Στο γήπεδο της Άνω Σύρου ο καθιερωμένος Αγιασμός για το ξεκίνημα της νέας σεζόν γα τον Πάγο

Θέλει το κάτι... παραπάνω

Την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Άνω Σύρου ο καθιερωμένος Αγιασμός, για την επίσημη έναρξη της αγωνιστικής περιόδου για την ομάδα του Πάγου. Ο Συριανός σύλλογος για ακόμη μια χρονιά αν και οι διοικούντες και το τεχνικό τιμ, να αναφέρουν ότι φέτος δεν υπάρχουν στόχοι, ο Πάγος θέλει να μπει στην τριάδα και να συνεχίσει την πορεία του στο πρωτάθλημα. Ο Ηλίας Ξενικάκης έχει την τύχη φέτος να προπονεί παίκτες που ο κάθε ένας απ' αυτούς έχει γράψει τη δική του ιστορία στον χώρο του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου. Το ρόστερ του Πάγου αποτελείτε από παλιούς και νέους σε ηλικία αθλητές με τους μεγαλύτερους να προσπαθούν να μεταδώσουν τις εμπειρίες τους, στους νεότερους. Λεονάρδος Πρίντεζης, Γιάννης Βάλβης, Γιάννης Χούρος, Αντώνης Μαραγκός, Γιάννης Τζώρτζης και όλοι υπόλοιποι αθλητές της ομάδας θα προσπαθήσουν να πετύχουν κάτι το οποίο ο Πάγος προσπαθεί όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή, να καταφέρει να τερματίσει μέσα στις προνομιούχες θέσεις, ώστε να συνεχίσει στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Η περσινή... αποτυχία θα λειτουργήσει σίγουρα ως παράδειγμα για όλους, αφού ήδη έχουν διαπιστωθεί τα όποια λάθη έγιναν.

Τώρα, όλα τα μέλη του Δ.Σ. έδωσαν το "παρών" στον καθιερωμένο Αγιασμό , αφού όπως είναι γνωστό η οικογένεια του Πάγου είναι δεμένη. Επίσης στο γήπεδο της Άνω Σύρου βρέθηκε ο επικεφαλής της μειοψηφίας της ΕΠΣ Κυκλάδων Χρήστος Καφτηράνης και ο αρχιδιαιτητής Αποστόλης Σουλτάνης.

 

"Ξεκινάμε χωρίς να έχουμε θέσεις στόχους"

Ο Βοηθός προπονητή του Πάγου Δημήτρης Κάτρης μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Άνω Σύρου μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για το παιχνίδι κυπέλλου με την Μύκονο, αλλά και τη νέα χρονιά που ξεκινά σε λίγες ημέρες.

Αρχικά ο κ. Κάτρης μίλησε για τη νέα σεζόν που ξεκινά επίσημα σε περίπου μία εβδομάδα. "Αρχικά θέλω να ευχηθώ να έχουμε όλοι μία καλή χρονιά με πάνω από όλα υγεία και πιστεύω ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό, γιατί ήδη γνωρίζουμε πως όλες οι ομάδες είναι δυνατές και ενισχυμένες. Τώρα, όσον αφορά τη δική μας ομάδα, από την αρχή έχουμε πει ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, που σε όλα τα παιχνίδια στόχος μας να είναι η νίκη. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε βάλει άλλους στόχους, δηλαδή να πούμε ότι πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και όλα όσα ακούγονται σε κάθε εκκίνηση νέας χρονιάς. Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μία ανταγωνιστική ομάδα και παιχνίδι με το παιχνίδι να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε".

Ο Πάγος με τους ποδοσφαιριστές που απέκτησε πιστεύεται ότι θα είναι πιο ανταγωνιστικός από την περσινή σεζόν, γιατί η ομάδα της προηγούμενες χρονιάς μπορούμε να πούμε ότι είχε κάποια μεγαλύτερα ονόματα στο ρόστερ της.

