Η Μύκονος επικράτησε στην παράταση με 1-3 του Πάγου στο γήπεδο της Άνω Σύρου

Το εισιτήριο στην... ανώτερη Μύκονο

Το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου έγινε με το δεξί, αφού ο Πάγος με την Μύκονος μετά το αρχικό κακό πρώτο ημίχρονο δικαίωσαν όσους αποφάσισαν να βρεθούν στην εξέδρα του γηπέδου της Άνω Σύρου, αφού έπαιξαν πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο για την εποχή.

Η ομάδα του Θεόφιλου Παχατουρίδη αν και ήταν καλύτερη κατά την μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, χρειάστηκε περίπου 115 λεπτά, για να κάμψει την αντίσταση του Πάγου και να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Η Μύκονος επικράτησε με 1-3 του Πάγου, όμως χρειάστηκε ο έξτρα χρόνος μιας και η κανονική διάρκεια του αγώνα ήταν 1-1.

Κακό ξεκίνημα και για τους δύο

Το παιχνίδι στα πρώτα σαράντα πέντε λεπτά ήταν κακό ποιοτικά, αφού και οι δύο ομάδες, περισσότεροι οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να διαφυλάξουν όσο καλύτερα γίνεται τα νότα τους και να μην δεχθούν εύκολα γκολ. Αυτό είχε συνέπεια στην ποιότητα του αγώνα, αφού δεν υπήρχαν πολλές καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες.

Από την πλευρά του ο Πάγος κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους έκανε πολλά αβίαστα λάθη κυρίως στη μεσαία γραμμή και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η μπάλα να είναι για αρκετή ώρα στην κατοχή της ομάδας της Μυκόνου.

Το συγκρότημα του Θεόφιλου Παχατουρίδη, αν και είχε τον έλεγχο του αγώνα και δεν κινδύνεψε σε καμία φάση, έκανε κάποιες φάσεις, όμως τη μεγάλη, την κλασσική. Υπήρχαν κάποιες στιγμές που θα μπορούσε η μπάλα να καταλήξει στο τέρμα του Λοίσιου, όμως ο γκολκίπερ του Πάγου ήταν πάντα σε ετοιμότητα.

Ανέβηκαν στο δεύτερο

 

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο, αφού το γρήγορο σχετικά γκολ της Μυκόνου βοήθησε να παιχθεί καλύτερο ποδόσφαιρο και να υπάρχουν μεγάλες συγκινήσεις.

Ο Αμπαδίνης στο 56' άνοιξε το σκορ για τη Μύκονο και ήταν η... σπίθα που χρειαζόταν το παιχνίδι για ανέβει ο ρυθμός και οι φίλαθλοι να απολαύσουν ένα σπουδαίο ματς.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, να βγαίνουν με αξιώσεις μπροστά και να δημιουργούν καλές ευκαιρίες. Από την πλευρά του ο Πάγος μέχρι το 80' περίπου είχε έναν παθητικό ρόλο, αφού δεν έβρισκε με ευκολία κενούς χώρους, αλλά και συνέχισε να κάνει αβίαστα λάθη κυρίως στην μεσαία του γραμμή.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, βγήκαν μπροστά και στο 91' κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα με το πλασέ του Παράβαλου.

Η παράταση έδειξε... Μύκονος

Το πρώτο ημίχρονο της παράτασης αν και ήταν καλό και γρήγορο καμία ομάδα δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα σε θέμα φάσεων η κάθε ευκαιρία ήταν και κλασσική, αφού καμία ομάδα δεν ήθελε να πάει στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Ο κορυφαίος του αγώνα Λοίσιος έμελε να είναι και οπ μοιραίος για τον Πάγο, αφού δεν υπολόγισε σωστά στο σουτ του Βλαχόπουλου από τα 30 περίπου μέτρα και η μπάλα πέρασε κάτω από το κορμί του και κατέληξε στα δίχτυα.

Από εκεί πέρα το παιχνίδι είχε κριθεί, αφού οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι δεν είχαν τη δύναμη να κυνηγήσουν την ισοφάριση κι αυτό γιατί μετά το γκολ του Βλαχόπουλου, ο Ελευθεριάδης 2 λεπτά αργότερα διαμόρφωνε το τελικό 1-3.

Το φιλμ του αγώνα

3' ο Λοίσιος απέκρουσε χωρίς πρόβλημα το σουτ που επιχείρησε ο Μωησίδης από πλεονεκτική θέση.

7' άουτ πέρασε το σου του Μωησίδη.

16' ο γκολκίπερ του Πάγου έδιωξε με υπερένταση την κεφαλιά του Μωησίδη και κράτησε το μηδέν για την εστία του.

36' άουτ πέρασε το πρώτο σουτ από πλευράς Πάγου προς την εστία του Σαραντάκου, από τον Σταμούλη.

42' ο Βλαχόπουλος βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή του Πάγου, όμως το σουτ που έπιασε δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ.

