαστε πάρα πολύ καλά, αλλά όλα τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές και κατά πόσο μπορούν η αν αντέχουν να ακολουθήσουν γιατί όπως είναι γνωστό τα παιδιά αυτά είναι ερασιτέχνες και εργάζονται σε καθημερινή βάση".

Ο Πάγος κάθε χρόνο τη μεταγραφική περίοδο κινείται χωρίς τυμπανοκρουσίες και ενισχύει το ρόστερ σε θέσεις που έχει ανάγκη. Το ρόστερ της ομάδας θα ήθελα να μου πεις πως το βλέπεις τις κινήσεις που κάνατε και τι πρέπει να περιμένουμε τη νέα χρονιά από τον Πάγο.

"Η περσινή ομάδα κατά τη γνώμη μου ήταν πάρα πολύ καλή, χάσαμε κάποιους ποδοσφαιριστές από την ομάδα για διάφορους λόγους και τους παίκτες αυτούς προσπαθήσαμε να τους αναπληρώσουμε με τα παιδιά που ήρθαν κοντά μας. Σκοπός μας για ακόμη μια φορά είναι ο Πάγος να είναι ανταγωνιστικός μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα μας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα έχει στόχο τη νίκη σε όλα τα ματς".

Το πρωτάθλημα μπορεί να αργεί ακόμη να ξεκινήσει, όμως θα ήθελα να μου πεις πως βλέπεις το όμιλό σας, αφού έχει όπως πάντα δυνατές ομάδες.

"Πιστεύω ότι με τις ομάδες που είναι στο όμιλο μας και με την παρουσία της Μυκόνου, της Άνω Μεράς, του Α.Ο. Σύρου, του Παμμηλιακού κι εμάς, ο όμιλος είναι δυνατός, έχει σωματεία που το καθένα έχει τη δική του ιστορία και είναι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό όλα αυτά τα χρόνια. Το πρωτάθλημα θα είναι πιστεύω πάρα πολύ καλό και περιμένουμε να δούμε και τη συνέχεια δηλαδή τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Όλα τα παιχνίδια θα είναι αμφίρροπα, όπως ήταν και την περσινή δηλαδή σεζόν και κανείς δεν θα μπορεί να θεωρεί μία ομάδα φαβορί. Αυτό βέβαια κάνει καλό στην εικόνα του πρωταθλήματος, αφού ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο και οι εξέδρες είναι γεμάτες από φίλους του ποδοσφαίρου. Αυτή η εικόνα ευχόμαστε να συνεχιστεί και να είναι όλα όπως πρέπει να γίνουν".

Το πρωτάθλημα είναι γνωστό ότι θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις με τη δεύτερη φυσικά να είναι πιο ενδιαφέρουσα, αφού δεν θα υπάρχουν μπαράζ και ουσιαστικά θα ξεκινήσουν όλες οι ομάδες από την ίδια αφετηρία. Βέβαια οι πρώτοι κάθε ομίλου θα έχουν ένα μικρό μπόνους κάποιων βαθμών για την επιτυχία τους στην πρώτη φάση. Θα ήθελα να μου πεις αν ο Πάγος μπορεί να είναι μέσα στις ομάδες που θα συνεχίσουν γιατί την περσινή σεζόν όλοι πίστευαν ότι θα είναι μέσα στις ομάδες που θα προχωρούσαν όμως κάποιες λεπτομέρειες άφησαν την ομάδα σου εκτός μπαράζ.

"Το φετινό στοίχημα για εμάς είναι να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα γιατί από την περσινή ομάδα αποχώρησαν ουσιαστικά 5 βασικοί ποδοσφαιριστές. Αυτό από μόνο του αποτελεί ένα δύσκολο έργο για κάθε προπονητή, δηλαδή να καταφέρει να δέσει τη νέα ομάδα και να καινούργια παιδιά που έχουν έρθει. Τα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα ναι μεν είναι ποιοτικοί, αλλά για να καταφέρουμε να δέσουμε την ομάδα και να φτάσουμε στο σημείο ο κάθε παίκτης να βγάζει εντός αγωνιστικού χώρου αυτά που θέλουμε, θα απαιτηθεί λίγος χρόνος. Όλα αυτά θα εξαρτηθούν κι από τα παιχνίδια που έχουμε να δώσουμε καθώς έχουμε ένα δύσκολο έργο στην αρχή του πρωταθλήματος. Τόσο εγώ όσο και ο Θανάσης Τσούκος έχουμε καταρτήσει έτσι το πρόγραμμα και πιστεύουμε ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη προς το τέλος του Σεπτέμβρη. Αν τα καταφέρουμε και τα παιδιά είναι υγιείς και δεν έχουμε τραυματισμούς, πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική. Τώρα όσον αφορά την περσινή σεζόν, τα έχουμε πει πολλές φορές καθώς κάποιες λεπτομέρειες μας στέρησαν τη συμμετοχή στα μπαράζ του πρωταθλήματος. Προχωράμε, κοιτάμε μπροστά και βλέπουμε τη φετινή χρονιά που ξεκινά σε λίγες εβδομάδες".

Αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή το λέω αυτό γιατί κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, το πρωτάθλημα αυτό θα είναι συναρπαστικό;

"Αν υπήρχε η δυνατότητα και η ακτοπλοϊκή σύνδεση ήταν διαφορετική, όλοι θα θέλαμε να υπήρχε ένα μεγάλο πρωτάθλημα ώστε να υπάρχουν αρκετά παιχνίδια. Με αυτόν το τρόπο οι ομάδες θα ήταν πιο δυνατές και καλύτερα προετοιμασμένες. Τώρα, με αυτά τα λίγα παιχνίδια ακόμη και οι παίκτες, αλλά και η ομάδα που θα διεκδικήσει την άνοδο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρουσιαστεί έτοιμη, γιατί θα έχει δώσεις λίγους αγώνες. Τώρα με τον τρόπο αυτόν και τις τρεις πρώτες ομάδες να συνεχίζουν για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, θα δημιουργήσουν έναν όμιλο που πραγματικά θα είναι συναρπαστικός και οι αγώνες θα είναι υψηλού επιπέδου".

Αυτό νομίζω θα έχει σαν αποτέλεσμα να τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου και οι εξέδρες να είναι γεμάτες κάθε αγωνιστική.

"Αυτό το ευχόμαστε και το ελπίζουμε. Θέλουμε ο κόσμος να έρθει πίσω στο γήπεδο και να βλέπει τα παιχνίδια από κοντά".

Θα ήθελα να μου πείτε για τα παιχνίδια που έχετε κλείσει να δώσετε πριν την έναρξη των αγωνιστικών σας υποχρεώσεων.

"Έχουμε παίξει ήδη ένα παιχνίδι με τον Α.Ο. Μυκόνου στο γήπεδο της Άνω Μερά και την Παρασκευή θα υποδεχθούμε την ίδια ομάδα στο γήπεδο της Άνω Σύρου. Από εκεί και πέρα θα δούμε και με τους αγώνες κυπέλλου πότε θα γίνουν κι αν έχουμε παιχνίδια θα το δούμε. Μακάρι να μπορούσαμε να δώσουμε πιο πολλά παιχνίδια, υπάρχει η δυσκολία της μετακίνησης και πάνω από όλα είναι οικονομικό το ζήτημα. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να έρθει κάποια ομάδα από άλλο μέρος για να δώσουμε κάποιο παιχνίδι, έτσι περιοριζόμαστε και θα κρατηθούμε σ' αυτά τα επίπεδα".