Νίκη της Μυκόνου επί του Πάγου με 1-3 στο γήπεδο της Άνω Σύρου

“Ξεμούδιασαν” και έδειξαν καλά στοιχεία

Πάγος και Α.Ο. Μυκόνου βρέθηκαν αντιμέτωποι για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, καθώς μετά το παιχνίδι της Μυκόνου οι δύο ομάδες έπαιξαν και στο γήπεδο της Άνω Σύρου. Ηλίας Ξενικάκης και Θεόφιλος Παχατουρίδης έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα, αν και από τις δύο ομάδες υπήρχαν αρκετές και σημαντικές απουσίες.

Πάγος και Μύκονος θα βρεθούν εκ νέου αντιμέτωποι, αυτή τη φορά όχι σε κάποιο φιλικό παιχνίδι, αλλά για την πρώτη αγωνιστική του κυπέλλου Κυκλάδων. Το παιχνίδι σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο της Άνω Σύρου.

Τώρα, όσον αφορά το αγώνα που πραγματοποιήθηκε, οι δύο ομάδες είχαν για 50 λεπτά καλό ρυθμό και οι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν να βγάλουν τον καλό τους εαυτό. Αν και ακόμη οι ομάδες βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας είχαν καλά τρεξίματα και έβγαλαν κάποιες ωραίες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Οι φιλοξενούμενοι τώρα ήταν καλύτεροι σε γενικές γραμμές και δίκαια έφτασαν σ' αυτό το 1-3. Η Μύκονος ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους με τον Ελευθεριάδη και ουσιαστικά το γκολ αυτό άλλαξε το ρου του αγώνα.

Από την πλευρά του Πάγου, οι Συριανοί κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου δημιούργησαν 2-3 καλές ευκαιρίες και θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει κάποιο τέρμα.

Ηλίας Ξενικάκης και Θεόφιλος Παχατουρίδης με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έκαναν κάποιες αλλαγές και μέχρι το φινάλε του αγώνα χρησιμοποίησαν όλους του ποδοσφαιριστές που είχαν στη διάθεσή τους.

Στο δεύτερο μέρος μπορεί να μην υπήρχαν τόσες πολλές ευκαιρίες όσο με το πρώτο, όμως οι παίκτες του Πάγου και της Μυκόνου τους αντάμειψαν με... γκολ.

Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε με τα δύο γρήγορα τέρμα της Μυκόνου στο δεύτερο μέρος – το ένα με πέναλτι – και το μόνο που κατάφερε ο Πάγος ήταν να μειώσει σε 1-3.

Τέλος, οι δύο ομάδες έδειξαν πως για ακόμη μία χρονιά θα έχουν ανταγωνιστικά σύνολα και πως θα είναι μέσα στα σωματεία που θα διεκδικήσουν τις θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση.

Το φιλμ του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιονούς καθώς ο Λεονάρδος Πρίντεζης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μόλις στο 2' και με σουτ προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Σαββόπουλου. Ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων ήταν σε καλή θέση και αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του.

5' πλασέ άουτ του Τζώρτζη έπειτα τη σέντρα του Αργυρού.

10' άουτ πέρασε το σουτ που επιχείρησε ο Μπάμπα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

12' στα χέρια του Νικητίδη κατέληξε η μπάλα έπειτα το σουτ του Ζαφείρα έξω από την μεγάλη περιοχή.

28' ο Τζώρτζης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο τέρμα, όμως ο Σαββόπουλος ήταν σε καλή θέση και απέκρουσε.

32' ο Νικητίδης απέκρουσε χωρίς πρόβλημα το σουτ του Ελευθεριάδη.

33' ο Μωησιάδης με ψηλοκρεμαστό σουτ προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στο άδειο τέρμα του Πάγου έπειτα το κακό διώξιμο του Νικητίδη, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

35' άουτ πέρασε το σουτ του Αργυρόπουλου.

38' ο Νικητίδης απέδειξε στους φιλάθλους που βρίσκονταν στην εξέδρα του γηπέδου της Άνω Σύρου, ότι έχει καλά ρεφλέξ, αφού αν και ο Ελευθεριάδης επιχείρησε σουτ από το σημείο του πέναλτι, ο γκολκίπερ του Πάγου με ωραίο πέσιμο αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

44' στην τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου η Μύκονος άνοιξε το σκορ με το ωραίο πλασέ του Ελευθεριάδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο μετά και τις πολλές αλλαγές που έγιναν και από τις δύο πλευρές ο ρυθμός έπεσε κάπως, όμως οι παίκτες αποζημίωσαν τους φιλάθλους με... γκολ.

54' ο κ. Μουτάφης είδε επαφή μεταξύ των παικτών στην μεγάλη περιοχή του Πάγου, καθώς στο χορτάρι βρέθηκε ο Ελευθεριάδης και αμέσως έδειξε την άσπρη βούλα.

55' ο Αργυρόπουλος νίκησε τον Πρέκα και με τον τρόπο αυτό έγινε το 0-2.

58' ο Ράγια με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Πρέκα για το 0-3.

64' άουτ πέρασε το σουτ του Λ. Πρίντεζη.

69' ο Μάρκος Πρίντεζης με ωραίο τελείωσε μείωσε σε 1-3 για τους Συριανούς,

78' την τελευταία στιγμή ο Σαββόπουλος βρήκε τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα και έδιωξε τη μπάλα, πριν οι παίκτες του Πάγου δημιουργήσουν κάποια επικίνδυνη στιγμή.

Πάγος: Νικητίδης, Πάπιτσης, Αργυρός, Πρελορέντζος, Σταμούλης, Ν. Ρούσσος, Ζαφείρας, Κλιτόν, Λ. Πρίντεζης, Τζώρτζης, Μ. Πρίντεζης.

Για τον Πάγο επίσης στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίσθηκαν οι: Δεσυνιώτης, Βουτσίνος, Πάπιτσης, Πρέκας, Ψωμάς, Κ. Ρούσσος.

Α.Ο. Μυκόνου: Σαββόπουλος, Καρατζάς, Μπαλής, Βλαχόπουλος, Ράγια, Αργυρόπουλος, Αμπαδίνης, Μπάμπα, Μωησιάδης, Ελευθεριάδης, Κλέϊντι.

Στο δεύτερο μέρος πήραν χρόνο συμμετοχής: Ντένης, Λυκούρης, Βερώνης, Πανέτας, Ραφαήλ, Ράμσεϊ, Ρονάλντο.