44' ο Μύρτινας από ύψος της μεγάλης περιοχής επιχείρησε σουτ, όμως η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικού και η Μύκονος κέρδισε ένα κόρνερ.

Αυτές ήταν οι καλές στιγμές του πρώτου ημιχρόνου, όμως καμία απ' αυτές δεν χαρακτηρίζεται κλασσική, μιας και καμία ομάδα σ' αυτά τα πρώτα σαράντα πέντε λεπτά δεν... τόλμησε. Το 0-0 ήταν μία φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων, αν και η ομάδα του Θεόφιλου Παχατουρίδη είχε τον έλεγχο του αγώνα.

49' ο Λοίσιος έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ στο σουτ του Πετράι.

53' ο Μπαλής έπεσε εντός την μεγάλης περιοχής έπειτα το μαρκάρισμα του Ψωμά, όμως ο Δεληγιάννης σωστά διέταξε να συνεχιστεί ο αγώνας, αφού δεν υπήρχε καμία επαφή μεταξύ των δύο παικτών.

54' ο Λοίσιος με γροθιές έδιωξε τη μπάλα πλάγια στο σουτ του Μωησίδη.

56' ο Αμπαδίνης με κεφαλιά νίκησε τον γκολκίπερ του Πάγου και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 0-1.

65' άουτ πέρασε το σουτ που επιχείρησε ο Πετράι.

73' ο Λοίσιος κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι, καθώς απέκρουσε το σουτ του Αμπαδίνη.

72' ο Λεονάρδος Πρίντεζης εκτέλεσε φάουλ λίγα μέτρα κάτω από τη μεσαία γραμμή και η μπάλα παραλίγο να αιφνιδιάσει τους πάντες, όμως για λίγα εκατοστά πέρασε άουτ.

74' άουτ πέρασε το σουτ του Βάλβη.

89' ο Βλαχόπουλος με απευθείας εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να κλειδώσει τη νίκη, όμως η μπάλα πέρασε εκτός τελικής γραμμής.

91' ο Παράβαλος στην επαναφορά της μπάλας έπειτα την ασταθή απόκρουση του Σαραντάκου στο σουτ του Πάπιτση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 για την κανονική διάρκεια του αγώνα. Το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος ήταν σαφώς καλύτερο από το πρώτο, αφού είχε πιο γρήγορο ρυθμός και ένα συγκλονιστικό φινάλε. Βέβαια και σ' αυτό το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη, αν στην τελική προσπάθεια ήταν λίγο πιο ψύχραιμοι.

Οι δύο ομάδες μετά το 1-1της κανονικής περιόδου οδηγήθηκαν σε παράταση, αφού όπως είναι γνωστό τα παιχνίδια κυπέλλου είναι νοκ άουτ.

92' άουτ πέρασε το σουτ του Μωησίδη, σ' αυτή τη φάση οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκα για τη μη υπόδειξη οφ σάιντ.

94' ακυρώθηκε γκολ της Μυκόνου, καθώς ο βοηθός του κ. Δεληγιάννη είχε σηκώσει τη σημαία του.

97' ο Λοίσιος πρόλαβε την τελευταία στιγμή και απόκρουσε στο τσίμπημα της μπάλας από τον Μωησίδη.

100' ο Καρατζάς έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή όμως ο τερματοφύλακας του Πάγου απέκρουσε χωρίς πρόβλημα.

102' άουτ πέρασε το σουτ του Παράβαλου από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής.

103' άουτ επίσης πέρασε και το σουτ του Πανέτα.

111' ο Βλαχόπουλος στάθηκε άτυχος στην κεφαλιά που πήρε μέσα από την μεγάλη περιοχή, αφού είδε τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Πετράι δεν κατάφερε να την σπρώξει στα δίχτυα.

112' ο Βλαχόπουλος με σουτ από τα 30 περίπου μέτρα και κοντά από την πλάγια γραμμή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα το... τραγικό λάθος του κορυφαίου μέχρι εκείνη τη στιγμή Λοίσιου, για να βάλει μπροστά την ομάδα του με 1-2.

114' ο Ελευθεριάδης με πλασέ κλείδωσε τη νίκη για τους φιλοξενούμενους, καθώς διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

 

ΑΟ Πάγου (Ξενικάκης): Λοϊσιος, Πάπιτσης, Ψωμάς (68' Παράβαλος), Πρελορέτζος, Τρόκα, Σταμούλης (71' Χούρος), Ζαφείρας, Τζώρτζης (58΄Αργυρός), Πρίντεζης Μ., Βάλβης, Πρίντεζης Λ.

ΑΟ Μυκόνου (Παχατουρίδης): Σαραντάκος, Ράγια, Βλαχόπουλος, Καρατζάς, Αργυρίου, Αργυρόπουλος (97΄Χιλάι), Μπαλλής, Αμπαδίνης, Μωησίδης, Μύρτινας (86΄Πανέτας), Πετράι (75΄Ελευθεριάδης).