"Στην περσινή ομάδα μπορεί να υπήρχαν κάποια μεγάλα ονόματα, αλλά πιστεύω ότι φέτος οι μεταγραφές είναι πιο ουσιαστικές. Όλες οι κινήσεις έγιναν χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν περισσότερο από ότι έγινε την περσινή σεζόν. Βέβαια όλα αυτά περιμένουμε να αποδειχτούν εντός του αγωνιστικού χώρου και κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών".

Ο Πάγος έχει μάθει από τα δικά του λάθη, ώστε να μπορέσει να φτάσει στην... πηγή που δεν είναι άλλη από την επόμενη φάση του πρωταθλήματος. Το ρωτάω αυτό γιατί πάντα η ομάδα σας στο ξεκίνημα είναι μέσα στα φαβορί για τη συμμετοχή της στην επόμενη φάση, όμως κάποιες λεπτομέρειες την αφήνουν εκτός.

"Κάθε χρονιά που περνά, τόσο ως ποδοσφαιριστές όσο και ως προπονητές γινόμαστε πιο έμπειροι. Και βέβαια έχουμε μάθει από τα λάθη που έγιναν την περσινή χρονιά και γι' αυτό δουλεύουμε, ώστε να βελτιώσουμε αυτά που έγιναν στο παρελθόν και να εμφανιστούμε πιο ανταγωνιστικοί τη νέα σεζόν".

Ο πρώτος όμιλος πιστεύεται ότι θα είναι και πάλι πιο δύσκολος σε σχέση με τον δεύτερο; Στον δικός σας όμιλο υπάρχουν περισσότερες ομάδες που θα διεκδικήσουν τις τρεις πρώτες θέσεις;

"Ο πρώτος όμιλος νομίζω ότι θα είναι λίγο πιο δυνατός από τον δεύτερο, εκεί τα πράγματα είναι λίγο πιο ξεκαθαρισμένα. Από όσα έχω δει μέχρι στιγμής, εκεί υπάρχουν τρεις ομάδας οι οποίες είναι πολύ δυνατές και νομίζω ότι θα είναι στο τέλος τα σωματεία που θα πάρουν και τις τρεις πρώτες θέσεις.

Τώρα στον δικό μας όμιλο, τα πράγματα εδώ είναι πιο δύσκολα καθώς πέντε ομάδες θα διεκδικήσουν τις τρεις πρώτες θέσεις. Από όσα γνωρίζω και έχω μάθει για τη δυναμικότητα που έχουν οι πέντε αυτές ομάδες θα διεκδικήσουν τις πρώτες τρεις θέσεις. Αυτό βέβαια κάνει καλό στην εικόνα του πρωταθλήματος, αφού θα είναι ανταγωνιστικό και τίποτα δεν θα είναι προκαθορισμένο".

Ξεκινάτε φέτος κόντρα σε ένα δυνατό και ιστορικό σύλλογο, αφού θα αντιμετωπίσετε τον Α.Ο. Μυκόνου στην πρώτη φάση του κυπέλλου Κυκλάδων. Ο αγώνας αυτός θα γίνει στη Σύρο, όμως η Μύκονος είναι μία παραδοσιακή δύναμη.

 

"Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι αυτό με τη Μύκονο, για το κύπελλο Κυκλάδων και νομίζω ότι πέφτουμε από την πρώτη κιόλας ημέρα στα... βαθιά. Θα μπορούσαμε να είχαμε μία πιο καλή κλήρωση, αλλά αυτό δεν μας λέει τίποτα γιατί και πέρσι η ομάδα είχε δύσκολα παιχνίδια, όμως καταφέραμε και φτάσαμε μέχρι τον τελικό του θεσμού. Οπότε, μας ενδιαφέρει κι αυτή η διοργάνωση και πιστεύω ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε με το δεξί στη έδρα μας και να πάμε καλά και στο κύπελλο, όπως δηλαδή κάναμε και πέρσι".

 

Ετικέτες: